Ionuț Negoiță mai vinde suporterilor 5% din acțiunile clubului Dinamo! Asociația ADPD va vira 50.000 de euro

Valeriu Tache    Traian Terzian   
în Dinamo
03/02/2020, 17:42
Ionuț Negoiță mai vinde suporterilor 5% din acțiunile clubului Dinamo! Asociația ADPD va vira 50.000 de euro
Acționarul majoritar al FC Dinamo, Ionuț Negoiță, este foarte aproape să mai vândă suporterilor 5% din acțiunile clubului

Acționarul majoritar al FC Dinamo, Ionuț Negoiță, este foarte aproape să mai vândă suporterilor 5% din acțiunile clubului.

Ionuț Negoiță mai vinde suporterilor 5% din acțiunile clubului Dinamo

Conform prosport.ro, Ionuț Negoiță și cealaltă asociație de suporteri, ”ADPD”, sunt în negocieri avansate pentru ca fanii să intre în posesia a 5% din acțiunile clubului Dinamo, în schim,bul cărora vor vira în conturi suma de 50.000 de euro.

Asociația Dinamoviști pentru Dinamo a fost formată pe 22 ianuarie 2018, iar proiectul este susținut de fostul mare jucător Cornel Dinu şi de actorul Răzvan Oprea. ADPD strânsese până la finalul anului 2019 aproximativ 25.000 de euro.

Dinu, imaginea ADPD

Cotizația celor care fac parte din această asociație a fost stabilită pe mai multe praguri: copiii până la 12 ani plătesc 100 RON/anual, la fel ca și persoanele cu dizabilități, tinerii până în 18 ani vor plătit 150 RON/anual, la fel și cei care depășesc 65 de ani. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 65  ani vor plăti 400 RON/anual.

Cei zece mebri fondatori ai Asociația Dinamoviști pentru Dinamo sunt următorii:

  • Cornel Dinu
  • Răzvan Oprea
  • Ioannis Modan
  • Emil Udeanu
  • Ștefan Demici
  • Bogdan Pancu
  • Mihnea Ionescu
  • Adrian Lungu
  • Cosmin Csendar
  • Robert Bălăceanu

DDB a preluat 10% din acțiunile clubului

În urmă cu patru zile, Ionuț Negoiță a cedat 10% din acțiunile clubului Dinamo fanilor caree s-au înscris în programul ”Doar Dinamo București”. Asociația a virat deja în conturile clubului banii strânși prin acest program, 100.000 de euro, sumă ce va fi folosită pentru plata restanțelor salariale către jucători.

Ionel Dănciulescu, căpitanul Ante Puljic, Cristi Hîldan, fratele regretatului Cătălin Hîldan și Alexandru Anghel, membru în consiliul de administrație al programului DDB, au anunțat că următorul scop al asociației este strângerea unui milion de lei până la finalul sezonului.

DDB l-a provocat pe Țiriac

La nici 24 de ore după ce au anunțat că au achiziționat 10% dintre acțiunile echipei de la patronul Ionuț Negoiță, fanii l-au provocat public pe miliardarul Ion Țiriac să se alăture proiectului „Doar Dinamo București”.

Ion Țiriac a fost invitat, pentru început, să plătească o taxă de 48 de euro ca un simplu suporter, însă planul pe termen lung e convingerea miliardarului să investească masiv în gruparea din Ștefan cel Mare.

Închide ×