Fotbal intern

Ionuţ Negoiță, noul Gigi Becali! Câţi antrenori a schimbat Dinamo de când Nicole Dică e la FCSB

11.11.2018 | 16:48
Ionut Negoita noul Gigi Becali Cati antrenori a schimbat Dinamo de cand Nicole Dica e la FCSB

Un nou episod din Derby de România are loc duminică seara, de la ora 21:00. Dinamo e la 11 puncte în urma lui FCSB, însă diferența de valoare nu mai contează la astfel de meciuri. Nu este doar un clișeu, ci realitatea. Așa au stat lucrurile și-n tur, când roș-albaștrii porneau drept mari favoriți la victorie, dar în final s-a terminat 3-3.

Dacă până acum 3-4 ani Gigi Becali era recunoscut drept patronul care schimbă cei mai mulți antrenori din Liga 1 Betano, prezentul îi aparține lui Ionuț Negoiță. De când Nicolae Dică a fost numit în postura de principal la FCSB, Dinamo a schimbat cinci antrenori.

Dinamo a schimbat cinci antrenori de când Dică a venit la FCSB

Dintre toți, doar Cosmin Contra a plecat de bună voie. După ce a a dus echipa pe un nesperat loc 3, Contra a fost convins de Răzvan Burleanu să accepte rolul de selecționer al naționalei României. Locul său a fost luat de Florin Bratu, care nu a calificat echipa în play-off, dar a impresionat în play-out.

Norocul i s-a terminat în acest sezon, când, din cauza rezultatelor slabe, dar și în urma unui conflict cu Dan Nistor, Bratu a fost demis. Timp de două săptămâni, pe banca tehnică a stat Claudiu Niculescu, venit cu planuri mari în Ștefan cel Mare. Totuși, nici bine nu a apucat să se așeze pe banca tehnică „Lunetistul” căci Negoiță a ordonat îndepărtarea sa pentru a profita de oportunitatea numită Mircea Rednic.

Rednic tocmai fusese demis de Al Faysaly, din Arabia Saudită, astfel că șefii lui Dinamo s-au gândit că ar fi bine să-l aducă la echipă pentru a beneficia de experiența sa. Pentru moment, lucrurile nu merg grozav nici cu Rednic: o victorie chinuită cu ultima clasată Voluntari, două remize și un eșec rușinos în Cupă cu Miercurea Ciuc.

ANTRENOR FCSB (mai 2017 – prezent)
Nicolae Dică (actual)

ANTRENORI DINAMO (mai 2017 – prezent)
Cosmin Contra
Vasile Miriuță
Florin Bratu
Claudiu Niculescu
Mircea Rednic (actual)