Fotbal intern

Ionuț Negoiță nu a vândut Dinamo spaniolilor! Ce rol are Pablo Cortacero. Fanatik are toate actele oficiale. Exclusiv

13.11.2020 | 21:19
Ionut Negoita nu a vandut Dinamo spaniolilor Ce rol are Pablo Cortacero Fanatik are toate actele oficiale Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo nu este vândută de Ionuț Negoiță spaniolilor reprezentați de Pablo Cortacero! FANATIK a intrat azi, 13 noiembrie, în posesia actelor oficiale care demonstrează că acționarul majoritar al lui Dinamo este tot firma Lotus Perfect Product SRL, controlată de Negoiță! Pablo Manuel Fernandez Cortacero este președintele Consiliului de Administrație, cu puteri de administrator și un mandat de 4 ani!

Marea vânzare a lui Dinamo către spanioli, atât de mediatizată în ultimele luni, nu există din punct de vedere juridic în acest moment! FANATIK vă arată că este vorba de aceiași acționari ca și până acum, modificări apărând doar în ceea ce privește Consiliul de Administrație, acolo unde avem noi membri și li s-au prelungit mandatele unora mai vechi.

ADVERTISEMENT

Ionuț Negoiță nu a vândut Dinamo spaniolilor. Acționar majoritar este azi, 13 noiembrie 2020, tot „coaforul” de la Rin, cu 82,87 la sută din acțiuni!

FANATIK a intrat pe 13 noiembrie în posesia acționariatului de la Dinamo 1948 SA, altfel spus clubul Dinamo condus de Ionuț Negoiță din luna martie a anului 2013. Și condus în continuare de Ionuț Negoiță, așa cum se vede din facsimilele de mai jos, Negoiță fiind omul din spatele firmei Lotus Perfect Product SRL, căreia unii-i spun „coaforul de la Rin”.

Deci acționariatul lui Dinamo are următoarea componență înregistrată acum la Registrul Comerțului:

ADVERTISEMENT
  • – LOTUS PERFECT PRODUCTS SRL: 82.8758%
  • – CLUBUL SPORTIV FOTBAL CLUB DINAMO BUCUREŞTI: 7.0319%
  • – ASOCIAŢIA PELUZA HÎLDAN DINAMO: 10.061%
  • – DINU CORNELIU CONSTANTIN: 0.0313%

Acționarul majoritar este firma Lotus, urmează acțiunile deținute de „Dinamo al lui Nicolae Badea”, apoi cele ale Peluzei Cătălin Hâldan, completarea până la 100% fiind Cornel Dinu, singura persoană fizică din această ecuație. Nici urmă de vreun Cortacero sau vreun alt spaniol, sau vreun Benel, printre acționarii juridici sau fizici ai „roș-albilor”!

ADVERTISEMENT

Ionuț Negoiță nu a vândut Dinamo spaniolilor! Ce funcție are Pablo Cortacero. Fanatik are toate actele oficiale.

Pablo Cortacero are funcția de administrator, cu un mandat de 4 ani, până la 1 octombrie 2024

Și totuși Pablo Cortacero este un nume prezent la data de 13 noiembrie în actele de la Registrul Comerțului în ceea ce privește Dinamo 1948 SA. Cetățeanul spaniol Pablo Manuel Fernandez Cortacero, născut pe 6 aprilie 1978 la Peligros, este președintele Consiliului de Administrație, administrator cu puteri de membru în CA.

Cortacero are un mandat pe 4 ani, început pe 1 octombrie 2020, deci până în 2024. Adică la fel ca ceilalți membri din CA actual de la Dinamo, celor vechi li s-au prelungit mandatele, iar cei noi abia au intrat „în pâine”. Există, totuși, o excepție.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Alejandro Couto Lago, noul director general anunțat de administrația spaniolă, cu un mandat ce începe pe 8 octombrie 2020, dar a cărui durată este „nedefinită”.

La fel de interesant este că Dorin Șerdean, cel care declara că s-a ocupat de toată această „vânzare” a lui Dinamo de la Negoiță către spanioli, nu se regăsește în „schemă”. Noul președinte executiv nu are nicio răspundere, pe acte, în acest moment! E, totuși, posibil să fi fost doar omul care a depus „dosarul tranzacției” la Registrul Comerțului!

Componența Consiliului de Administrație de la Dinamo, cu Pablo Cortacero președinte și puteri de membru CA

Deci Consiliul de Administrație la „Nuevo și vechiul Dinamo” este format din Pablo Cortacero, Constantin Eftimescu, Cornel Dinu, Cornel Țălnar, Cristi Hâldan și Alejandro Couto Lago.

Din punct de vedere juridic, vânzarea lui Dinamo nu există! Negoiță era obligat să facă o Adunare Generală a acționarilor, chiar dacă „ceilalți” erau minoritari

Ca să fie clar apropo de toate aceste acte oficiale pe care FANATIK vi le prezintă în acest material. Din punct de vedere juridic, Ionuț Negoiță nu a vândut Dinamo în acest moment. Nici lui Cortacero, nici altor spanioli, nimănui!

Pentru a vinde Dinamo, Negoiță trebuia să cedeze acțiunile pe care Lotus le deține la Dinamo 1948 SA. Este vorba, cum se vede, despre acțiunile acționarului majoritar de la societate. Iar ca să vândă aceste acțiuni, Ionuț Negoiță era obligat, prin lege!, să convoace o Adunare Generală a tuturor acționarilor în care fiecare să-și spună punctul de vedere. Adică și Dinamo al lui Badea, și PCH, și Dinu.

Veți spune că, oricum, voturile tuturor acestora reprezintă o minoritate, iar votul Lotus contează, e decisiv. Corect, dar legea cere acea Adunare Generală pe care Negoiță nu a făcut-o!

Iar dacă spaniolii, Benel, Cortacero sau oricine altcineva ar fi acum, teoretic, în spatele lui Lotus, nu ar avea valoare juridică. Vânzarea lui Dinamo nu s-a produs încă. Este mascată, probabil, de o înțelegere între părți, dar legal tot Ionuț Negoiță este patronul lui Dinamo!

ADVERTISEMENT