Fotbal intern

Ionuț Negoiță, prima reacție după ultimele decizii care o trimit pe Dinamo în Liga 2. Ce soluție are: ”Sunt două variante”. Mesajul fanilor

04.08.2020 | 23:20
Ionut Negoita prima reactie dupa ultimele decizii care o trimit pe Dinamo in Liga 2 Ce solutie are Sunt doua variante Mesajul fanilor
ADVERTISEMENT

Acționarul majoritar al clubului Dinamo București, Ionuț Negoiță, a oferit prima reacție după ultimele decizii care îi trimit pe ”câini” în Liga 2.

Cluburile au votat pentru stabilirea clasamentului final din play-out. Varianta aleasă a fost cea a punctelor per meci din play-out, astfel că Dinamo ar ocupa penultimul loc, cu 0,875 puncte şi ar retrograda în Liga 2.

ADVERTISEMENT

Comitetul de Urgență al FRF a anunțat datele pentru baraj, iar Dinamo e condamnată, după ce șapte cluburi au votat barajul pe 9 august.


UPDATE, 4 august, ora 23:21 / Fanii echipei Dinamo au făcut un apel la toți fanii influenți din lumea fotbalului să sară în apărarea clubului.

ADVERTISEMENT

”FACEM UN APEL CĂTRE TOȚI MARII DINAMOVIȘTI: Acum, în ceasul al 12-lea, Acum, când se formează o Cooperativă anti-Dinamo, Acum, când Clinceni, Hermannstadt și Voluntari decid soarta unui mare brand, Acum e momentul să SĂRIȚI CU TOȚII ÎN APĂRAREA LUI DINAMO!

Sunt prea multe interese ascunse. Totul atârnă de o decizie a Federației. Cât de mult ne putem pune speranța în DREPTATE? Câte din ultimele decizii ale FRF au fost favorabile lui Dinamo, sau măcar de partea adevărului? DDB – DREPTATE pt DINAMO BUCUREȘTI!”, se mesajul postat pe pagina dde Facebook a suporterilor.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu îi ia apărarea lui Dinamo: ”Lăsați echipa să joace! Nu poți să le iei dreptul de a juca și să-i…

Posted by Peluza Catalin Hildan-Dinamo on Tuesday, August 4, 2020


Reacția lui Ionuț Negoiță după tot mai probabila retrogradare a lui Dinamo

”E o problemă delicată și trebuie găsită o soluție, una înțeleaptă prin care să nu fim dezavantajați. Sunt două variante. E obligatoriu criteriul sportiv, pentru că vorbim despre sport, nu despre spitale”, a fost reacția acșionarului majoritar de la Dinamo, Ionuț Negoiță.

”Vorbim despre fotbal, așa că vrem să fim lăsați să jucăm, să câștigăm sau să pierdem. Dacă nu, să se găsească o soluție. Din ce am auzit, e luata în calcul schimbarea formatului la 16 echipe. Asta ar fi cea mai buna soluție, sunt convins de asta”, a spus el pentru sport.ro.

ADVERTISEMENT

Patronul lui Dinamo consideră că valoarea lotului i-ar permite lui Dinamo să continue fără probleme în Casa Pariurilor Liga 1: ”Eu mereu am crezut în valoarea acestei echipe. Se pierduse unitatea grupului și de asta se pierduseră câteva meciuri, dar noi avem fotbaliști valoroși”.

”Mulțescu e un antrenor cu experiență din toate punctele de vedere. Știe și fotbalistic să lucreze, știe să discute și cu oamenii, are o anumită prestanță. Dovada e că a reușit să readucă plăcerea de a juca și determinarea jucătorilor, dar și coeziunea echipei”, a mai afirmat Negoiță.

”Oricum ar fi, 14 echipe pentru o țară ca România sunt foarte puține. Am impresia că doar Bulgaria mai are așa și e o țară de 3 ori mai mică. Ar trebui minimum 16 cluburi, dacă nu chiar 18. Nu vorbim de diferențe mari la drepturi TV, ar apărea avanataje, altele care vor compensa acea pieredere”, a încheiat el.

Există un singur scenariu prin care Dinamo să scape de locul direct retrogradabil și să prindă locul de baraj. Acest scenariu este să câștige meciul de pe teren propriu cu Viitorul, coroborat cu o înfrângere a celor de la Sepsi, care joacă acasă cu Academica Clinceni. Astfel, media “câinilor” ar fi superioară echipei lui Grozavu.

ADVERTISEMENT