Sport

Ionuț Negoiță rupe tăcerea! Cum îl ajută pe Cortacero: “Fac asta pentru Dinamo”. Exclusiv

13.11.2020 | 16:18
Ionut Negoita rupe tacerea Cum il ajuta pe Cortacero Fac asta pentru Dinamo Exclusiv
ADVERTISEMENT

Fix trei luni au trecut de când Pablo Cortacero, sau mai exact Benel Internațional, al cărui unic acționar este un offshore din Panama, au preluat clubul din Ștefan cel Mare și Dinamo trece printr-o perioadă mai grea decât în era lui Ionuț Negoiță.

15 octombrie este ziua în care jucătorii vechi vor împlini 3 luni restante, iar Borja Valle și ceilalți fotbaliști ajunși în august, împlinesc 2 luni! Nimeni nu mai crede în vorbele spaniolilor, mai ales că mañana (n.r. mâine) și la próxima semana (săptămâna viitoare) se transformă în luni de promisiuni neîmplinite!

ADVERTISEMENT

Iar spaniolii mai au o problemă importantă. După 3 luni de când au preluat Dinamo, au birourile tot la Rin Grand Hotel, acolo unde au fost mutate când Ionuț Negoiță a preluat clubul din Ștefan cel Mare. Pablo Cortacero i-a promis omului de afaceri român că pe 1 octombrie cel târziu va elibera birourile și se vor muta în apropierea stadionului Dinamo.

Ionuț Negoiță sare în ajutorul lui Cortacero: “Fac asta pentru Dinamo”

În acest sens, Cortacero s-a înțeles cu Ciprian Marica, pentru a muta birourile vis-a-vis de Perla, într-o clădire pe care fostul fotbalist și tatăl lui o deține. Doar că surpriză pentru fostul internațional.

ADVERTISEMENT

”Va fi o structură complet nouă. Ne vom muta în alte birouri, vom crea un nou magazin al lui Dinamo, cred că în maxim două săptămâni ne vom muta cu totul, magazinul cred că va fi gata săptămâna aceasta, vom crea o linie de marketing importantă, așa cum merită Dinamo, iar la nivelul structurii clubului vom fi foarte organizați pe fiecare segment și cu idei foarte clare”, spunea Pablo Cortacero în primul interviu pe larg acordat presei din România pe 27 septembrie.

Zis și făcut. Ciprian Marica s-a apucat, a redecorat birourile de la etajul 2 așa cum au vrut spaniolii și noii conducători, în alb și roșu, cu bucătărie și toate utilitățile, și-au ales fiecare un loc unde să lucreze, dar contractul nici până acum nu a fost semnat! Și săptămâna viitoare i s-a promis și lui Marica că se semnează. Până fac spaniolii rost de bani pentru magazinul clubului de la parter și birourile de lux de pe Calea Dorobanților, sunt încă chiriașii lui Ionuț Negoiță.

ADVERTISEMENT

Surprinzător este că Negoiță, deși a fost considerat un patron zgârcit, îi primește pe spanioli gratis la Rin în fiecare zi, dar și pe ceilalți angajați ai clubului: ”O fac ca să ajut Dinamo. Ei au promis că se mută în birourile lui Ciprian Marica”, s-a rezumat să spună Ionuț Negoiță pentru FANATIK.RO și n-a mai vrut să comenteze subiectul Dinamo.

Cât îi mai găzduiește Negoiță la Rin?

Rămâne însă de văzut cât va mai accepta Ionuț Negoiță ca spaniolii să stea gratis la Rin, pentru că până acum nu au respectat nicio înțelegere din cea pe care au avut-o inițial. Dar nici să rămână cu Dinamo n-ar mai vrea în momentul de față, dezvăluire făcută de Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT

Benel International, firma care a preluat Dinamo a fost înființată pe 17 decembrie 2015, cu sediul 22, Boulevard RoyalL – 2449 Luxembourg, Luxembourg. Unic acționar este GLOBAL NECARY IAM SA, o societate cu răspundere limitată (societate anonimă) constituită în conformitate cu legile din Panama, cu sediul social pe strada 5 Norte Enrique Gennzier El Cangrejo nr. 17-140 Panama, Republica Panama, reprezentată în Luxemburg de Pablo Julián RUIZ de PERALTA CASALLO, avocat, născut în Granada (Spania) la 30 aprilie 1945.

Contra îl ironizează pe Cortacero! Nici nu știe dacă a fost infectat cu COVID-19

Practic, până acum nicio legătură cu Pablo Cortacero, decât că este din același oraș cu Pablo Julian Ruiz de Peralta. Cu toate acestea, când a fost preluat clubul, anunțul FC Dinamo a sunat cam așa.

”COMUNICAT DE PRESĂ

București, 13 august 2020. Noul acționar majoritar al clubului nostru este, de astăzi, compania Benel International SA, reprezentată de domnul Pablo Cortacero (foto), anunță Dinamo București prin Biroul de presă.

Pentru prima oară în istoria de 72 de ani a clubului, Dinamo București intră sub patronajul unei societăți internaționale.

Prezentarea oficială a noului acționariat va avea loc în următoarele zile, evenimentul de presă urmând să fie comunicat prin intermediul site-ului oficial.

“Sunt bucuros să anunț, în numele companiei pe care o reprezint, că am finalizat această tranzacție cu reprezentanții clubului Dinamo. Este o zi importantă pentru club, pentru suporteri, pentru familia Dinamo. Acest club merită mult mai mult decât a reușit în ultimii ani. Merită o echipă pentru performanță și sper să reușim promovăm Dinamo București în Europa prin rezultate importante în fotbalul românesc și în cupele europene. Sunt încrezător că împreună cu suporterii dinamoviști vom reuși să fim cei mai buni!”, este mesajul domnului Pablo Cortacero, transmis prin www.fcdinamo.ro.

La fix trei luni după acest moment, echipa este foarte aproape de colaps financiar, Contra îl ironizează pe Pablo Cortacero în presă spunând că nu mai crede nici că a fost bolnav de coronavirus și nici că a trimis banii, iar jucătorii spanioli aduși sar la Rufo Collado, directorul sportiv al lui Dinamo care este foarte apropiat de Cortacero pentru a-l întreba când își vor primi banii.

Cortacero, reacție pentru FANATIK: “Sunt chiar la bancă pentru a rezolva situația”

În cursul zilei de vineri se așteaptă un comunicat de presă din partea lui Pablo Cortacero pentru a explica exact situația: ”Sunt chiar la bancă acum pentru a rezolva situația. Voi oferi un comunicat de presă în care voi lămuri ce se întâmplă în cursul zilei de astăzi”, a spus spaniolul pentru FANATIK.

Întrebarea este ce se va întâmpla cu Dinamo și cât vor mai reuși ibericii să amâne pe toată lumea în încercarea disperată de a face rost de bani. Pentru că datoriile clubului cresc pe zi ce trece. Iar un prim semn că nici Pablo Cortacero nu mai crede că va face rost de finanțe e că deși au promis că toate meciurile vor fi jucate pe Arena Națională atunci când aceasta va fi disponibilă, astăzi Dinamo a anunțat oficial că meciul cu Voluntari, de pe 20 noiembrie, de la 20:30, se va juca pe stadionul din Ștefan cel Mare, unde chiria este doar 2.000 de euro, față de 23.000 de euro cât costă să joci pe cel mai mare stadion al țării.

”Situația de la Dinamo e dezastruoasă. Au făcut niște contracte exagerate, fără valoare. Cine a făcut acele contracte nu s-a priceput. Negoiță preferă să nu mai ia niciun ban decât să primească pisica moartă în curte”, Dumitru Dragomir

ADVERTISEMENT