Fotbal intern

Ionuț Negoiță, trimis în judecată pentru un prejudiciu de milioane de euro! Și Alexandru David este inculpat

07.09.2019 | 21:18
Ionuț Negoiță a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de milioane de euro

Finanțatorul echipei Dinamo București, Ionuț Negoiță, a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de milioane de euro. Speța nu are legătură cu fotbalul, ci cu afacerile imobiliare, iar dosarul a fost înregistrat în urmă cu trei zile la Tribunalul București.

Ionuț Negoiță, trimis în judecată pentru un prejudiciu de milioane de euro

Conform site-ului doardinamo.ro, Ionuț Negoiță a fost trimis în judecată pentru un prejudiciu de mai multe milioane de euro şi se pare că are legătură cu TVA-ul care se calculează în construcţii. Alături de principalul acționar al ”câinilor”, în judecată în același caz a mai fost trimis și fostul președinte al clubului Dinamo București, Alexandru David.

Pe lângă Ionuț Negoiță și Alexandru David, procurorul Neculai Cîrlescu de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti i-a mai trimis în judecată pe Octavian Gheţu, Ancuţa Petrescu, Iulia Luminiţa Manolache (fostă Negoiță) şi Adela Fabiola Chiţu, dar și societăţile comerciale Ideal Rezidential SRL, Confort City Rezidential SRL, Rin Grand Estate SRL şi Conform Business Solution SRL.

Ionuț Negoiță într-o conferință de presă la Dinamo

Negoiță, negocieri avansate pentru vânzarea clubului Dinamo

Părţi civile în dosar sunt Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Primăria Sectorului 4 Bucureşti prin Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale. Această veste vine într-un moment extrem de delicat pentru Ionuț Negoiță, care în urmă cu mai puțin de o lună a anunțat că se află în negocieri avansate pentru vânzarea clubului Dinamo București.

Ionuţ Negoiţă a afirmat că milionarul Claudiu Floricăeste favorit să preia clubul din Ştefan cel Mare. Afaceristul este fostul şef al comapniei Fujitsu în România, iar în 2016 a fost pus sub acuzare în dosarul “Microsoft 2”, pentru complicitate la abuz în serviciu. Ulterior, el ar fi avut calitatea de denunţător şi ar fi fost exonerat de DNA de orice vinovăţie.