Sport

Fotbalistul care a doborât recordul lui Nicolae Dobrin, ridicat în slăvi: „Va fi noul Claudiu Keșeru”

10.12.2018 | 17:55
Fotbalistul care a doborat recordul lui Nicolae Dobrin ridicat in slavi Va fi noul Claudiu Keseru

Tânărul fotbalist al lui UTA Arad, Alin Vulturar, a debutat la vârsta de 14 ani și 9 luni la echipa mare a arădenilor. Astfel, Vulturar a bătut recordul deținut din 1962 de către Nicolae Dobrin. Vulturar a intrat în prelungirile partidei cu Farul Constanța, încheiată cu scorul de 1-1.

Tehnicianul lui UTA, Ionuț Popa, a declarat pentru FANATIK că l-ar fi băgat pe Vulturar indiferent de scor și că formația sa se bazează în acest sezon pe promovatul fotbaliștilor tineri: „L-am debutat pentru că mi-a plăcut foarte mult cum s-a antrenat. Ar fi jucat indiferent de scorul pe care îl aveam în meciul cu Farul Constanța. Nu știu foarte mult despre familia lui, știu că e un băiat cuminte, muncitor și că părinții lui sunt din Arad. Am mulți tineri, mulți copii la UTA, fiindcă am numai 4-5 veterani în echipă. Mi-aduce un pic aminte de Claudiu Keșeru, că și pe el l-am debutat la 16 ani la Bihorul Oradea”, ne-a spus Ionuț Popa. Tehnicianul arădenilor a povestit că echipa sa are probleme financiare, motiv pentru care am putea să vedem în continuare mai mulți tineri în echipă: „UTA înseamnă totul pentru microbiștii arădeni, dar lumea trebuie să înțeleagă că nu mai este aceeași echipă ca cea din perioada comunistă, când existau bani mulți la formație și se câștigau foarte multe titluri. Fanii trebuie să aibă răbdare, pentru că din punct de vedere financiar nu stăm tocmai bine.”

Ce a spus Alin Vulturar, după ce a fost trimis în teren de Ionuț Popa

După meci, Alin Vulturar s-a arătat încântat de șansa debutului, dar a rămas cu picioarele pe pământ: „Am spus fără să mă gândesc nu, cel puţin pentru încă 5-6 ani viitorul meu e la UTA. Vă daţi seama că mă simt apreciat, dar asta nu înseamnă că trebuie să o las mai moale, dimpotrivă. Vreau să dau tot ce am mai bun din mine indiferent de competiţia în care voi juca, iar când prima echipă va apela din nou la mine să fiu pregătit. Sper să mi se dea încredere chiar pe postul meu, cel de mijlocaş central, unul destul de pretenţios pe care nu prea se folosesc juniori în primele două ligi.”

UTA Arad se află în acest moment pe locul 9 în Liga 2, după 21 de etape, cu 8 victorii, 5 egaluri și 8 înfrângeri. Cristian Costin, David Miculescu, David Popa, Stephan Coulibaly sau Paul Copaci sunt alți jucători de până în 21 d ani care au jucat în acest sezon pentru UTA Arad.