Ionuţ Popa, despre şansele bănăţenilor în Liga 1: "Să nu facem competiţia de rîs!"

Ionuţ Popa, antrenorul formaţiei ACS Poli Timişoara, a vorbit după ce trupa din Banat i-a luat locul Rapidului în Liga 1. Acesta a dezvăluit care este starea lotului pe care îl antrenează şi a comentat în legătură cu meciul pe care îl vor disputa contra celor de la Dinamo.

"E foarte greu. Începem cu minus 14 puncte. Nu mai avem nimic de pierdut şi trebuie să jucăm la capacitatea maximă. Trebuie să jucăm cît mai bine ca să luăm cîte ceva. Încercăm să vedem ce putem face să reducem din cele 14 puncte de penalizare. Avem jucătorii pe care i-am avut în pregătire. Am adus 4-5 jucători şi am completat cu jucătorii care au rămas, jucători tineri. Cam ăsta este lotul nostru.

Nu ştiu ce şanse avem în Liga 1. Trebuie să jucăm fotbal dacă am fost invitaţi, nu trebuie să facem competiţia de rîs. Asta este situaţia şi nu avem ce să facem. Nu am făcut nici un transfer pe bani. Toţi jucătorii au venit liberi de contract. Este foarte greu să iei jucători pe bani. Am renunţat la toţi jucătorii străini. Ei au costat foarte mult şi am ajuns la o situaţie în care trebuia să plătim o sumă foarte mare lunar. E o învăţătură de minte şi sper să nu se repete această greşeală.

Avem un singur străin care are 50 de zile de absenţă. Este jucătorul nostru dar nu a venit la antrenament. L-am studiat cît de cît pe Gnohere. Nu ne temem de el. Cel mai greu, cel mai urît şi stupid lucru care ţi se poate întîmpla e să pierzi. Altceva nu are ce să ţi se întîmple. Am văzut că a plecat Anton, dar Dinamo are un lot cu jucători buni. Cînd joci împotriva celor de la Dinamo şi Steaua reuşeşti să te mobilizezi mult mai mult", a spus Ionuţ Popa, antrenorul celor de la ACS Poli Timişoara.