Fotbal intern

Ionuț Popa, totul despre noua arenă din Arad! „Stadionul va fi gata la vară”

08.01.2019 | 14:42
Ionut Popa totul despre noua arena din Arad Stadionul va fi gata la vara

Antrenorul arădenilor de la UTA, Ionuț Popa a spus totul despre noua arenă a echipei. Astfel, conform tehnicianului, formaţia ar putea începe următorul sezon pe stadionul care se construiește chiar în prezent. „Stadionul va fi gata la vară, am vorbit cu domnul Falcă (n.r. primarul Aradului), el este primul care dorește ca din toamnă să jucăm pe noul stadion. Noi am avut un mare ajutor din partea galeriei, au susținut echipa și sper s-o facă în continuare”, a declarat Ionuț Popa pentru Sport Total FM.

Autoritățile locale au urgentat lucrările la arena Francisc Neuman pentru ca timpul de predare să nu fie depășit. De remarcat că șantierul a început în 2014, însă a stagnat o bună perioadă de timp și au fost sărite mai multe termene de finalizare. Mai mult de atât, în vara anului trecut, suporterii arădeni au sărbătorit, în mod ironic, încheierea lucrărilor. Noua arenă va avea 12 mii de locuri și va costa peste 15 milioane de euro. Stadionul va putea fi omologat pentru a organiza jocuri în UEFA Champions League.

Ionuț Popa, totul despre noua arenă a arădenilor! Noua arenă
Lucrările de construcție a arenei pe care va juca UTA au început în 2014

Ionuț Popa, totul despre noua arenă a arădenilor!

Răzvan Burleanu a solicitat autorităților câteva modificări, în mod special, legate de securitate. „Vom avea o cameră de securitate, unde se vor putea verifica toate camerele de vederi din stadion şi din afară”, a declarat primarul. Mai mult de atât, stadionul va fi echipat şi cu o cameră pentru VAR, noua regulă în privinţa arbitrajului ce devine obligatorie pentru meciurile din cupele europene.

De mai bine de patru ani de zile, UTA își joacă meciurile de pe teren propriu în exil. Echipa a fost mai întâi pe stadionul Motorul, apoi s-a mutat la Șiria pentru ca de anul trecut să joace pe arena din cartierul Aradul Nou, una cu gazon artificial.

  • 9 este locul pe care îl ocupă UTA în clasamentul ligii secunde