Fotbal intern

Ionuţ Rada revine în România! Cu ce echipă s-a înţeles fundaşul

07.09.2018 | 16:17
Ionuţ Rada se întoarce în România. Fundaşul pe vremea când evolua la CFR Cluj, într-un meci cu Petrolul

Ionuţ Rada revine în România, după ce a jucat ultima dată la o echipă de club abia în luna ianuarie a acestui an, la Fidelis Andria, din liga a patra din Italia.

Jucătorul în vârstă de 36 de ani se antrenează cu Sănătatea Cluj, echipă din Liga 3, urmând să îşi semneze şi noul contract. Acesta ar putea fi şi titular în meciul din acest sfârşit de săptămână al celor de la Sănătatea Cluj, din etapa a treia a campionatului, cu Olimpic Cetate Râşnov.

Ionuţ Rada revine în România după trei ani

La Sănătatea Cluj mai activează şi Dan Roman şi Cosmin Tilincă. În perioada de pregătire din această vară, s-au mai antrenat cu Sănătatea Cluj şi alţi jucători români cunoscuţi, precum Lucian Goian şi Bogdan Unguruşan. Între timp, Goian a semnat în India, cu Mumbay FC.

Ionuţ Rada s-a născut pe 6 iulie 1982, la Craiova şi acolo a început şi fotbalul. A mai jucat, de-a lungul timpului, la echipa de seniori a Craiovei, AS rocar Bucureşti, FC Rapid Bucureşti, Steaua, CS Otopeni, Al-Nasr, CFR Cluj, Karlsruher SC, Bari şi Fidelis Andria, unde a jucat până în luna ianuarie a acestui an, iar de atunci a stat liber de contract, antrenându-se singur. Fundaşul de 1.90 m înălţime are în palmares două titluri de campion al României şi o Cupă a României, toate cucerite cu CFR Cluj, în perioada 2009 – 2012.

Ionuţ Rada se întoarce în România. Fundaşul susţine o conferinţă de presă în care este prezentat oficial la CS Otopeni, alături de antrenorul clubului, Liviu Ciobotariu, pe 27 februarie 2009.
Ionuţ Rada se întoarce în România. Fundaşul susţine o conferinţă de presă în care este prezentat oficial la CS Otopeni

Ionuţ Rada a avut cea mai bună cotă de piaţă în 2008. Site-urile de specialitate îl dădeau pe fundaş ca valorând 1.200.000 de euro. Acest vârf al carierei îl prindea pe Rada la Steaua, acolo unde evoluase în şase partide în Champions League. Cele mai multe meciuri jucate le are la CFR Cluj, unde a strâns 106 de prezenţe, timp în care a punctat de şase ori şi a oferit 3 pase de gol. La Rapid, Rada a jucat în 75 de meciuri, la Fidielis 57 şi FCSB a strâns 52 de apariţii. Cele mai puţine jocuri le-a avut la CS Otopeni, acolo unde ajungea în 2009. Ionuţ Rada revine în România după trei ani de zile, de când plecase de la CFR Cluj la Bari.

Sănătatea Cluj a evoluat în toamna anului 2017 împotriva celor de la FCSB într-un meci de gală pentru echipa din eşalonul al treilea. Partida a avut loc în şaisprezecimile de finală ale Cupei României, iar FCSB s-a impus cu scorul de 6-1 într-un meci în care Nicolae Dică debuta patru jucători la echipa mare, pe Paul Szecui, Laurenţiu Ardelean, Emilian Pacionel şi Ianis Stoica. Cel din urmă a devenit, cu ocazia acestui meci, cel mai tânăr jucător care a jucat vreodată la FCSB, la vârsta de 14 ani, care a şi marcat în acest meci. Partida s-a disputat pe Cluj Arena, iar marcatorii golurilor au fost: Dennis Man, cu o dublă, Vlad Achim, Ianis Stoica, Daniel Benzar şi William De Amorim. Emanuel Negru a marcat golul de onoare al gazdelor

Citeşte şi:

  • Surpriza patronului echipei Sănătatea Cluj: “Mă las de fotbal”
  • Video. CFR II a învins U Cluj! Derby-ul din liga 3 care a declanşat nebunia în vestiar

100.000 de euro este cota de piaţă a lui Ionuţ Rada