Sport

Ionuț Rada și Ionuț Stancu au „trădat” Craiova. Cei doi au plecat cu scandal, în 2004, la Rapid

Ionuț Rada și Ionuț Stancu sunt doi dintre jucătorii importanți din istoria modernă a Rapidului. Puțină lume își mai aduce amine, probabil, că cei doi au ajuns cu scandal în Giulești, după despărțirea de Universitatea Craiova
28.08.2021 | 17:54
Ionut Rada si Ionut Stancu au tradat Craiova Cei doi au plecat cu scandal in 2004 la Rapid
Ionuț Rada și Ionuț Stancu au „trădat” Craiova. Cei doi au plecat cu scandal, în 2004, la Rapid. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid, echipa momentului în Liga 1, după liderul CFR Cluj, se pregătește de un nou meci extrem de important. În runda cu numărul 7, giuleștenii primesc vizita Universității Craiova.

Meciul de pe Național Arena este programat sâmbătă, 28 august, de la ora 21:00. La el este așteptat o afluență mare de spectatori, așa cum s-a întâmplat și la derby-ul cu FCSB, atunci când în tribune au luat loc aproximativ 35 de mii de oameni.

ADVERTISEMENT

Înaintea duelului dintre cele două foste campioane ale României, FANATIK îți prezintă povesteia uneia dintre marile trădări din istoria „Științei”. În 2004, Ionuț Rada și Ionuț Stancu au „dezertat” de la Craiova pentru a se transfera la Rapid.

Ionuț Rada și Ionuț Stancu au trădat-o pe Universitatea Craiova pentru Rapid. Fanii olteni au luat foc!

Perioada de mercato din iarna sezonului 2003-2004 a fost una agitată în România. Una dintre cele mai importante și controversate mutări de atunci a fost transferul lui Ionuț Rada și al lui Ionuț Stancu, de la U Craiova la Rapid.

ADVERTISEMENT

Vestea că cei doi fundași vor pleca în Giulești a picat ca un trăsnet pentru fanii alb-albaștrilor, care nu își reveniseră după cea mai mare trădare din istorie. În ultima etapă a Ligii 1, ediția 2001-2002, „Știința” condusă de Gigi Nețoiu a trimis titlul în curtea marii rivale, Dinamo.

Înjurați de proprii fani, fotbaliștii Craiovei au câștigat cu 2-0 meciul cu FC Național, formație care era în luptă directă cu roș-albii. Bomboana pe colivă a fost pusă la finalul sezonului, atunci când Nețoiu i-a cedat echipa lui Dinel Staicu și a plecat cu aproape tot lotul de jucători în Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Flavius Stoican, Ștefan Grigorie, Cosmin Bărcăuan, Ovidiu Burcă, Viorel Domocoș sunt doar câteva dintre numele importante care l-au urmat pe Nețoiu. Singurul star al Băniei de la acea vreme care a refuzat oferta „Comandantului” a fost Marius Sava.

Fotbaliștii, așteptați și amenințați de olteni pe aeroport

Vestea că Rada și Stancu vor merge la Rapid i-a înfuriat astfel și mai tare pe fanii olteni. Cei doi au făcut parte din lotul echipei naționale care a susținut un turneu de pregătire în Cipru și, la întoarcerea în București, au fost așteptați pe aeroport de ultrașii alb-albaștri.

ADVERTISEMENT

Aproxmativ 30 de suporteri olteni au avut pancarte inscripționate cu numele lui Ionuț Rada, aceștia amenințând că vor declanșa un scandal monstru, mult mai mare decât cel cu Nețoiu, dacă jucătorii, care erau impresariați de Gică Popescu, vor ajunge în Giulești.

Rada și Stancu au evitat atunci întâlnirea cu furioșii fani ai Craiovei. Cei doi au părăsit aeroportul pe o ieșire secundară, iar cel care a avut de suferit a fost Mihăiță Pleșan, furia fanilor revărsându-se asupra mijlocașului, și el jucător al „Științei” la vremea respectivă.

„Va bateți joc de noi. Am mers 300 de kilometri ca să se piardă ei prin aeroport. Ce explicație e asta? Nici un copil de doi ani nu se pierde în aeroport. Conducătorii Craiovei sunt în slujba echipelor bucureștene. Așa s-a întâmplat și cu Claudiu Niculescu. Sunteți toți niște sclavi. Următorul care pleacă o sa fii tu”, i-au reproșat suporterii lui Pleșan.

Eforturile fanilor Universității au fost în zadar, iar cei doi fundași au ajuns în cele din urmă în Giulești. Rada a fost fotbalistul Rapidului din timp de trei ani, perioadă în care a cucerit două Cupe și o Supercupă a României, trofee pe care și le-a trecut în CV și Stancu până în 2011, atunci când a plecat la ALRO Slatina.

  • 400 de mii de euro a plătit Rapid pentru transferul lui Ionuț Rada de la Rapid
ADVERTISEMENT