Fotbal international

Ionuț Radu a fost prezentat oficial la Parma. Va purta numărul 92. Mesaj special pentru fosta echipă

30.01.2020 | 21:26
Ionuț Radu a fost prezentat oficial la Parma. Va purta numărul 92. Mesaj special pentru fosta echipă
Ionuț Radu a fost prezentat oficial la Parma. Va purta numărul 92. Mesaj special pentru fosta echipă. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ionuț Radu a plecat oficial de la Genoa, club unde fusese împrumutat de Inter Milano. Portarul român de 22 de ani a semnat pe șase luni cu o altă grupare de Serie A, Parma, acolo unde va juca tot sub formă de împrumut.

Ionuț Radu a fost prezentat oficial la Parma

Joi, 30 ianuarie, Parma a anunțat pe site-ul oficial că portarul Ionuț Radu este noul fotbalist al echipei aflate pe locul opt în Serie A. ”Bine ai venit, Ionuț Radu!”, au scris cei de la Parma pe contul oficial de Twitter. Radu va juca pe ”Ennio Tardini” până la 30 iunie 2020 și va purta tricoul cu numărul 92.


La Parma, Ionuț Radu are mari șanse să fie folosit ca titular. Omul de bază din poarta echipei antrenate de Roberto D’Aversa, Luigi Sepe, este accidentat și nu va reveni mai devreme de luna martie.

ADVERTISEMENT

Ionuț Radu nu a uitat de clipele fericite petrecute la Genoa, acolo unde și-a betonat postul de portar în Serie A, și a transmis un mesaj clubului pentru care a evoluat în ultimele luni.

”Îmi trec prin gând acum toate bucuriile și emoțiile, de pe teren și din afara terenului, cu acel grup fantastic cu care am împărțit același vestiar și fani timp de un an si jumătate, care au crezut întotdeauna în noi și în visul nostru.

ADVERTISEMENT

Mulțumesc întregului staff de la Genova care mi-a oferit ocazia să joc într-un mediu unic si că mi-a permis îmbunatățirea profesionala și umană. Acest capitol captivant s-a încheiat si a sosit momentul sa pornesc într-o nouă aventură. Mulțumesc.”, a scris Ionut Radu pe contul oficial de Instagram.

Radu, scos din echipă de Perin la Genoa

Deși a început sezonul ca titular, internaționalul român în vârstă de 22 de ani a fost înlocuit în primul 11 al celor de la Genoa de Mattia Perin, goalkeeperul italian în vârstă de 27 de ani care a revenit la formația din Serie A pe 2 ianuarie 2020, după o scurtă aventură la Juventus.

ADVERTISEMENT

Cel mai valoros jucător român al momentului, cotat de site-urile de specialitate la 15.000.000 de euro, Ionuț Radu a ajuns la Genoa pe 13 iulie 2019, după ce formația pregătită de Davide Nicola a plătit 8 milioane de euro pentru transferul său, dar italienii de la Inter Milano a decis pe 12 iulie să îl răscumpere pe român cu 12.000.000 de euro.

În sezonul 2019 – 2020, Ionuț Radu a jucat în 19 meciuri pentru Genoa, dintre care două în Coppa Italia. Internaționalul român a primit 36 de goluri în actuala ediție din Serie A.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri