Fotbal international

Ionuț Radu, aproape de un transfer important în Serie A! Un club mare a pus ochii pe el

02.01.2021 | 18:30
Ionut Radu aproape de un transfer important in Serie A Un club mare a pus ochii pe el
ADVERTISEMENT

Portarul echipei Internazionale Milano, Ionuț Radu, este aproape de un transfer important în Serie A, oficialii clubului AS Roma fiind interesați de aducerea sa pe Stadio Olimpico.

Internaționalul român de 23 de ani are șanse minime să apere poarta formației lui Antonio Conte, acolo unde Samir Handavovic este titular de drept.

ADVERTISEMENT

În plus, interiștii sunt pe cale să-l aducă pe goalkeeperul Juan Musso de la Udinese, pentru care friulanii cer nu mai puțin de 30 de milioane de euro.

O forță din Serie A, interesată de transferul lui Ionuț Radu

Cu soarta pecetluită la Milano, Ionuț Radu are șanse mari să plece de la Inter, iar o altă forță din Serie A, AS Roma, a pus ochii pe el și ar dori să-l aducă în capitala Italiei, dar doar pentru a fi rezerva experimentatului Antonio Mirante.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului gazzettagiallorossa.it, spaniolul Pau Lopez este nemulțumit cu statutul de rezervă și vrea să plece, iar în aceste condiții oficialii clubului roman sunt în căutarea unui portar de viitor care să crească în umbra veteranului Mirante, în vârstă de 37 de ani.

Noul director general al Romei, portughezul Tiago Pinto, a făcut deja o listă cu posibilii portari care ar putea să ajungă sub comanda lui Paulo Fonseca, iar printre ei se află și Ionuț Radu, considerat un jucător de mare viitor.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român ar fi tentat de un transfer la Roma, acolo unde pare mai ușor să-i ia locul lui Mirante decât lui Handanovic la Inter. Capitolinii îi mai au pe listă pe turcul Ugurcan Cakir de la Trabzonspor, Salvatore Sirigu de la Torino, Marco Silvestri de la Hellas Verona și Rui Silva de la Granada.

Ionuț Radu este favorit să devină titularul postului de portar în echipa națională a României, după ce Ciprian Tătărușanu a decis să se retragă la finalul anului trecut. El va avea de luptat cu David Lazar, Cristian Bălgrădean, Florin Niță și Andrei Vlad.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Tătărușanu, alți doi portari care au avut prezențe constante în ultimii 10 ani la prima reprezentativă au anunțat că nu vor mai răspunde prezent la convocări. Este vorba de Silviu Lung și Costel Pantilimon.

ADVERTISEMENT