Sport

Ionuț Radu, așa cum nu l-ai mai văzut niciodată: „Secretul meu e că sunt prea bun”

Luat la întrebări de jurnaliștii italieni, portarul român a dezvăluit, mai în glumă, mai în serios, secretul din spatele celor două lovituri de la 11 metri apărate recent: „Secretul meu e că sunt prea bun”.
31.07.2021 | 11:30
Ionut Radu asa cum nu lai mai vazut niciodata Secretul meu e ca sunt prea bun
ADVERTISEMENT

Deși a fost dorit atât în Spania, la Real Sociedad, cât și de alte cluburi din Serie A, precum Verona, Ionuț Radu va evolua și în sezonul viitor pentru Inter Milano. Motivul? Își dorește să demonstreze că merită cu prisosință locul de titular în detrimentul veteranului Samir Handanovic.

Sunt aici din 2015, dar nu mă consider un veteran. Vreau să devin, dar sunt încă tânăr”, le-a explicat goalkeeperul român jurnaliștilor italieni, dezvăluind, mai în glumă, mai în serios, secretul formei sale de invidiat: „Sunt prea bun!”.

ADVERTISEMENT

Introdus în minutul 61 al amicalului cu elvețienii de la Lugano, când scorul era egal, 2-2, Radu a reușit nu doar să păstreze tabela intactă, ci și să pareze două lovituri de la 11 metri, aducând victoria echipei sale.

Ionuț Radu și-a dezvăluit „secretul”. Cum a reușit să apere două penalty-uri în primul amical al verii

Sunt aici din 2015, dar nu mă consider un veteran. Dar, vreau să devin, sunt încă tânăr. M-am pregătit bine în presezon.

ADVERTISEMENT

Mă așteptam să fie mai rău după o lună și jumătate de vacanță, nu e ușor când revii la antrenamente. M-am pregătit însă dinainte, a fost mai bine.

Am vorbit cu antrenorul (n.r. Simone Inzaghi), mi-a explicat că portarul trebuie să fie primul care atacă. Trebuie să am un joc bun cu mingea la picior ca să lansez acțiuni. Asta a fost principala lui cerință.

ADVERTISEMENT

Secretul e că sunt prea bun! Glumesc! De fapt, secretul este să te antrenezi cât mai bine, iar eu vreau să fiu din ce în ce mai bun, acesta e cel mai important lucru”, a declarat Ionuț Radu pentru sempreinter.com.

Goalkeeperul român adoră să cânte la pian

Dincolo de fotbal și lupta pentru titularizarea între buturile nerazzurrilor, goalkeeperul român este un mare iubitor al muzicii și chiar se pricepe de minune să cânte la pian. Provocat de jurnaliștii italieni, acesta a spus, însă, „pas” ideii de a pune în scenă un duet alături de coechipierul său, olandezul Stefan De Vrij.

ADVERTISEMENT

Nu știu dacă aș putea face un duet cu el, De Vrij cântă mai bine decât mine, ar putea să câștige bani din asta. Pentru mine e doar un hobby”, a explicat Ionuț Radu, al cărui contract cu Inter expiră abia în vara lui 2024.

Chiar dacă în sezonul trecut a prins doar două partide, când titlul de campioană era deja asigurat, bucureșteanul a decis să rămână pe „Giuseppe Meazza” pentru a deveni titularul dintre buturi. Nu-i va fi, însă, deloc ușor să-i ia fața veteranului Samir Handanovici (37 de ani).

ADVERTISEMENT