Fotbal intern

Ionuț Radu, convocat de Cosmin Contra pentru meciurile cu Suedia și Feroe? Ce hotărâre a luat selecționerul României

01.03.2019 | 10:13
Ionut Radu convocat de Cosmin Contra pentru meciurile cu Suedia si Feroe Ce hotarare a luat selectionerul Romaniei

Ionuț Radu a impresionat în meciurile jucate pentru Genoa, echipă care evoluează în Serie A, iar Cosmin Contra vrea să îl convoce la echipa națională a României pentru meciurile pe care “tricolorii” le vor juca cu Suedia și Insulele Feroe, în preliminariile EURO 2020. Reprezentativa pregătită de “Guriță” va juca pe 23 martie cu Suedia, în seplasare, iar pe 26 martie pe Feroe, la Cluj Napoca.

Ionuț Radu o să fie convocat de Cosmin Contra pentru meciurile României cu Suedia și Feroe

Ionuț Radu este un om de bază în lotul echipei naționale a României U21 și a avut o contribuție foarte mare pentru calificarea “tricolorilor” pregătiți de Mirel Rădoi la Campionatul European care va avea loc în vara anului 2019 în Italia și San Marino, acolo unde reprezentativa de tineret se va duela cu Anglia, Franța și Croația.

Cosmin Contra dorește să întărească lotul primei reprezentative cu jucători din echipa lui Mirel Rădoi. Astfel, Sport.ro anunță că selecționerul echipei naționale a României dorește să convoace mai mulți jucători de la U21. Pe lângă Alex Cicâldău, George Pușcaș, Ionuț Nedelcearu și Tudor Băluță, jucători care deja au prins minute la prima reprezentativă, Cosmin Contra vrea să îl aducă sub comanda sa și pe Ionuț Radu.

Ionuț Radu într-un meci jucat de Genoa

Ionuț Radu, a doua variantă pentru poarta echipei naționale a României

“Negocierile” dintre Cosmin Contra și Mirel Rădoi sunt dure, deoarece selecționerul primei reprezentative va trebui să facă convocările în așa fel încât să nu afecteze pregătirea lotului U21, înaintea Campionatului European de tineret, mai ales că reprezentativa de tinerei va juca două meciuri amicale în stagiul de pregătire pe care îl va susține în Spania la finalul acestei luni.

România U21 va juca pe 21 martie un meci amical cu Spania, iar pe 25 martie se va duela cu Danemarca. Conform sursei citate mai sus, Cosmin Contra dorește să îl cheme pe Ionuț Radu la echipa mare a României, toate acestea pentru ca Mirel Rădoi să aibă posibilitatea să testeze noi jucători pentru poarta naționalei U21, cum ar fi Andrei Vlad sau Cătălin Căbuz. Mai mult, Ionuț Radu va deveni a doua opțiune de portar pentru naționala Mare, după Ciprian Tătărușanu.