Sport

Ionuţ Radu, desființat după gafa care a decis Fiorentina – Cremonese 3-2! Ce notă i-au dat italienii: ”Crimă”

Primul meci din noul sezon de Serie A a fost unul de coșmar pentru Ionuț Radu. Portarul român și-a îngropat echipa și a fost desființat de jurnaliștii italieni.
15.08.2022 | 10:27
Ionut Radu desfiintat dupa gafa care a decis Fiorentina  Cremonese 32 Ce nota iau dat italienii Crima
Ionuț Radu a intrat cu mingea în propria poartă și și-a îngropat echipa în Fiorentina - Cremonese 3-2. Sursa foto: Italia 24 News
ADVERTISEMENT

Transferul la Cremonese ar trebui să-i relanseze cariera fostului căpitan al naționalei de tineret, Ionuț Radu. În prelungiri a intrat cu mingea în poartă și Cremonese a fost învinsă de Fiorentina 2-3.

Portarul a fost notat cu 4 după gafa din prelungiri

Ionuț Radu nu a avut nevoie de perioadă de acomodare la Cremonese. S-a impus fără nicio problemă în primul 11, iar sezonul de Serie A care a debutat la sfârșitul săptămânii trecute ar trebui să-l readucă pe portarul român în prim-plan.

ADVERTISEMENT

Cremonese a debutat în noul campionat la Fiorentina și echipa românilor Radu și Vlad Chiricheș a dat senzația că poate obține un rezultat bun pe Stadio Artemio Franchi.

Gazdele au marcat repede, după doar un sfert de oră de joc, dar Okereke a restabilit egalitatea după doar 3 minute. La pauză a fost 2-1 pentru Fiorentina, iar  în minutul 68 Cremonese a egalat din nou.

ADVERTISEMENT

În minutul 90+5, însă, portarul român s-a înălțat să rețină o centrare, dar a căzut cu mingea în poartă și a consfințit rezultatul final 3-2 pentru Fiorentina. Jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au analizat evoluția lui Ionuț Radu.

”Două intervenții bune, unele ieșiri nepotrivite. Apoi crimă: înscrie în propria poartă”, a titrat sursa citată, acordându-i nota 4 pentru prestația de la Florența.

ADVERTISEMENT

Ionuț Radu, apărat de antrenor

Portarul român și-a îngropat echipa încă de la debutul acesteia în noul sezon, dar antrenorul Massimiliano Alvini, cel care l-a cerut cu insistență la Cremoneze, i-a luat apărarea după gafa din prelungirile meciului cu Fiorentina.

”I-am spus lui Ionuț Radu să țină capul sus. Greșeala aia nu există. Sunt foarte mulțumit de prestația lui. Este un mare portar căruia i s-a dat o etichetă pe care nu o merită (portar gafeor – n.r.)”, a spus Alvini la conferința de presă de după meci, citat de Tuttomercatoweb.

ADVERTISEMENT

Și în campionatul trecut Ionuț Radu a comis-o, în meciul pierdut de Inter Milano 1-2 la Bologna. Gafa românului a costat-o titlul pe inter.

Vlad Chiricheș, înlocuit la pauză

Căpitanul echipei naționale Vlad Chiricheș a fost titular la Florența, dar înlocuit după primele 45 de minute. Apărătorul a greșit la ambele goluri ale gazdelor.

Fotbalistul de 32 de ani continuă astfel evoluțiile modeste din sezonul precedent care i-au determinat pe oficialii de la Sassuolo să-l cedeze la nou promovata Cremonese, deși mai avea un an de contract.

Este al doilea meci oficial pentru Cremonese în noul sezon, și tot al doilea în care apărătorul ”tricolor” a fost înlocuit la pauză. Precedenta partida a fost cea din Cupa Italiei cu Ternana, câștigată de Cremonese cu 3-2.

ADVERTISEMENT