Fotbal international

Ionuț Radu, pe cai mari! Nominalizat în echipa Europei U21 după ultima prestație în Serie A

27.02.2019 | 11:50
Ionut Radu pe cai mari Nominalizat in echipa Europei U21 dupa ultima prestatie in Serie A

Ionuț Radu este în mare vogă în Europa. Tânărul portar al lui Genoa și al naționalei României U21 a reușit primul meci fără gol primit în 2019 și a fost numit de către cei de la whoscored.com în echipa etapei U21 din primele cinci campionate din Europa!

Jurnaliștii britanici au remarcat performanța lui Ionuț Radu și l-au numit cel mai bun portar al săptămânii trecute, cu vârsta sub 21 de ani, în primele 5 campionate din Europa. „Ionuț Radu a reușit primul său meci fără gol primit în 2019, în egalul obținut în deplasare de Genoa duminică, pe terenul celor de la Chievo Verona. Portarul de 21 de ani a salvat cinci mingi dificile pentru a asigura poarta lui Genoa, a câștigat două dueluri aeriene și a oprit și o centrare periculoasă a adversarilor”, scrie pe site-ul whoscored.

Ionuț Radu, colegi celebri în cea mai bună echipă U21 a săptămânii din Europa!

Ionuț Radu se află într-o companie selectă în echipa etapei U21 în Europa. Portarul lui Genoa este acompaniat de mai mulți fotbaliști de top ai continentului, sosiți de la cele mai importante cluburi din Europa. Printre ei se numără Jadon Sancho, atacantul celor de la Borussia Dortmund și noua senzație a fotbalului german, Rodrigo Bentancur de la Juventus sau Christopher Nkunku, marea speranță a celor de la PSG care a fost în echipa de start a parizienilor și a înscris și a dat o pasă de gol în victoria cu 3-0 în fața celor de la Nimes.

Echipa Europei U21 a săptămânii, în care se află și Ionuț Radu

Ionuț Radu a fost transferat definitiv de Genoa în acest sezon, stagiune în care s-a și impus ca titular la echipa italiană. Radu a strâns 21 de meciuri la Genoa, timp în care a impresionat cu paradele sale extraordinare, chiar dacă a primit 31 de goluri și a avut numai trei meciuri fără gol primit. Radu este căpitanul naționalei României U21 și așteaptă să debuteze la naționala mare a „tricolorilor”.

  • 7 milioane de euro este cota lui Ionuț Radu, potrivit transfermarkt.de
Tags: