Fotbal international

Ionuţ Radu, eroul României în Portugalia. “La penalty am simţit că am rămas doar eu cu Dumnezeu”

08.09.2018 | 10:37
Ionut Radu eroul Romaniei in Portugalia La penalty am simtit ca am ramas doar eu cu Dumnezeu

Ionuţ Radu, eroul României în fantastica victorie a naţionalei de tineret în Portugalia cu 2-1, rememorează acele secvenţe din finalul partidei, când în al nouălea minut de prelungiri arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri pentru lusitani. România rămăsese în nouă jucători,în urma eliminărilor lui Ionuţ Nedelcearu (foarte uşor dictată) şi Andrei Ivan (reacţie de mare stupiditatem după ce marcase al doilea gol al tricolorilor) şi un gol egalizator ar fi redus aproape de zero şansele la primul loc şi ar fi complicat inclusiv situaţia pentru poziţia a doua de baraj. Însă portarul de la Genoa, Ionuţ Radu, a fost un adevărat înger păzitor şi a parat lovitura, iar acum totul depinde de rezultatul meciului de marţi, de acasă, cu liderul grupei, Bosnia şi Herţegovina.

Declaraţia lui Ionuţ Radu este o adevărată descătuşare a celui care a făcut meciul vieţii de până acum: “Uniţi am obţinut un rezultat mare. N-a fost victoria mea, ci a întregii echipe, a tuturor din teren şi de pe bancă. Momentan, nu se mai inţelege nimic aici! Toata lumea e fericită, e petrecere în vestiar, dar deja ne gândim exclusiv la Bosnia. Este un punct de plecare, acum depinde de noi calificarea. Nu sunt cuvinte să descriu acest grup unic de la lot, echipa a fost remarcabilă, grandioasă. Am primit zeci, sute de mesaje, e ceva uluitor!

Ionuţ Radu, eroul României, este foarte modest. “Toată echipa a apărat acel penalty”

Ce-am simţit la penalty? Că am ramas doar eu cu Dumnezeu! Am pregătit cu domnul Eugen Anghel, antrenorul de portari, fazele de la penalty-uri. A fost un moment intens, am simțit că timpul stă în loc, dar, cel mai important, am simțit că toți colegii și toți oamenii din staff sunt alături de mine. Am fost eu și adversarul, față în față, dar nu m-am simțit singur. Am fost România și pot spune că acel penalty a fost apărat de toată echipă, de o țară întreagă, nu doar de mine. Suntem România, suntem buni, nu trebuie să ne fie frică de nimeni. Suntem o echipă și luptăm împreună! Suntem niște norocoși că avem posibilitatea de a face atâția români fericiți. E timpul nostru, e momentul să ne calificăm și să demonstrăm cine suntem și din ce suntem făcuți! Luptăm pentru noi, luptăm pentru România! – a declarat Ionuţ Radu imediat după meci pentru GSP şi în cadrul unui interviu acordat site-ului FRF.ro

Ionuț Radu, eroul României a declanşat prin parada sa fiesta din vestiar, dar deja tricolorii se gândesc la Bosnia
Ionuț Radu, eroul României a declanşat prin parada sa fiesta din vestiar

În urma rezultatelor din runda de vineri Bosnia şi Herţegovina este lider, cu 18 puncte, urmată de România, 15 puncte şi Portugalia 13. Următorul meci poate însemna uriaşul pas spre calificare în cazul în care reuşim să batem acasă Bosnia. România deţine marele atuu al meciurilor directe, la egalitate de puncte, pentru că a reuşit la începutul preliminariilor să câştige în Bosnia. România mai are un avantaj, faptul că are un meci mai puţin disputat în raport cu Bosnia. Şi, nu în ultimul rând de notat este faptul că nu mai avem de jucat nici un meci afară, iar acasă, după Bosnia, vor urma Ţara Galilor şi Liechtenstein, formaţii care nu au nici o şansă la primele două locuri în grupă. Şi dintre echipele care vor termina pe poziţia secundă doar cele mai bune patru vor juca un baraj pentru două locuri. România nu a mai fost la un turneu final de Campionat European de tineret din 1998, când de fapt a fost gazda competiţiei.