News

Ionuț Radu este cel mai valoros jucător român! Man și Coman sunt jucătorii cu cea mai mare cotă din campionat. Cum arată clasamentul

31.12.2019 | 09:02
Ionut Radu este cel mai valoros jucator roman Man si Coman sunt jucatorii cu cea mai mare cota din campionat Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT

România speră să se califice la Euro 2020 datorită barajului din Liga Națiunilor, însă foștii selecționeri ai naționalei s-au plâns de baza de selecție destul de redusă. Foarte puțini români joacă titulari la echipele de club din vest, poate și de asta cel mai valoros jucător român este un portar, Ionuț Radu, de la Genoa, cotat la 15 milioane de euro. 

Ionuț Radu este cel mai valoros jucător român! Marin şi Chiricheş, pe podium

Site-ul de profil transferkmarkt.com a realizat ierarhia celor mai valoroși jucători români, iar primii șase din această ierarhie joacă în străinătate. Pe plan intern doar FCSB are jucători din top 10, Florinel Coman și Dennis Man fiind fotbaliștii din Casa Pariurilor Liga 1 cu cea mai mare cotă.

ADVERTISEMENT

Alături de Ionuț Radu, pe podium mai sunt Răzvan Marin, cotat la 13 milioane de euro și Vlad Chiricheș, cotat la 6 milioane de euro. De altfel, nu mai puțin de patru jucători români sunt cotați la 6 milioane de euro: Vlad Chiricheș, Ianis Hagi, George Pușcaș și Alexandru Mitriță.

Surprinzător este că doar trei cluburi din Casa Pariurilor Liga 1 au fotbaliști în top 20 și niciunul nu este al campioanei CFR Cluj. Este vorba de FCSB (Florinel Coman, Dennis Man, Cristi Manea și Florin Tănase), Universitatea Craiova (Alexandru Cicâldău, Nicușor Bancu) și Astra Giurgiu (Constantin Budescu).

ADVERTISEMENT

Cel mai valoros jucător de la Dinamo, abia pe locul 49!

Subțirimea lotului lui Dinamo se vede și în acest clasament, cel mai valoros dinamovist fiind pe locul 49: Dan Nistor. Căpitanul “câinilor” este cotat la 1,1 milioane de euro,  la fel ca şi Valentin Gheorghe de la Astra Giurgiu.

Ştefan Radu este jucătorul care face parte din top 10 de cel mai mult timp. Fundaşul în vârstă de 33 de ani al lui Lazio este în acest moment pe locul 9 în clasament, fiind cotat la 5 milioane de euro. Zilele trecute, românul a fost ales în echipa deceniului de la Biancocelesti.

ADVERTISEMENT

Top 10 cei mai valoroşi jucători români: 

  1. Ionuţ Radu – 15 milioane de euro
  2. Răzvan Marin – 12 milioane de euro
  3. Vlad Chiricheş – 6 milioane de euro
  4. George Puşcaş – 6 milioane de euro
  5. Ianis Hagi – 6 milioane de euro
  6. Alexandru Mitriţă – 6 milioane de euro
  7. Florinel Coman – 5,5 milioane de euro
  8. Dennis Man – 5,5 milioane de euro
  9. Ştefan Radu – 5 milioane de euro
  10. Florin Andone – 4,5 milioane de euro
  • 9,8 milioane de euro este cel mai scump transfer din istorie în Casa Pariurilor Liga 1 (Nicu Stanciu la Anderlecht)
  • 2 jucători are FCSB în top 10 (Dennis Man, Florinel Coman)
ADVERTISEMENT