Sport

Ionuț Radu, în pericol! Inter aduce încă un portar de top

Ionuț Radu ar putea pierde chiar și statutul de rezervă a lui Inter Milano. Campioana Italiei s-a înțeles deja cu un portar de top.
11.08.2021 | 16:23
Ionut Radu in pericol Inter aduce inca un portar de top
ADVERTISEMENT

Deși a refuzat toate ofertele primite în această vară – inclusiv din partea spaniolilor de la Real Sociedad și a unor cluburi din Italia – cu gândul să devină titular de drept la Inter Milano, Ionuț Radu primește o veste proastă.

Campioana Italiei nu doar că nu are de gând să renunțe prea curând la veteranul Samir Handanovic (37 de ani), dar s-a înțeles și cu unul dintre cei mai buni tineri portari ai lumii. Este vorba despre Andre Onana, care ar urma să o părăsească pe Ajax în vara anului viitor, cu destinația „Giuseppe Meazza”.

ADVERTISEMENT

Format la academia lui Samuel Eto’o, camerunezul a ajuns în tabăra „lăncierilor” în 2015, după o experiență de cinci ani la grupele de copii și juniori ale Barcelonei. De serviciile sale s-au arătat interesate atât Arsenal Londra, cât și alte echipe din Franța, respectiv Germania, dar în calea transferului a stat suspendarea pentru dopaj dictată de UEFA.

Ionuț Radu, misiune imposibilă la Inter. Campioana Italiei s-a înțeles cu Andre Onana

Sunt aici din 2015, dar nu mă consider un veteran. Dar, vreau să devin, sunt încă tânăr. M-am pregătit bine în presezon. Am vorbit cu antrenorul (n.r. Simone Inzaghi), mi-a explicat că portarul trebuie să fie primul care atacă.

ADVERTISEMENT

Trebuie să am un joc bun cu mingea la picior ca să lansez acțiuni. Asta a fost principala lui cerință. Secretul e că sunt prea bun! Glumesc! De fapt, secretul este să te antrenezi cât mai bine, iar eu vreau să fiu din ce în ce mai bun, acesta e cel mai important lucru.

Mă așteptam să fie mai rău după o lună și jumătate de vacanță, nu e ușor când revii la antrenamente. M-am pregătit însă dinainte, a fost mai bine”, spunea Ionuț Radu, într-un interviu acordat recent, încrezător în șansele de a deveni cât de curând principalul goalkeeper al Interului.

ADVERTISEMENT

Asta și datorită prestației excelente din perioada de pregătire. Introdus în minutul 61 al amicalului cu elvețienii de la Lugano, când scorul era egal, 2-2, internaționalul român a reușit nu doar să păstreze tabela intactă, ci și să pareze două lovituri de la 11 metri, aducând astfel victoria echipei sale.

Antrenorul Simone Inzaghi are, însă, cu totul alte planuri în privința postului de portar. Potrivit presei internaționale, Andre Onana, camerunezul văzut drept unul dintre cei mai buni tineri portari al lumii, a refuzat oferta celor de la Lyon și va evolua din vara anului viitor pentru Inter Milano.

ADVERTISEMENT

„Nu aș fi avut nevoie să apelez la doping pentru a-mi îmbunătăți performanțele”

Suspendat timp de un an în februarie, după ce i s-a descoperit furosemid în urină, Andrei Onana a susținut că a luat din greșeală o pastilă care îi aparținea soției, crezând, din cauza ambalajului aproape identic, că este aspirină. Pledoaria sa nu a convins, însă, forul european, așa că își va putea relua activitatea abia în noiembrie 2021.

Vreau să clarific și să spun că totul a fost rezultatul unei erori umane. Am luat din greșeală un medicament care conține o substanță interzisă de WADA. Medicamentul a fost prescris prietenei mele și l-am încurcat cu o simplă aspirină pentru că ambalajul era aproape identic, ceea ce regret.

Respect decizia UEFA, dar nu sunt de acord cu ea în acest caz. O consider excesivă și disproporționată, având în vedere că UEFA a înțeles că a fost vorba de o greșeală. Toată lumea știe că duc o viață sănătoasă, iar încă de la începutul carierei mele am fost împotriva dopingului de orice fel.

Am 24 de ani, iar în ultimele sezoane am avut șansa să joc aproape toate minutele, atât la Ajax, cât și la echipa națională, fiind desemnat cel mai bun portar din Olanda din ultimii 4 ani și cel mai bun din Africa în ultimii trei.

Prin asta vreau să spun că nu aș fi avut nevoie să apelez la doping pentru a-mi îmbunătăți performanțele. Voi face apel la TAS pentru a-mi demonstra nevinovăția.

Sper să revin cât mai curând pe gazon, să fac ceea ce iubesc și să-mi ajut echipa. Le mulțumesc celor de la Ajax și naționalei Camerunului pentru susținerea arătată și încrederea pe care o au în mine”, declara la acea vreme portarul camerunez al lui Ajax Amsterdam.

ADVERTISEMENT