Sport

Ionuț Radu, gafă imensă care o poate costa pe Inter titlul în Serie A! Presa italiană și fanii nu-l iartă: „Harakiri!” Video

Titularizat în poarta lui Inter, Ionuț Radu a gafat incredibil în minutul 82 al partidei cu Bologna, permițându-i lui Sansone să o aducă în avantaj pe Bologna (2-1) în restanța din Serie A.
27.04.2022 | 23:18
Ionut Radu gafa imensa care o poate costa pe Inter titlul in Serie A Presa italiana si fanii nul iarta Harakiri Video
Titularizat în premieră în acest sezon, Ionuț Radu a gafat incredibil, iar Inter a pierdut restanța cu Bologna. Foto: Captură DigiSport
ADVERTISEMENT

Ionuț Radu a bifat în această seară prima apariție în acest sezon de Serie A pentru Inter. Și a greșit decisiv cu opt minute înainte de finalul timpului regulamentar.

”Harakiri Inter: Radu îi face cadou trei puncte Bolognei și jumătate de titlu lui Milan”

Românul a încercat să paseze din prima și să deschidă jocul în dreapta, dar a dat pe lângă minge. Iar aceasta a fost recuperată și trimisă în poartă de Nicola Sansone. O gafă pe care o puteți vedea AICI.

ADVERTISEMENT

Cu acest gol, Bologna s-a impus cu 2-1 în fața campioanei, care rămâne pe locul secund în Serie A. AC Milan are două puncte avans cu numai patru runde înainte de finalul sezonului.

Inter, care viza un succes cu care să redevină lider, a deschis scorul la Bologna după doar trei minute, prin Ivan Perisic. Înainte de a trece jumătate de oră însă, gazdele au izbutit să egaleze grație lui Marko Arnautovic (28).

ADVERTISEMENT

Pentru ca, în pofida faptului că raportul ocaziilor a fost 26-5 în favoarea oaspeților, Bologna să reușească să se impună în urma acelei erori a lui Ionuț Radu.

Nu este de mirare că Gazzetta dello Sport și-a deschis cronica meciului cu titlul ”Harakiri Inter: Radu îi face cadou trei puncte Bolognei și jumătate de titlu lui Milan”.

ADVERTISEMENT

Iar Fabio Capello a spus pentru TuttoMercatoWeb: ”Radu a făcut o greșeală uriașă”. Inter a meritat mult mai mult în seara asta”.

Nici fanii nu-l iartă: ”Ar trebui să plece din Italia chiar acum!”, au cerut fanii lui Inter. Care se întreabă și ”de ce mereu Radu?”.

ADVERTISEMENT

Sau spun că ”Partea bună e că nu am avut încredere în Radu după prestaţia cu Roma din sezonul trecut”. În timp ce un altul afirmă că ”Ionuţ Radu şi Acerbi sunt jucătorii lui AC Milan”.

Ionuț Radu, notat cu 3 după gafa de la Bologna

Cum era și normal, Ionuț Radu a primit cea mai mică notă dintre toți jucătorii prezenți pe teren. Românul a fost notat cu 3 de jurnaliștii de la TuttoMercatoWeb, care au subliniat faptul că a făcut cadou victoria Bolognei.

„Putem spune că prestația lui a fost sigură până în minutul 82. Apoi a venit«crima», eroarea incredibilă prin care i-a făcut cadou Bolognei victoria și care poate conta decisiv în cursa pentru titlu. După această înfrângere, Inter nu mai depinde doar de propriile rezultate”, au scris jurnaliștii italieni.

Ionuț Radu, cu ochii în lacrimi la finalul partidei, a fost apărat de coechipieri

La finalul meciului, în drum spre vestiare, Ionuț Radu era efectiv dărâmat și a încercat să-și acopere fața cu tricoul pentru a-și ascunde lacrimile. A fost apărat de coechipieri, care au încercat să-l protejeze de reporteri, iar Denzel Dumfries  a acționat chiar ca o barieră în fața camerelor de luat vederi, care încercau să-l surprindă pe portarul român în prim-plan.

“O seară nefericită pentru Inter și Radu, un moment dificil pentru echipă, dar a rămas loc pentru umanitate. Gestul frumos al lui Dumfries rămâne după meciul cu Bologna. La finalul meciului, olandezul s-a așezat în fața lui Radu pentru a nu le permite camerelor să îl înregistreze în lacrimi după gafa care i-a condamnat pe nerazzurri la înfrângeri”, a scris jurnalistul italian Gianluca Di Marzio.

„Nu vă faceţi probleme, e un portar excelent. A jucat foarte bine cu Empoli şi se pregăteşte foarte bine. Are încrederea mea şi a colegilor săi. Dacă se întâmpla la 3-0 era diferit” – Simone Inzaghi, antrenor Inter

Românul nu mai jucase în Serie A din 2021

Titularizat în partida cu Bologna, restanță din etapa a 20-a, portarul român a profitat de accidentarea titularului Samir Handanovic. Acesta a acuzat dureri la spate chiar înaintea meciului.

Ionuț Radu nu mai jucase pentru Inter în campionat din 12 mai anul trecut. Atunci a apărat în partida cu AS Roma.

În toate competițiile, portarul român de 24 de ani, care ar urma să plece de la Inter în vară, a evoluat într-un singur meci în acest sezon. Este vorba despre partida cu Empoli, în Cupa Italiei, câștigată de echipa lui Simone Inzaghi cu 3-2, pe 19 ianuarie. Un joc în care a avut o altă eroare monumentală.

Iar dacă revenim la meciul cu Inter, se pare că Stadio Renato Dall’Ara îi poartă ghinion. Aici s-a consemnat și ultimul lui meci la naţionala U21, 2-4 cu Germania la EURO.

De trei ori 4 în celelalte meciuri ale zilei

În afară de Bologna – Inter, au fost programate și alte două restanțe. Meciuri care au prilejuit pentru trei dintre formații performanța de a marca de câte 4 ori. Două dintre ele, Atalanta și Torino, în același joc. Rezultat cu care Atalanta și-a ipotecat definitiv șansele de a mai merge în Liga Campionilor.

Fiorentina – Udinese 0-4 (P.Mari 12, Deulofeu 36, Walace 90+1, Udogie 90+5).

Atalata – Torino 4-4 (Muriel 18 – penalty, 84 – penalty, De Roon 23, Pasalic 78 / Sanabria 4, Lukic 36 – penalty, 63 – penalty, Freuler 67-autogol)

 

ADVERTISEMENT