Sport

Impresarul lui Ionuț Radu le cere socoteală oficialilor lui Inter: „De ce nu a jucat!? Suntem dezamăgiți”

Oscar Damiani, impresarul italian care apără interesele portarului român Ionuț Radu, este dezamăgit de faptul că jucătorul nu a fost folosit în meciul câștigat de Inter în sferturile Cupei Italiei, 2-0 cu AS Roma.
10.02.2022 | 09:34
Impresarul lui Ionut Radu le cere socoteala oficialilor lui Inter De ce nu a jucat Suntem dezamagiti
Ionuț Radu. Sursa foto: twitter
ADVERTISEMENT

Inter Milano a trecut cu bine peste șocul înfrângerii cu 1-2 în fața lui AC Milan, sâmbătă, în Derby della Madonnina care a contat pentru etapa a 24-a din Serie A și marți a învins AS Roma, cu 2-0, tot pe Giuseppe Meazza, în sferturile Cupei Italiei.

Ionuț Radu a avut, în iarnă, oferte de la echipe importante din Europa, dar Inter Milano a vrut să-l păstreze

Ionuț Radu a fost, și de această dată rezervă la Inter Milano, așa cum s-a întâmplat și în Derby della Madonnina. Și iar nu a jucat niciun minut. Iar impresarul lui, Oscar Damiani, nu înțelege tratamentul la care este supus portarul român.

ADVERTISEMENT

De ce nu a jucat Ionuț Andrei Radu? Deși mulți se așteptau ca el să fie folosit, inclusiv noi, nu a jucat nici în Cupa Italiei. Această decizie ne-a surprins. În meciul cu Empoli din optimile Cupei Italiei jucase 120 de minute și a făcut-o bine.

În această iarnă a avut oferte de la echipe importante în Europa, dar Inter a vrut să-l păstreze. La antrenamente îi spun că e bun, dar când e nevoie să demonstreze în meciuri nu lasă să joace.

ADVERTISEMENT

Eu respect alegerile cluburilor, fiecare are treaba lui, dar merita să joace împotriva lui AS Roma. Și jucătorul a fost dezamăgit.

Nu vreau să se creadă că am ceva cu Samir Handanovici sau Simone Inzaghi (n.r. – portarul și, respectiv, antrenorul lui Inter)”, a declarat impresarul italian pentru gianlucadimarzio.com.

ADVERTISEMENT

Ionuț Radu și-a dat un autogol cu Empoli, fiind criticat de ziarele din Italia

Și, totuși, Radu nu a jucat chiar atât de bine cu Empoli. El și-a dat un autogol în 76, la scorul de 1-1, când mingea trimisă de Cutrone a lovit bara transversală și a intrat în poartă, din spatele său.

Inter a câștigat cu 3-2, după prelungiri, Ranocchia punctând în minutul 90+1, iar Sensi în 104. După meci, portarul român a fost criticat dur. „Unii se întrebau dacă Radu nu ar putea fi înlocuitorul pe termen scurt, chiar și pe termen lung, al lui Handanovic.

ADVERTISEMENT

După prestația lui de aseară, discuția nu mai are cum să fie de actualitate”, au scris cei de la Sempre Inter, notându-l pe goalkeeperul român cu 4,5.

Un alt portal apropiat campioanei Italiei, Passione Inter, a fost ceva mai îngăduitor în privința calificativului (5,5), dar nu a ezitat să-l taxeze atât pentru procentajul slab, cât și pentru lipsa de reacție la ambele goluri ale partidei.

Gazzetta dello Sport a pus gafa lui Ionuț Radu pe seama ghinionului, însă l-a criticat pentru nesiguranța arătată pe tot parcursul meciului și i-a acordat nota 6. Același calificativ a venit și din partea celor de la Tuttomercatoweb.

În schimb, Calciomercato l-a lăudat pentru personalitatea de care a dat dovadă, dar i-a oferit cea mai mică notă, 5,5.

George Pușcaș poate fi vârful de lance care să ducă Pisa în Serie A

Oscar Damiani s-a referit și la situația altui român pe care-l impresariază și care evoluează în Italia, George Pușcaș. Acesta a revenit în peninsulă pe 31 ianuarie, unde a fost împrumutat la Pisa, şi va lupta pentru promovarea în Serie A.

Se descurcă bine. Clubul este puternic, iar banii investiți în aducerea unor jucători importanți ca ei (n.r. – Pușcaș și ungurul Adam Nagy), care provin din liga a doua engleză, sunt o dovadă în acest sens.

Speranța este că Nagy va aduce stabilitate la mijlocul terenului, iar Pușcaș poate fi vârful de lance pentru a duce echipa la promovare. Echipa și suporterii visează de ceva vreme la asta și merită”, a încheiat impresarul.

Oscar Damiani a avut, ca fotbalist, o carieră de 18 ani. Și-a făcut junioratul la Inter Milano, dar nu a jucat niciun meci la echipa de seniori. Ulterior, a mai trecut pe la Vicenza, Napoli (de două ori), Juventus, Genoa, AC Milan, Parma și Lazio.

După ce s-a retras, în 1986, s-a apucat de impresariat și a fost cel care i-a adus în Italia pe Zinedine Zidane, Marcel Desailly, Jean-Pierre Papin sau Liliam Thuram.

ADVERTISEMENT