Sport

Ionuţ Radu, la debut în naţionala mare a României! Cum a jucat împotriva Finlandei portarul care aşteaptă titularizarea de trei ani

Ionuţ Radu a debutat, în sfârşit, la echipa naţională. Portarul a condus România-U21 în campania istorică de la Campionatul European din 2019.
24.09.2022 | 00:33
Ionut Radu la debut in nationala mare a Romaniei Cum a jucat impotriva Finlandei portarul care asteapta titularizarea de trei ani
Ionuţ Radu, la debut în naţionala mare a României! Cum a jucat împotriva Finlandei portarul care aşteaptă titularizarea de trei ani. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ionuţ Radu a debutat la echipa naţională mare, la mai bine de trei ani de la ultimul meci disputat pentru România-U21, în semifinala Campionatului European din 2019 cu Germania, scor 2-4.

Ionuţ Radu, la debut în naţionala mare a României! A luat gol în minutul 11

Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, Edi Iordănescu l-a titularizat pe Ionuţ Radu la Helsinki, în faţa Finlandei, în meciul din Liga Naţiunilor. Portarul lui Cremonese mai fusese convocat la naţionala mare, dar nu a apucat să joace niciun minut.

ADVERTISEMENT

Debutul lui Ionuţ Radu nu a fost cel visat de portar. În minutul 11, a fost învins de şutul puternic al lui Pukki, din poziţie centrală. A fost o gafă în lanţ a apărării lui Edi Iordănescu, însă nu i se poate imputa golul portarului.

“În şomaj” după golul încasat în start de meci

Apoi, a avut o lungă perioadă de “şomaj”. Atacurile finlandezilor s-au rărit, în timp ce apărarea “tricolorilor” şi-a făcut mai bine treaba după golul încasat. Astfel, Ionuţ Radu nu a avut prea multe de apărat în meci.

ADVERTISEMENT

În schimb, a repus de fiecare dată rapid mingea în joc, degajările lui fiind deseori exacte. A vorbit mult cu colegii săi, aşa cum ne-a obişnuit de la tineret. În final de meci a fost ocrotit şi de şansă la şutul lui Kalman, din minutul 85, care a trecut puţin pe lângă.

Ionuţ Radu poate deveni noul titular al naţionalei României

Una peste alta, un debut reuşit pentru portarul lui Cremonese, cel care a demonstrat încă de acum trei ani că poate deveni portarul titular al naţionalei mari a României. Chiar dacă în acest meci nu a avut paradele care să îl facă remarcat.

ADVERTISEMENT

Ionuţ Radu şi-a aşteptat mult şansa la echipa naţională. În ultimii trei ani a fost chemat la majoritatea acţiunilor echipei naţionale, însă a fost mereu rezerva lui Florin Niţă, cel care a pierdut poarta la Sparta Praga şi, acum, la naţională.

Chiar dacă este la debut, portarul în vârstă de 25 de ani a fost cel mai experimentat la naţionala României. El a bifat 14 selecţii în naţionala de tineret, pe care a condus-o la Campionatul European din 2019.

ADVERTISEMENT

A fost căpitan la acel turneu final şi liderul vestiarului. Pentru Ionuţ Radu a venit ziua în care să facă pasul la echipa mare şi, dacă va avea evoluţii bune în Serie A şi la prima reprezentativă, va putea deveni un lider şi la echipa mare.

  • 25 de ani are Ionuţ Radu
  • 3.500.000 de euro este cota de piaţă a portarului lui Cremonese
ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece...
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Florin Salam răsuflă ușurat. Liderul clanului Duduianu rămâne cu pedeapsa de opt ani
Florin Salam răsuflă ușurat. Liderul clanului Duduianu rămâne cu pedeapsa de opt ani
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României