Sport

Ionuţ Radu, la debut în naţionala mare a României! Cum a jucat împotriva Finlandei portarul care aşteaptă titularizarea de trei ani

Ionuţ Radu a debutat, în sfârşit, la echipa naţională. Portarul a condus România-U21 în campania istorică de la Campionatul European din 2019.
24.09.2022 | 00:33
Ionut Radu la debut in nationala mare a Romaniei Cum a jucat impotriva Finlandei portarul care asteapta titularizarea de trei ani
Ionuţ Radu, la debut în naţionala mare a României! Cum a jucat împotriva Finlandei portarul care aşteaptă titularizarea de trei ani. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ionuţ Radu a debutat la echipa naţională mare, la mai bine de trei ani de la ultimul meci disputat pentru România-U21, în semifinala Campionatului European din 2019 cu Germania, scor 2-4.

Ionuţ Radu, la debut în naţionala mare a României! A luat gol în minutul 11

Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, Edi Iordănescu l-a titularizat pe Ionuţ Radu la Helsinki, în faţa Finlandei, în meciul din Liga Naţiunilor. Portarul lui Cremonese mai fusese convocat la naţionala mare, dar nu a apucat să joace niciun minut.

ADVERTISEMENT

Debutul lui Ionuţ Radu nu a fost cel visat de portar. În minutul 11, a fost învins de şutul puternic al lui Pukki, din poziţie centrală. A fost o gafă în lanţ a apărării lui Edi Iordănescu, însă nu i se poate imputa golul portarului.

“În şomaj” după golul încasat în start de meci

Apoi, a avut o lungă perioadă de “şomaj”. Atacurile finlandezilor s-au rărit, în timp ce apărarea “tricolorilor” şi-a făcut mai bine treaba după golul încasat. Astfel, Ionuţ Radu nu a avut prea multe de apărat în meci.

ADVERTISEMENT

În schimb, a repus de fiecare dată rapid mingea în joc, degajările lui fiind deseori exacte. A vorbit mult cu colegii săi, aşa cum ne-a obişnuit de la tineret. În final de meci a fost ocrotit şi de şansă la şutul lui Kalman, din minutul 85, care a trecut puţin pe lângă.

Ionuţ Radu poate deveni noul titular al naţionalei României

Una peste alta, un debut reuşit pentru portarul lui Cremonese, cel care a demonstrat încă de acum trei ani că poate deveni portarul titular al naţionalei mari a României. Chiar dacă în acest meci nu a avut paradele care să îl facă remarcat.

ADVERTISEMENT

Ionuţ Radu şi-a aşteptat mult şansa la echipa naţională. În ultimii trei ani a fost chemat la majoritatea acţiunilor echipei naţionale, însă a fost mereu rezerva lui Florin Niţă, cel care a pierdut poarta la Sparta Praga şi, acum, la naţională.

Chiar dacă este la debut, portarul în vârstă de 25 de ani a fost cel mai experimentat la naţionala României. El a bifat 14 selecţii în naţionala de tineret, pe care a condus-o la Campionatul European din 2019.

ADVERTISEMENT

A fost căpitan la acel turneu final şi liderul vestiarului. Pentru Ionuţ Radu a venit ziua în care să facă pasul la echipa mare şi, dacă va avea evoluţii bune în Serie A şi la prima reprezentativă, va putea deveni un lider şi la echipa mare.

  • 25 de ani are Ionuţ Radu
  • 3.500.000 de euro este cota de piaţă a portarului lui Cremonese
ADVERTISEMENT