Fotbal international

Ionuț Radu, mesaj emoționant din Italia: „Împreună putem învinge orice adversar, o vom face și acum!”. Video

08.04.2020 | 13:44
Ionut Radu mesaj emotionant din Italia Impreuna putem invinge orice adversar o vom face si acum Video
ADVERTISEMENT

Ionuț Radu a transmis din Italia, țara europeană cel mai afectată de pandemia de coronavirus, un mesaj emoționant tuturor românilor care traversează cea mai grea perioadă din ultimele decenii.

Ionuț Radu, mesaj emoționant pentru români

Ionuț Radu a intrat în inima suporterilor români datorită discursurilor mobilizatoare ținute în vestiarul echipei naționale de tineret, semifinalistă a Campionatului European de tineret în vara anului 2019.

ADVERTISEMENT

La mai puțin de un an de la victoriile istorice cu Croația și Anglia, care au dus la calificarea „tricolorilor” la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Ionuț Radu ține un nou discurs mobilizator, însă, de această dată, nu înaintea unui meci decisiv, ci pentru lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Îmi este dor de fotbal, știu că și vouă vă lipsește, dar acum, pentru prima dată în viața mea, fotbalul este pe plan secund. Trăim vremuri istorice, unele foarte dificile. Mă gândeam zilele trecute cum, acum mai puțin de un an, am luptat și ne-am atins un vis, calificarea la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

Acum este momentul să luptăm din nou, pentru a putea învinge un adversar invizibil. Acum nu mai e vorba despre glorie, nu mai scriem istorie, astăzi trebuie să supraviețuim. Luptăm pentru bunicii noștri, pentru părinții noștri.

Astăzi nu mai luptăm cu inima, așa cum am făcut-o întotdeauna pe stadion, ci luptăm cu capul, respectând recomandările autorităților. Nu este greu, trebuie doar să stăm în casă. Nu ni se cere să mergem la război, nu ni se cere să luptăm, ci doar să stăm în casă.

ADVERTISEMENT

Trebuie să mulțumim tuturor celor din sistemul medical, să le fim recunoscători, își riscă sănătatea pentru sănătatea noastră.

Împreună putem învinge orice adversar, o vom face și acum și ne vom revedea pe stadion. Când vom simți mirosul ierbii proaspăt tăiate, vom ști că am învins!”, a transmis Ionuț Radu pentru FRF.

ADVERTISEMENT

Ionuț Radu nu a debutat la Parma

Ionuț Radu a fost titularul postului de portar la Genoa până în ianuarie, când noul antrenor al „grifonului”, Davide Nicola, a decis să îl folosească în Serie A pe Mattia Perin, împrumutat de la Juventus.

Din cauza noului statut, de variantă secundă, Ionuț Radu a plecat de la Genoa la Parma, sub formă de împrumut, însă nici în echipa Roberto D’Aversa nu a reușit să se impună, fiind rezervă de fiecare dată.

 

ADVERTISEMENT