Fotbal intern

Ionuț Radu, mesaj pentru români după calificarea în semifinale la Euro 2019: “Aveți încredere în noi! Vom fi în topul lumii”

25.06.2019 | 00:31
Ionut Radu mesaj pentru romani dupa calificarea in semifinale la Euro 2019 Aveti incredere in noi Vom fi in topul lumii

Ionuț Radu este unul dintre eroii naționalei U-21 la Euro 2019. Portarul lui Genoa a făcut minuni în meciul cu Anglia, a ținut poarta intactă împotriva Franței, fiind unul dintre jucătorii cheie în calificarea României pentru semifinale. România a câștigat grupa C după remiza albă cu Franța

Ionuț Radu, mesaj pentru români după calificarea în semifinale la Euro 2019: “Italienilor le-am spus că va vorbi fotbalul”

Dacă înainte de meci Ionuț Radu își motivează colegii cu discursuri emoționante, imediat după meciul cu Franța nu își mai găsea cuvintele de fericire: “Nu știu ce să zic. Le mulțumesc tuturor românilor care ne-au susținut de la stadion și celor din țară. Nu am cuvinte pentru calificarea în semifinale. Suntem un grup excepțional. Nu îmi găsesc cuvintele, sunt foarte fericit. Nu a fost niciun moment în care nu am crezut. Am venit foarte încrezători, am știut că avem forța grupului și nu am cedat.

Le-am spus de la început colegilor că luăm cu asalt Italia la Euro. Ei nu credeau și le-am spus că va vorbi fotbalul. Am arătat întregii lumi că România are o inimă super mare. Sunt surprins pentru că trebuia să jucăm seara, dar putem să jucăm la orice oră. Nu știu de ce s-a schimbat. Sunt foarte dedicat când vin la echipa națională. Vreau să scriem istorie”, a spus Radu la TVR.

Ionuț Radu, mesaj pentru români după calificarea în semifinale la Euro 2019 Aveți încredere în noi! Vom fi în topul lumii FOTO: Ionut Radu in meciul de fotbal dintre Anglia U21 si Romania U21 din etapa a II-a, grupei C a Campionatului European 2019
Ionuț Radu, mesaj pentru români după calificarea în semifinale la Euro 2019 Aveți încredere în noi! Vom fi în topul lumii FOTO: Ionut Radu in meciul de fotbal dintre Anglia U21 si Romania U21 din etapa a II-a, grupei C a Campionatului European 2019

Portarul naționalei României a avut și un mesaj pentru fanii români de pretudindeni înaintea semifinalei cu Germania: “Români, vreau să aveți încredere în noi că nu vă vom dezamăgi. Trimiteți-ne gândurile voastre și aveți încredere că noi vom fi în topul lumii”, a spus Radu.

În semifinale, România va juca joi, de la ora 19:00, împotriva Germaniei pe stadionul Renato Dall’Arra din Bologna. Inițial, “tricolorii” au fost programați să joace de la ora 22:00, însă UEFA  a schimbat programarea semifinalelor.

  • 8 goluri a marcat România în faza grupelor 
  • 2 participări a obținut România la Jocurile Olimpice