Fotbal intern

Ionuţ Radu prinde mutarea carierei, dar nu la Inter, ci la o mare rivală! Italienii au dezvăluit toate detaliile despre transfer

24.05.2019 | 11:30
Ionut Radu prinde mutarea carierei dar nu la Inter ci la o mare rivala Italienii au dezvaluit toate detaliile despre transfer

Ionuţ Radu nu trebuie să-şi facă prea multe griji în ceea ce priveşte retrogradarea celor de la Genoa, actuala sa echipă: italienii au dezvăluit că în această vară portarul la prinde mutarea carierei, însă aceasta e o surpriză, pentru că nu e vorba despre Inter, ci un transfer la AS Roma! 

Ionuţ Radu, transfer la AS Roma: cum îl vor ceda cei de la Inter

Goalkeeper-ul român va fi implicat într-o afacere ceva mai complexă, iar cotidianul Gazzetta dello Sport a explicat felul în care se va realiza afacerea. Astfel, Inter îl vrea neapărat pe Lorenzo Pellegrini, mijlocaşul de 22 de ani al celor de la AS Roma. Şi, pentru a perfecta “deal-ul”, se bazează pe interesul celor din capitala Italiei pentru Ionuţ Radu. Încă din vară Roma a dat semnale că şi-l doreşte pe goalkeeper, iar milanezii îl vor introduce în afacere.

Astfel, Inter va achita clauza de răscumpărare pentru Radu, cifrată la 12 miloane de euro, stabilită în contractul încheiat între milanezi şi Genoa 1893 în momentul cedării românului. Iar apoi, acesta va fi cedat ca monedă de schimb la Roma, împreună cu o sumă de bani, pentru ca gruparea de pe “Giueseppe Meazza” să obţină semnătura lui Pellegrini.

Ionuţ Radu e cel mai scump jucător român!

Faptul că Ionuţ Radu va face obiectul unui transfer răsunător nu e singura veste bună pentru român. Portarul a ajuns, în acest moment, cel mai bine cotat fotbalist de la noi, asta deşi nu a prins până acum niciun minut în tricoul echipei naţionale! Radu are o valoare de piaţă de 12 milioane de euro conform site-ului de specialitate transfermarkt.com, cu 3 milioane mai mult decât Răzvan Marin, ocupantul poziţiei secunde în acest top. Podiumul este completat de Alexandru Mitriţă, olteanul proapspăt achiziţionat de americanii de la New York City fiind cotat la 6 milioane de euro.

În plus, Radu a primit de la Cosmin Contra prima convocare la naţionala mare, el având posibilitatea să debuteze în “dubla” contra selecţionatelor Norvegiei şi Maltei, în preliminariile Campionatului European din 2020. Radu este titularul incontestabil şi căpitanul naţionalei de tineret a României, care urmează să ne reprezinte în această vară la Europeanul de tineret din Italia, acolo unde selecţionata condusă de Mirel Rădoi are o “misiune imposibilă” într-o grupă cu Franţa, Anglia şi Croaţia.

Ionuţ Radu poate încheia nefericit un sezon excelent pentru el. Portarul român a avut evoluţii extrem de apreciate, care l-au adus în atenţia mai multor cluburi importante, însă echipa sa, Genoa 1893, ar putea retrograda din Serie A. “Grifonii” sunt în acest moment pe loc retrogradabil, 18, la doar un punct de Empoli, care ocupă prima poziţie “salvatoare”. Totul se va decide în ultima etapă, programată duminică, atunci când echipa “rosso-blu” joacă la Fiorentina (altă formaţie implicată în lupta pentru salvare), iar Empoli evoluează pe terenul lui Inter, formaţia care îl va răscumpăra pe Radu!

Tags: