Stiri sportive

Manchester United, gata să primească 23.500 de spectatori pe Old Trafford / Antrenorul naţionalei de tenis de masă are coronavirus

Manchester United gata sa primeasca 23500 de spectatori pe Old Trafford  Antrenorul nationalei de tenis de masa are coronavirus
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial.

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând Live Blog-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și mondial, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.

Manchester United, gata să primească 23.500 de spectatori pe Old Trafford

UPDATE, 28 octombrie, ora 17:00 / Manchester United a anunțat că stadionul Old Trafford este gata să primească, în cele mai sigure condiții, nu mai puțin de 23.500 de fani.  Responsabila cu organizarea evenimentelor „diavolilor” susține că totul a fost aranjat pe stadion în așa fel încât regulile de distanțare socială să fie respectate cu strictețe. Capacitatea totală a stadionului Old Trafford este de 76.000 de locuri.

ADVERTISEMENT

„Am petrecut două luni încercând să aducem totul în conformitate cu indicațiile Guvernului. Ne-am asigurat că putem primi pe Old Trafford 23.500 de oameni respectând toate regulile. Am fost foarte dezamagiți când am aflat că redeschiderea stadioanelor, care era plănuită pentru începutul lunii octombrie, nu mai poate avea loc. Asta pentru că, la noi, totul era pus la punct. E greu de înțeles de ce oamenii se pot aduna în avioane sau restaurante ori chiar la cinema, unde pot urmări meciuri de fotbal, când știm că totul ar fi extrem de sigur pe stadion. Am urmărit cu exactitate indicațiile guvernului”, a spus Collette Roche pentru Sky Sports.


Antrenorul naţionalei de tenis de masă, internat din cauza COVID-19

UPDATE, 28 octombrie, ora 16:05 / Viorel Filimon, antrenorul lotului naţional feminin de tenis de masă, are COVID-19. Tehnicianul este internat la Spitalul Municipal Constanţa. „Din câte am înţeles, a fost plecat cu lotul naţional în Germania şi acolo s-ar fi infectat. A vorbit domnul Ilie Floroiu cu el şi nu era într-o stare prea bună. Îi dorim multă sănătate şi să depăşească acest moment dificil“, a declarat Sorin Başturea, directorul CS Farul Constanţa, conform cugetliber.ro. 

ADVERTISEMENT

Larisa Iordache, testată pozitiv la Covid-19

UPDATE, 28 octombrie, ora 14:05 / Gimnasta Larisa Iordache a anunţat că este în izolare după ce a fost testată pozitiv cu coronavirus şi că simte ”doar o mică răceală”.

”Gimnastica m-a învăţat să fiu o persoană… pozitivă! Aşteptam un test pozitiv la verificarea de la Izvorani unde trebuia să concurez pentru prima dată după 3 ani! Pregătită, cu ambiţie şi multă determinare alături de antrenorii mei. Eram gata să mă ridic, să lupt pentru visul meu! Aşa voi face şi acum… după un test pozitiv la Covid-19.

ADVERTISEMENT

M-am izolat acasă pentru două săptămâni, pentru a rămâne sănătoasă şi pentru a reveni în parametrii normali, pentru a-mi putea relua pregătirea liniştită. Mă simt bine, am o stare generală fără simtome grave, simt doar o mică răceală pe care o voi trata aşa cum mi-a recomandat medicul.

Îmi pare foarte rău pentru această veste… ajunsesem în formă, gata de a arăta tot ce am muncit în aceste ultime luni. Viața mi-e un pic dată peste cap. Dar o gimnastă ştie cum să se de-a peste cap şi să aterizeze în picioare, nu?! O să am grijă de sănătatea mea, îmi doresc linişte! Ceea ce vă doresc tuturor! PS… Sper să ne vedem la Naționale!”, este mesajul postat pe Facebook de Larisa Iordache.


FC Voluntari, afectată de coronavirus

UPDATE, 28 octombrie, ora 11:46 / FC Voluntari a anunţat că în urma celor mai recente teste pentru coronavirus făcute s-au descoperit două cazuri de infectare cu Covid-19.

”Din păcate, în urma testelor Covid-19, efectuate ieri la prima echipă, 2 membri ai staff-ului au fost depistaţi pozitiv. Aceştia se află în izolare şi respectă toate recomandările DSP Ilfov. Clubul nostru le doreşte celor 2 însănătoşire grabnică!”, este anunţul de pe pagina de Facebook a clubului.

Echipa FC Voluntari are programat, vineri, 30 octombrie, de la ora 18:00, meciul din deplasare cu FC Argeş, contând pentru etapa a noua a Ligii 1.


Halep scapă de o adversară de top la Australian Open

UPDATE, 28 octombrie, ora 10:36 / Jucătoarea olandeză de tenis Kiki Bertens, locul 9 WTA, a anunţat că va rata startul sezonului viitor, inclusiv Australian Open, ea fiind operată la tendonul lui Ahile.

”Unii dintre voi poate ştiţi că aveam probleme la tendonul lui Ahile de ceva timp. Singura posibilitate ca eu să joc din nou fără dureri şi să fiu la nivel maxim la antrenamente şi la meciuri era să mă operez. Aşa că asta am făcut.

Voi rata startul sezonului 2021, astfel că din nefericire nu voi juca în Australia. Voi face tot ce îmi va sta în puteri pentru a reveni cât mai curând posibil mai puternică”, a notat Bertens pe Instagram.


Naționala feminină, înfrângere în preliminariile Euro 2022

UPDATE, 28 octombrie, ora 08:39 / Reprezentativa feminină a României a fost învinsă, la Mogoşoaia, cu scorul de 2-0, de selecţionata Elveţiei, într-un meci din grupa H a preliminariilor UEFA Women’s Euro 2022.

România a evoluat în formula: 1. Părăluţă – 21. Corduneanu (22. Stamate 90), 2. Oprea, 6. Ficzay, 4. Gered – 19. Ciolacu, 5. Meluţă (14. Herczeg 25, 15. Bratu 90), 8. Vătafu – 9. Rus, 13. Marcu (18. Bâtea 63), 7. Vlădulescu (17. Bălăceanu 90). Selecţioner: Mirel Albon.

Golurile Elveției au fost marcate de Sow (29) şi Crnogorcevic (79). România mai are programat un meci în acest an, cu Croaţia, în deplasare, la 1 decembrie.


Woods a dat lovitura în Turul Spaniei

UPDATE, 28 octombrie, ora 08:31 / Ciclistul echipei Education First, Michael Woods, a câștigat etapa a șaptea din Turul Spaniei, încheiată la Villanueva de Valdegovia, după ce a reușit să-și păcălească colegii de evadare la intrarea în ultimul kilometru.

Canadianul a trecut linia de sosire cu un avans de patru secunde față de spaniolii Omar Fraile (Astana) și Alșejandro Valverde (Movistar). Clasamentul general este neschimbat la vârf, ecuadorianul Richard Carapaz (Ineos) având un avans de 18 secunde față de britanicul Hugh Carthy (Education First) și de 20 de secunde față irlandezul Daniel Martin (Israel Start-Up Nation).


Răzvan Lucescu, aproape de un nou trofeu. Al Hilal e în finala Cupei Regelui

UPDATE, 27 octombrie, ora 19:20 / Al Hilal a câștigat cu 2-0 meciul cu Abha și s-a calificat în ultimul act al Cupei Regelui. Al Dawsari a deblocat tabela în minutul 28, iar Giovinco a făcut 2-0 înainte de pauză. Cele două echipe s-au întâlnit și în urmă cu cinci zile. Meciul din campionat s-a terminat însă nedecis, scor 1-1.

În ultimul act, campioana Arabiei Saudite va juca cu învingătoarea semifinalei Al Ahli SC – Al Nasr Riyadh. Dacă va lua Cupa Regelui, Răzvan Lucescu va bifa al doilea trofeu din 2020, după titlul cucerit la finalul sezonului trecut.


Ionuț Radu, vindecat de COVID-19

UPDATE, 27 octombrie, ora 18:43 / Portarul celor de la Inter Milano a fost declarat vindecat după aproximativ două săptămâni de când fusese confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Ionuț Radu se poate întoarce cât de curând la antrenamente alături de Inter, lucru extrem de benefic în contextul în care portarul român se luptă pentru a primi o șansă între buturile echipei din Italia.


FC Argeș i-a transferat pe Antun Palic și Luka Maric

UPDATE, 27 octombrie, ora 16:25 / Doi dintre foștii fotbaliști importanți ai lui Dinamo, din ultimii ani, au semnat cu FC Argeș. Este vorba despre fundașul central Luka Maric și mijlocașul Antun Palic. Croații vor evolua până la finalul sezonului în Trivale și au fost deja prezentați oficial de noul lor club.


Baschetul revine cu meciurile din Cupa României

UPDATE, 27 octombrie, ora 15:39 / Consiliul Director al Federației Române de Baschet a stabilit ca turneele de calificare din cadrul Cupei României la masculin să se desfășoare în perioada 8-13 noiembrie.

Cele 13 echipe participante la această competiție au fost repartizate în trei grupe:

  • Grupa A (10/13 noiembrie) – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, Dinamo-Știința București, BCMU FCA Pitești, CSM Galați
  • Grupa B (8/13 noiembrie) – CSM CSU Oradea, CSA Steaua București, SCM Craiova, ABC Athletic Constanța, CSM VSKC Miercurea Ciuc
  • Grupa C (10/13 noiembrie) – BC CSU Sibiu, SCM Timișoara, CSO Voluntari, CSM Târgu Jiu

Se va juca în sistem fiecare cu fiecare, în cadrul grupelor. Primele două clasate în fiecare grupă și cele mai bune două locuri trei se califică la Final 8.


Petrolul îi ”arde” la bani pe jucători

UPDATE, 27 octombrie, ora 14:33 / Conducerea clubului Petrolul Ploieşti a anunţat pe site-ul oficial că toţi jucătorii din lot vor fi sancţionaţi cu reţinerea a 50% din salarii şi primele de joc până la urcarea în primele patru locuri ale clasamentului din Ligii 2.

”Drepturile salariale vor fi plătite retroactiv în momentul în care echipa se va clasa și se va menține cel puțin pe locul 4 în clasament. Măsurile de penalizare intră în vigoare cu salariul aferent lunii octombrie”, anunță prahovenii care au în continuarte ca obiectiv promovarea în Liga 1.


Glenn Nyberg va arbitra partida CFR Cluj – Young Boys

UPDATE, 27 octombrie, ora 13:19 / Arbitrul suedez Glenn Nyberg a fost delegat la centru pentru meciul CFR Cluj – Young Boys Berna, din etapa a doua a Grupei A din Europa League.

El va fi ajutat de asistenţii Mahbod Beigi şi Andreas Soderqvist şi de rezerva Bojan Pandzic, tot din Suedia. Nyberg, în vârstă de 32 de ani, şi cei doi asistenţi au condus şi partida Austria – România, scor 2-3, în Liga Naţiunilor, meci disputat la 7 septembrie. Glenn Nyberg este arbitru în prima ligă suedeză din 2013 şi pe lista FIFA din 2016.

Arbitrul Radu Petrescu a fost delegat de UEFA la partida dintre ŢSKA Moscova şi Dinamo Zagreb, programată joi, 29 octombrie, de la ora 19:55, în grupa K din Europa League. El va fi ajutat de arbitrii asistenţi Radu Adrian Ghinguleac şi Mircea Grigoriu, în timp ce al patrulea oficial va fi Marcel Bîrsan.


A murit Veneriu Tătaru, unul dintre cei mai mari antrenori din voleiul românesc

UPDATE, 27 octombrie, ora 12:13 / CS Dinamo a anunțat pe contul de Facebook că Veneriu Tătaru, unul dintre cei mai buni tehnicieni din voleiul românesc a murit. El a decedat luni seara, la vârsta de 78 de ani.

Profesorul se afla de 14 zile la Spitalul de Urgență ”Floreasca” într-o stare nu foarte bună. Colegii de generație și mulți dintre elevi au cerut în ultimul timp să se doneze sânge pentru a se salva viața acestuia. Tătaru s-a născut pe 5 noiembrie 1941 în București și întreaga sa carieră este legată de Clubul Sportiv Dinamo.


Dinamo – Astra, pe Arena Națională

UPDATE, 27 octombrie, ora 11:50 / Deși se confruntă cu probleme financiare, în condițiile în care banii promiși de finanțatorii spanioli întârzie să ajungă la club, Dinamo continuă să închirieze Arena Națională pentru meciurile de pe teren propriu. „Câinii” vor evolua vineri, începând cu ora 21:00, contra formației Astra Giurgiu pe cel mai mare stadion al țării, în cea de-a noua etapă a Ligii 1. Anunțul a fost făcut de Alex Couto, directorul general din „Groapă”, prin intermediul site-ului oficial al clubului.


Larisa Iordache revine după o pauză de trei ani

UPDATE 27 octombrie, ora 7:54 / Gimnasta Larisa Iordache, medaliată olimpică, mondială şi multiplă campioană europeană, va reveni în luna noiembrie în competiţii, după o pauză de trei ani şi după trei operaţii la tendonul ahilian.

În vârstă de 24 de ani, ea va participa la Campionatele Naţionale de la Ploieşti (17-19 noiembrie). Conform COSR, obiectivul Larisei Iordache şi al antrenorilor săi, Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Larisa Iordache s-a accidentat, în octombrie 2017, la Campionatele Mondiale, în timp ce se încălzea pentru calificările la sol. Ea urma să evolueze la toate cele patru aparate pentru calificarea în finală la individual-compus, dar a părăsit sala într-un scaun cu rotile, iar diagnosticul a fost de ruptură de tendon ahilian stâng.


Ludogoreț l-a demis pe antrenor Pavel Vrba

27 octombrie, ora 7:36 / Oficialii clubului Ludogoreț Razgrad, unde sunt legitimați jucătorii români Claudiu Keșeru, Dragoș Grigore și Cosmin Moți, au anunțat pe site-ul oficial demiterea antrenorului ceh Pavel Vrba și a secundului acestuia Zdenek Becka.

În schimb antrenorul de portari Martin Tichacek rămâne în staff. Echipa a fost preluată de Stanislav Ghencev, în vârstă de 39 de ani, fost secund al lui Vrba şi numit interimar. El a mai fost antrenor principal la Ludogoreţ, anul trecut, şi de asemenea a mai ocupat postul de antrenor secund la echipa celor trei români.

Pavel Vrba, în vârstă de 56 de ani, a preluat conducerea tehnică a echipei Ludogoreţ în ianuarie. Deşi a reuşit câştigarea campionatului, el nu a calificat echipa în grupele Ligii Campionilor. Ludogoreţ a ajuns în grupele Ligii Europa, fiind învinsă, în prima etapă, acasă, de Antwerp, cu 2-1.

ADVERTISEMENT