Sport

Ionuț Radu se va bate la retrogradare în Ligue 1. Internaționalul român a fost prezentat oficial la Auxerre. Video

Așa cum s-a vehiculat de mai multe zile, Ionuț Radu a semnat cu formația Auxerre și va juca sub formă de împrumut în Ligue 1.
25.01.2023 | 20:14
Ionut Radu se va bate la retrogradare in Ligue 1 Internationalul roman a fost prezentat oficial la Auxerre Video
Așa cum s-a vehiculat de mai multe zile, Ionuț Radu a semnat cu formația Auxerre și va juca sub formă de împrumut în Ligue 1. Sursă foto: Twitter AJ Auxerre
ADVERTISEMENT

Portarul a condus România-U21 în campania istorică de la Campionatul European din 2019 și a debutat la naționala mare în toamnă, într-un meci împotriva Finlandei.

Ionuț Radu, transfer în Ligue 1 la Auxerre

Aflat sub contract cu Inter Milano și împrumutat până la vară la nou promovata Cremonese, Ionuț Radu a părăsit Serie A în această iarnă pentru a juca în Ligue 1. El a semnat cu Auxerre, ocupanta locului 19 în campionatul Franței.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român a fost împrumutat până la finalul sezonului, dar gruparea franceză nu are opțiune de achiziționare definitivă. În aceste condiții, Radu va reveni în vară la Inter Milano, dar șansele ca el să rămână la echipa lui Simone Inzaghi sunt minime.

”Născut în 1997 la București, România, Andrei Ionuț Radu a fost considerat rapid un jucător promițător. A semnat cu Inter Milano la 16 ani și a bifat primele apariții la echipa mare trei ani mai târziu. Internațional român a ajuns în semifinala Euro U21 2019 și continuă să progreseze.

ADVERTISEMENT

Are în prezent două selecții la echipa națională. Cu experiența sa din Italia, portarul se alătură, așadar, lui Auxerre pentru următoarele 6 luni. Portarul de la Inter Milano este împrumutat până la finalul sezonului, fără opțiune de cumpărare. Va purta tricoul cu numărul 1”, a anunțat Auxerre pe site-ul oficial.

Mesajul lui Radu pentru fanii lui Auxerre

Imediat după ce s-a anunțat transferul, Ionuț Radu a apărut într-un scurt video pe rețelele de socializare în care i-a salutat pe fanii lui Auxerre. ”Salutare, AJA. Eu sunt Andrei. Hai Auxerre!”, a spus românul.

ADVERTISEMENT

Portarul în vârstă de 25 de ani ar putea debuta la noua sa echipă chiar în acest weekend. Auxerre întâlnește duminică, 29 ianuarie, de la ora 16:00, pe teren propriu, formația Montpellier, în etapa a 20-a din Ligue 1.

Ionuț Radu a ajuns marți, 24 ianuarie, în Franța și a efectuat vizita medicală înainte de a semna contractul. El va fi titular la Auxerre, după ce veteranul Benoît Costil a anunțat că va pleca la Lille.

ADVERTISEMENT

Goalkeeper-ul plecat de tânăr în Italia are nu are cea mai bună imagine în România, fostul fundaș Florin Gardoș dezvăluind într-o emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că Ionuț Radu a creat probleme de-alungul timpului în vestiarul naționalei României.

ADVERTISEMENT
Tags: