Fotbal intern

Ionuț Radu, “tânărul obraznic” deconspirat de Nicolae Stanciu! De ce nu a fost convocat la lot + încă 2 episoade dezvăluite în ultima lună. EXCLUSIV

21.11.2019 | 15:22
Ionut Radu tanarul obraznic deconspirat de Nicolae Stanciu De ce nu a fost convocat la lot  inca 2 episoade dezvaluite in ultima luna EXCLUSIV
Ionuț Radu, tânărul obraznic deconspirat de Stanciu. Fotbalistul lui Genoa nu a mai convocat. Sursa foto: Sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

Ionuț Radu nu a fost convocat de Cosmin Contra pentru meciurile decisive cu Suedia și Spania, decizie care a șocat lumea fotbalului românesc. Imediat după cele două înfrângeri, Nicolae Stanciu a oferit un interviu pentru Prosport în care i-a criticat pe jucătorii tineri de la lot, dezvăluind că nu au respect. FANATIK a aflat că atitudinea arogantă și lipsa de respect au fost și motivele pentru care portarul lui Genoa nu a fost chemat la acțiunea naționalei.

Ionuț Radu, tânărul obraznic deconspirat de Nicolae Stanciu! De ce nu a fost convocat la lot

Nicolae Stanciu a răbufnit imediat după ratarea calificării din grupa preliminară pentru EURO 2020: “Eu sunt un tip prietenos, le urez bun-venit celor care ajung pentru prima oară, dar discuții nu prea avem. Am vorbit cu Răzvan Marin mai mult, cu Drăguș sau cu Cicâldău. Nu vreau să zic nimic rău, sunt unii tineri care sunt pâinea lui Dumnezeu, dar sunt alții care nu au pic de respect. Față de mine, de Tătărușanu, de Chiricheș, jucători cu meciuri la Tottenham, Napoli, Fiorentina, Lyon. Mie îmi era rușine când am venit și îi vedeam pe Raț sau pe Săpunaru, stăteam liniștit”.

ADVERTISEMENT

Iar FANATIK a aflat în exclusivitate despre cine vorbea mijlocașul Slaviei Praga. În primul rând, Ionuț Radu, jucătorul lui Genoa, a fost ținta directă a lui Stanciu. Și acesta este și motivul pentru care portarul nu a convocat la aceste meciuri. Chiar dacă nu juca titular, Radu era considerat al doilea goalkeeper al naționalei, după căpitanul Tătărușanu, cel mai bun jucător al “tricolorilor” în aceste preliminarii. În locul său a fost adus Florin Niţă, care nu mai prinde de multă vreme echipa la Sparta Praga. Mai mult, nici Pușcaș nu este unul dintre favoriții lui Nicolae Stanciu, un om determinant al naționalei, așa cum a mai fost dezvăluit în ultima lună.

  • Zero meciuri la echipa națională are Ionuț Radu. A fost convocat pentru 6 partide, dar Tătărușanu a fost titular de fiecare dată
ADVERTISEMENT

Episodul 1: “Radu și Pușcaș erau numai cu nasul pe sus”

Horia Ivanovici a dezvăluit la o emisiune de la Pro X după meciul cu Norvegia, încheiat la egalitate, scor 1-1, acum mai bine de o lună, despre atitudinea arogantă a lui Ionuț Radu și a lui George Pușcaș față de ceilalți jucători ai naționalei. Totul s-a întâmplat în avionul naționalei, așa cum a explicat fondatorul FANATIK:

“Câțiva prieteni au mers cu echipa naţională în avion. Ianis şi Răzvan Marin erau ca nişte copii în tabără, vedetele Stanciu şi alţii erau foarte echilibraţi, dar au fost surprinşi neplăcut de Ionuț Radu și George Pușcaș. Cam cu nasul pe sus, aşa mi s-a zis. Nu au interacţionat, erau doar invitaţi, de la distanţă aşa au observat. Aveau o atitudine foarte ciudată. Amândoi erau numai cu nasul pe sus”.

ADVERTISEMENT

Episodul 2: “Ce să-i fac țăranului? A luat mingea”

Momentul care a șocat la România – Norvegia a fost modul grobian în care Cosmin Contra l-a înjurat pe George Pușcaș la penalty-ul ratat din a doua repriză, totul fiind surprins de camerele TV. A doua zi după meci, FANATIK a dezvăluit că selecționerul i-a transmis lui Stanciu să ia mingea și să bată penalty-ul, dar a fost șocat de atacantul lui Reading: “Bre, ce să-i fac țăranului? A luat mingea direct şi s-a dus să bată”, a spus mijlocașul, făcând și un semn neputincios către banca naționalei.

Iar declarațiile lui Nicolae Stanciu date în această săptămână, coroborate cu informațiile FANATIK de acum o lună, arată tensiunile din lot și modul în care cei doi “italieni” au ales să se comporte când au fost convocați.

ADVERTISEMENT
  • 6 goluri are George Pușcaș în 14 meciuri la echipa națională