Sport

Ionuț Șerban nu e surprins de situația în care a ajuns Dinamo: „A mers din rău în mai rău!”. Care e punctul forte al lui Mircea Rednic

Ionuț Șerban nu e deloc surprins de ceea ce se întâmplă la Dinamo, însă a vorbit pentru FANATIK și despre punctele forte ale lui Mircea Rednic, cu care a lucrat timp de doi ani.
17.11.2021 | 21:34
Ionut Serban nu e surprins de situatia in care a ajuns Dinamo A mers din rau in mai rau Care e punctul forte al lui Mircea Rednic
ADVERTISEMENT

Ionuț Șerban, fostul jucător al lui Dinamo a revenit în sfârșit după accidentarea care l-a ținut pe vară din luna februarie și se antrenează cu liderul din Liga a doua, Petrolul Ploiești.

Mijlocașul a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre situația grea în care se află Dinamo și a oferit niște detalii foarte interesante legate de capacitatea lui Mircea Rednic de a salva situația

ADVERTISEMENT

Reîntoarcerea lui Ionuț Șerban: Ce planuri are fostul jucător al lui Dinamo și cum îl caracterizează pe Mircea Rednic

Ionuț Șerban s-a recuperat după accidentarea gravă și ar putea semna în iarnă cu Petrolul Ploiești cu care visează să joace în Casa Pariurilor Liga 1: „În septembrie am început să mă antrenez normal cu un preparator fizic din Ploiești. Au fost discuții și cu alte cluburi. Eu am început fotbalul la juniorii lui Petrolul pentru că sunt din Ploiești și m-au primit să mă antrenez cu ei”.

Deocamdată jucătorul de 26 ani nu vrea altceva decât să se pună pe picioare și visează la momentul în care va juca primul meci oficial: „Singurul lucru pe care mi-l doresc e să revin pe teren într-un meci oficial. Nici îmi mai aduc aminte de când n-am mai jucat. În februarie m-am accidentat și la începutul lui martie m-am operat”.

ADVERTISEMENT

„O să vedem dacă voi semna cu ei în iarnă. Deocamdată, ei mă ajută să mă antrenez cu echipa. E foarte greu să stai atâta timp pe bară, după ce toată viața am jucat fotbal. Îmi era dor de minge și de antrenamente”. – Ionuț Șerban

Fostul dinamovist nu e surprins de locul ocupat de Dinamo în clasament și consideră că e consecință normală a ceea ce s-a întâmplat acolo în ultimii ani: „Dinamo e într-o situație destul de grea în momentul de față. Nu cred că e o surpriză așa mare, pentru că a mers din ce în ce mai rău și era de așteptat. Îmi pare rău, pentru că au fost colegii mei și ca jucător nu vrei să treci prin asemenea clipe”.

Care sunt punctele forte ale lui Mircea Rednic

Din punctul său de vedere, Ionuț Șerban crede că experiența este principalul atu al lui Mircea Rednic, care transmite un lucru extrem de important către jucătorii săi: „Am lucrat cu Mircea Rednic și îl cunosc destul de bine. Este un antrenor cu experiență, dar nu știu dacă e singurul care poate să ajute Dinamo. Știe cum să gestioneze lucrurile la Dinamo. Punctul forte este experiența și își dă seama foarte bine care sunt cei mai în formă jucători”.

ADVERTISEMENT

Ionuț Șerban a lucrat cu Mircea Rednic la Dinamo în sezonul 2015-2016 și 2018-2019 și a dezvăluit care e cel mai important lucru pe care l-a învățat de la antrenorul „câinilor”: „Am învățat de la el un lucru foarte important: încrederea în sine! E extrem de important și pe asta se bazează în relația cu jucătorii”.

Cu toate acestea, Șerban consideră că riscul retrogradării este unul real pentru Dinamo: „În momentul de față, e un risc destul de mare să retrogradeze Dinamo, dar mai sunt multe meciuri și nu e nimic pierdut. Dar va fi foarte greu. Eu cred că Mircea Rednic încearcă să îi motiveze pe jucătorii pe care i-a trimis la echipa a doua și nu înseamnă în niciun caz că nu se mai bazează pe ei”.

ADVERTISEMENT

„Cea mai mare problemă la Dinamo în momentul de față, din punct vedere sportiv, e lipsa de încredere a jucătorilor. Asta le lipsește cel mai mult. Când pierzi atâtea meciuri atârnă foarte greu”. – Ionuț Șerban

FANATIK a anunțat în exclusivitate că Ionuț Șerban s-a înscris la masa credală pentru neplata salariilor în ultimele luni de contract cu Dinamo și speră că va primi toți banii la fel ca în 2013: „M-am înscris și eu la masa credală să îmi recuperez salariile. În 2013, când Dinamo a intrat prima oară în insolvență, mi-am recuperat toți banii. Acum nu știu ce să zic dacă mai e posibil. Eu sunt bucuros în primul rând că am ieșit din acea situație, nu neapărat că am scăpat de Dinamo”.

Ionuț Șerban vrea să joace cu Petrolul în Liga 1: „Ar fi o onoare pentru mine”

Ionuț Șerban e în probe la Petrolul până în iarnă când se va lua o decizie dacă va semna un contract cu „lupii galbeni”: „Pentru mine ar fi o onoare să joc la Petrolul, pentru că am crescut aici. Știu ce înseamnă echipa asta, nu sunt un străin. Mai sunt trei etape și vom vedea ce se ve întâmpla. Sper să semnez. În primul rând, trebuie să intru să prind ritm de joc. Oricât m-aș antrena nu se compară cu meciul.

Cu siguranță obiectivul este promovarea și anul acesta e cel mai probabil să se întâmple asta. S-au investit mulți bani în anii trecuți, însă anul ăsta este un grup foarte solid, unit și antrenorul Nicolae Constantin a reușit să facă asta. A contat cel mai mult pentru că bugetul e mai mic decât în anii trecuți.

În ultimele trei etape, Petrolul va juca în fața contracandidatelor la promovare. E cea mai grea perioadă din acest tur de campionat și aici se va vedea”, a declarat Ionuț Șerban în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 8 ani a jucat Ionuț Șerban la Dinamo: 2013-2021
  • 24 ianuarie 2021 e data ultimului meci oficial pe care l-a jucat mijlocașul de 26 de ani
ADVERTISEMENT