Sport

Ionuț Șerban e liber de contract. Constantin Anghelache a lămurit totul: „E aceeași situație și cu Rotariu!”. Exclusiv

Ionuț Șerban și-a încheiat contractul cu Dinamo, iar Constantin Anghelache a explicat situația lui, pe care o compară cu cea a lui Dorin Rotariu
01.07.2021 | 18:04
Ionut Serban e liber de contract Constantin Anghelache a lamurit totul E aceeasi situatie si cu Rotariu Exclusiv
Ionuț Șerban e liber de contract. Constantin Anghelache a lămurit totul: „E aceeași situație și cu Rotariu!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate că Ionuț Șerban nu și-a mai prelungit contractul, însă se pare că acestea au eșuat, iar jucătorul își caută deja o altă echipă și continuă recuperarea cu un preparator fizic din Ploiești după accidentarea care l-a ținut departe de gazon luni bune.

Conform fostului președinte al lui Dinamo, Constantin Anghelache, Dinamo a scăpat definitiv de clauza de reziliere de un milion de euro pe care Vasile Șiman o pretindea în cazul lui Ionuț Șerban, iar explicațiile au venit în exclusivitate pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT

Constantin Anghelache anunță sfârșitul telenovelei Ionuț Șerban

Constantin Anghelache e convins că Dinamo nu va trebui să îi mai plătească lui Vasile Șiman niciun ban din suma de un milion de euro, stipulată în contractul jucătorului și îi liniștește definitiv pe suporterii lui Dinamo: „Lucrurile sunt foarte simple. Clauza lor era în felul următor. Dacă Dinamo îl vinde pe Ionuț Șerban, ei se obligă să îi plătească un milion de euro lui Vasile Șiman pentru că jucătorul e în coproprietate. E aceeași situație și cu Rotariu! L-a vândut Dinamo singură și Timișoara s-a dus în instanță. Dinamo nu l-a vândut și i-a prelungit de trei ori contractul! Are șapte ani de când e acolo”, a declarat fostul președinte al lui Dinamo.

Anghelache a explicat apoi pe larg de ce o astfel de clauză nu mai este de actualitate și cum a fost inițial încheiat acel contract între Șiman și Ionuț Negoiță: „În niciun cod al Muncii nu spune că după expirarea contractului un salariat trebuie să semneze prelungirea la infinit. S-a încheiat cu două contracte, deci acum nu se mai aplică. Un contract de junior, că el avea 17-18 ani, cum scria și încă cinci ani. Și s-a pus clauză în certificatul de transfer că dacă Dinamo îl vinde în această perioadă se obligă să îi dea un milion”.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, „prizonierul din Ștefan cel Mare” e în sfărșit eliberat, după aproape opt ani petrecuți în Ștefan cel Mare, unde era cel mai vechi jucător din lot: „Cum poate să îl oblige Dinamo sau Șiman să mai semneze contractul?! Acum e liber de contract și așa va rămâne. Vrea să semneze pe 50 de lei cum va fi acum acolo? Dinamo poate să mă angajeze pe mine președinte când eu am spus că atunci că am plecat și nu mă mai întorc? De ieri a plecat, 30 iunie și gata”.

Constantin Anghelache: „Vasile Șiman nu mai poate obține nimic chiar dacă se înscrie la masa credală”

Constantin Anghelache îi recomandă lui Vasile Șiman că nu are de ce să se mai înscrie la masa credală, de unde are șanse nule să mai obțină vreun leu: „Domnul Șiman nu se poate înscrie nici la masa credală! Sau se poate înscrie dar nu mai e niciun activ! Nu mai este o problemă. Regulamentul FRF și FIFA spun: contractul se încheie pe o perioadă de maximă cinci ani.

ADVERTISEMENT

Atunci se renegociază. Cum să îl ții cu forța? Asta spune contractul. La revedere! Lucrurile astea să știți că se pot cerceta foarte ușor. Un salariat nu poate fi angajat cu forța la o societate care îl dorește”, a explicat fostul președinte al „câinilor” și care a fost la semnarea contractelor atunci când Ionuț Șerban a fost transferat.

Astfel, Dinamo a scăpat de o mare problemă, în timp ce mijlocașul de 25 de ani își poate găsi și el în sfârșit o echipă la care să joace, mai ales că în ultimii ani a fost ținut mai mult pe banca de rezerve a „cânilor”. Jucătorul își prelungise în iarnă contractul până la 30 iunie, a renunțat la memoriu și chiar o sumă importantă din salariul său pentru a continua în Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Constantin Anghelache a explicat de ce nu se mai întoarce niciodată la Dinamo

Fostul președinte al „câinilor” a declarat că nu a purtat negocieri cu DDB pentru funcția de președinte și a precizat că nu se va mai întoarce niciodată la Dinamo, indiferent de situația în care se va afla clubul: „Nu mi-a propus nimeni să mai revin la Dinamo. Lor le frică de mine, pentru că știu totul și am pus punct!”, a explicat dinamovistul, actual profesor universitar.

Anghelache consideră că Dinamo are nevoie neapărat de un președinte, chiar și în condițiile în care clubul e în insolvență, iar toate deciziile sunt luate de judecătorul sindic și de administratorul judiciar: „Dinamo are nevoie de un președinte sincer, iar dacă nu va gândi sincer va fi vai de capul lui. Pentru că Dinamo se află într-o situație foarte clară. E în insolvență. Intrarea în insolvență înseamnă că se constituie masa credală, adică cu toți cei care au de primit bani de la Dinamo”.

Constantin Anghelache a fost numit președinte la Dinamo pe 3 aprilie 2013 și a îndeplinit această funcție până la intrarea în insolvență a clubului în 2014, când a devenit consilier adminstrativ, așa cum prevede legea insolvenței, practic tot președinte. A plecat din această funcție pe data de 27 aprilie 2015.

  • 7 ani a jucat Ionuț Șerban la Dinamo
  • 1.000.000 de euro era clauza de reziliere a jucătorului
  • 2 ani a fost Constantin Anghelace președinte la Dinamo
ADVERTISEMENT
Tags: