Fotbal intern

Ionuț Șerban, prizonier de un milion de euro la Dinamo! Rednic a explodat: “Tovarășul Costică nu a făcut lucruri bune!”. Reacția lui Anghelache e fabuloasă

01.02.2019 | 18:21
Ionut Serban prizonier de un milion de euro la Dinamo Rednic a explodat Tovarasul Costica nu a facut lucruri bune Reactia lui Anghelache e fabuloasa

Antrenorul alb-roșilor a discutat despre jucătorul care nu poate părăsi formația din Ștefan cel Mare, deși nu mai este dorit de nimeni din club. Ionuț Șerban, prizonier la Dinamo din cauza unei clauze de un milion de euro.

Mircea Rednic l-a atacat pe fostul președinte al dinamoviștilor, Constantin Anghelache, și a dezvăluit că va încerca să găsească o cale de rezolvare a cazului împreună cu Vasile Șiman, fostul patron al celor de la Sportul Studențesc, club de unde a venit Șerban.

Ionuț Șerban, blocat la Dinamo de clauza de un milion! “Singura variantă e să îi dăm banii lui Vasile Șiman”

Situația incredibilă în care se află de câțiva ani Ionuț Șerban pare una fără final. Mircea Rednic a răbufnit în momentul în care a fost întrebat despre ce se întâmplă cu mijlocașul, care nu a făcut parte din lotul deplasat în Antalya și care nu se antrenează cu prima echipă.

Șerban are o clauză conform căreia Dinamo trebuie să îi plătească un milion de euro lui Vasile Șiman la următorul transfer, indiferent pe ce sumă s-ar face acesta. Mai mult, orice mutare se face doar cu acordul fostului patron de la Sportul!

“Trebuie să mă și cu Șiman pentru că tu când preiei Dinamo iei minus un milion de euro. Nu vreau să vorbesc cu răutate de tovarășul Costică (n.r. Constantin Anghelache). Văd că mă ciupește tot timpul, mă atacă: Redmic, Strâmbul… L-aș ruga să nu mai vină cu declarații d-astea pentru că el în perioada aia nu a făcut lucruri foarte bune. Și cu Durimel, Purimel, nu știu care. Nu numai că l-am luat pe Șerban, dar s-a mai și dat pentru Șerban. În ultimii patru ani, dacă ținem cont de salariul pe care îl are, Serban ne-a mai costat două sute de mii de euro.

Ionuț Șerban Sportul Studențesc
Ionuț Șerban a fost adus de Dinamo de la Sportul Studențesc fără sumă de transfer

Nu e nici o cale. De aia vreau să mă întâlnesc și cu Vasile, pentru că jucătorul pierde. Eu am vorbit o dată cu Șerban, i-am dat și șansă să joace. L-am băgat 45 de minute cu Miercurea Ciuc și nu am văzut nimic. Dacă tu cu ăștia nu poți să faci diferența, e greu să joci altfel… Dar mă pun și în situația lui… E un jucător care are calitate, dar nu a mai jucat de mult. De aia nici nu a venit cu noi în Turcia pentru că are situația asta. I-am zis să vorbească și el cu Vasile să rezolve, să îl lase să plece. Noi și dacă îl dăm împrumut, fără aprobarea lui Șiman, trebuie să plătim milionul. E o situație mai dificilă. Singura soluție e să îi dăm banii lui Vasile și lui Vasile nu prea îi plac banii…”, a declarat Mircea Rednic pentru Radio Dinamo 1948.

Cum se apără Costică Anghelache: “Șerban, Neșerban, când îi expiră contractul, aia e!”

Fostul președinte Constantin Anghelache a explicat situația lui Șerban din punctul său de vedere și susține că acordul semnat între Dinamo și Sportul Studențesc în 2013 a avut girul patronului Ionuț Negoiță!

Ce să vorbim despre Ionuț Șerban? Lucrurile sunt simple. Contractul s-a semnat cu acordul patronului! Ce, Ionuț Negoiță nu a văzut atunci actele care s-au semnat? Fotbalistul a fost dorit foarte mult la acea vreme și s-a acceptat clauza pusă de cei de la Sportul. Era vorba despre un milion de euro pe care Dinamo trebuia să îl plătească dacă jucătorul rămânea liber de din vina clubului. Adică dacă Dinamo îl dădea afară. Altfel, Șerban, Neșerban, când îi expiră contractul, aia e. Nu mai plătește Dinamo nimic. Nici Dumnezeu nu o mai poate obliga să achite acel milion. Din câte știu, el a avut înțelegerea valabilă pentru 6 ani, un an de junior și 5 ani de profesionist. Asta înseamnă că în vară i se termină contractul și cu asta basta“, a spus Anghelache pentru FANATIK.

50 de mii de euro este cota lui Ionuț Șerban conform transfermarkt