Fotbal intern

Ionuț Stroe a anunțat când vor reveni suporterii în tribune: ”Stadioanele se vor umple în proporție de 10%”

06.09.2020 | 22:21
Ionut Stroe a anuntat cand vor reveni suporterii in tribune Stadioanele se vor umple in proportie de 10
ADVERTISEMENT

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat când vor putea reveni suporterii în tribune la meciurile de fotbal din România.

Șeful sportului din țara noastră consideră că revenirea spectatorilor în tribune depinde în mare măsură de evoluția cazurilor noi de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Ministrul a precizat că a fost deja pus la punct un plan privind modul de organizare a competițiilor cu suporteri în tribună, dar totul depinde de cifrele pandemiei.

Revenirea suporterilor în tribune prevăzută de Ionuț Stroe

”Deocamdată accesul pe stadioane în România este interzis. Pentru sănătatea oamenilor este important ca stadioanele să rămână închise. Măsurile de protecție ar fi imposibil să fie respectate pe stadioane, tocmai de aceea e mai bine să rămână închise”, a spus Ionuț Stroe despre revenirea suporterilor în tribune.

ADVERTISEMENT

”Felul în care îți susții echipa pe stadion diferă extrem de mult de felul în care îți savurezi cafeaua la o cafenea. Când vom permite accesul pe stadion o vom face printr-un program online care să arate exact scaunele pe care poți să te așezi și pe care nu”, a precizat ministrul la Realitatea Plus.

”Vom mări și numărul de stewarzi. Am făcut un calcul și avem nevoie de un steward la 21 de suporteri. Stadioanele se vor umple în proporție de 10%, iar suporterii se vor întoarce pe stadion abia după ce numărul de îmbolnăviri vor scădea sub 1.000”, a menționat Stroe.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două săptămâni, minustrul Ionuț Stroe își exprima speranța că fanii vor putea reveni pe arenele din România până la finalul acestui an, în ciuda faptului că numărul de noi cazuri de Covid-19 nu a intrat încă pe o pantă descendentă.

Apoi, fanii au cerut ca Universitatea Craiova să primească despăgubiri după ce autoritățile din România au decis ca suporterii să nu aibă încă acces pe stadioane din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, ultrașii mai multor grupări au adresat o scrisoare deschisă către Guvern în care cer permiterea accesului publicului la meciuri. Fanii sunt de acord ca o astfel de decizie să fie adaptată condițiilor de pandemie.

ADVERTISEMENT