ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Ionuț Stroe, anunț îmbucurător privind revenirea spectatorilor în tribune! Ce meci va fi luat ca exemplu

Autor: Traian Terzian | 11.09.2020 | 16:57
Ionuț Stroe, anunț îmbucurător privind revenirea spectatorilor în tribune! Ce meci va fi luat ca exemplu
Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a făcut un anunț îmbucurător privind revenirea spectatorilor în tribune la evenimentele din România. Sursă foto: Sport Pictures

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a făcut un anunț îmbucurător privind revenirea spectatorilor în tribune la evenimentele din România.

ADVERTISEMENT

Întrebat într-o conferinţă de presă, despre posibilitatea ca suporterilor să li se permită accesul pe stadioane, ministrul a spus că se lucrează la acest scenariu, dar că nu există o dată pentru acest lucru.

Ministrul a precizat cu ceva timp în urmă că a fost deja pus la punct un plan privind modul de organizare a competițiilor cu suporteri în tribună, dar totul depinde de cifrele pandemiei.

ADVERTISEMENT

Revenirea spectatorilor în tribune luată în calcul de Ionuț Stroe

”Nu vă ascund faptul că lucrăm la acest scenariu. Există un cadru pe care îl realizăm, apropo de modul cum se pot organiza aceste competiţii şi mai ales de momentul de sosire şi de plecare de la stadion”, a declarat Ionuț Stroe despre revenirea spectatorilor în tribune.

”Sunt zone cu risc epidemiologic ridicat pentru că vorbim de mii de oameni adunaţi în acelaşi timp pe un stadion. Modalitatea de aşezare a suporterilor în tribune se poate face extrem de uşor în baza unei rezervări online, exact cum se rezervă biletele la cinematograf”, a continuat el.

ADVERTISEMENT

”În primul rând noi, care facem acest scenariu, trebuie să oferim cadrul legal. Este şi responsabilitatea organizatorului, pentru că degeaba facem aceste norme dacă la un spectacol cu 5.000 de spectatori acestea nu se respectă.

Clubul organizator trebuie să se asigure că are suficienţi stewarzi, că poate să facă accesul etapizat, pe parcusul mai multor ore. Nu în ultimul rând există responsabilitatea şi conştientizarea spectatorilor.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu îşi doreşte să stăm acolo cu instituţii, cu stewarzi, cu jandarmi. Ne vom întâlni săptămâna viitoare şi cu suporterii, vor trebui să-și asume şi ei că respectă aceste lucruri. Nu e vorba de a restricţiona sau a permite, este vorba de a organiza aceste evenimente fără a avea infectări”, a menționat ministrul.

”UEFA lansează un proiect pilot, organizând la Budapesta Supercupa Europei cu 30 la sută spectatori. Să vedem cum funcţionează şi dacă cifrele pandemiei vor fi pe pantă descendentă, cu siguranţă şi noi vom putea avansa acest scenariu”, a încheiat Stroe.

ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută, ministrul Tineretului și Sportului afirma că în momentul în care se va lua decizia revenirii fanilor în tribune, accesul acestora se va face până la 10% din capacitatea stadionului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!