Alegeri 2024

Ionuț Stroe, despre atacurile PSD la adresa liberalilor. „Nu poți să impui PNL soluția pe care ți-o dorești tu”

Ionuț Stroe, avertisment pentru PSD. „Să oprească imediat orice atac la PNL, deciziile le-am luat la masă, nu prin dictat”
03.07.2024 | 15:42
Ionut Stroe despre atacurile PSD la adresa liberalilor Nu poti sa impui PNL solutia pe care tio doresti tu
Stroe spune că liberalilor nu le pot fi impuse decizii „prin atacuri sau printr-un limbaj tăios” / Foto: Facebook, Ionuț Stroe
ADVERTISEMENT

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a afirmat, miercuri, că partidul merge în continuare pe alegeri prezidențiale la termen, în luna noiembrie și că „tonul” și atacurile socia-democraților la adresa PNL trebuie să înceteze.

„Să se oprească orice atac din partea partenerilor de coaliție”

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a vorbit, miercuri, despre calendarul alegerilor prezidențiale, spunând că liberalii doresc în continuare ca acestea să aibă loc la termen, în luna noiembrie. Stroe le-a  atras atenția social-democraților să înceteze atacurile la adresa liberalilor, invocând „stabilitatea” pe care o doresc românii de la actuala guvernare.

ADVERTISEMENT

„Noi considerăm că trebuie să se oprească imediat orice atac din partea partenerilor de coaliție la adresa noastră, la adresa președintelui PNL, că evident că asta nu afectează unitatea și stabilitatea coaliției, dar face foarte, foarte dificile relațiile și dialogul în cadrul coaliției. Noi, mai mult decât această dată a alegerilor, trebuie să ne ocupăm de guvernare. PSD trebuie să înțeleagă clar acest lucru. Până vom avea aceste alegeri, foarte probabil la termen, românii au dat mandat acestui guvern să se ocupe de stabilitate, de funcționarea economiei, de activitate e zona de fiscalitate. Subiectul prezidențialelor trebuie lămurit, dar nu trebuie să afecteze funcționarea guvernării”, a declarat Ionuț Stroe pentru B1TV.

„Deciziile nu se iau prin dictat”

„Tonul” discuțiilor, a continuat Ionuț Stroe, până când partidele vor ajunge de acord cu privire la calendarul prezidențialelor, trebuie modificat pentru că, spun el, liberalilor nu le pot fi impuse cu forța decizii „prin atacuri sau printr-un limbaj tăios”.

ADVERTISEMENT

„Până vom ajunge la un acord, probabil că vor continua aceste discuții. Dar tonul trebuie modificat, iar aceste atacuri trebuie să înceteze. Să nu aibă cineva impresia că prin atacuri sau printr-un limbaj tăios poți să impui PNL-ului soluția pe care ți-o dorești tu. Suntem și am fost mereu parteneri cu drepturi egale. Deciziile mereu le-am luat la masa dialogului, nu printr-un soi de dictat sau impunere dintr-o parte sau alta”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionuț Stroe a comentat și faptul că premierul Marcel Ciolacu a început consultările cu partidele politice privind data prezidențialelor fără PNL, în schimb a chemat la Palatul Victoria opoziția, înclusiv pe președinta SOS România, Diana Șoșoacă.

ADVERTISEMENT

„Vedem la masa discuțiilor partide cu agendă rusofilă”

„Nu cred că e comod pentru nimeni și mai ales pentru noi, liberalii, să vedem la masa discuțiilor partide cu agendă rusofilă pronunțându-se asupra proceselor democratice din România. Nu știu dacă aceste două partide, AUR și SOS, au vreun interes legat de consolidarea democrației în România. Deci deranjează”, a spus Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a răspuns și acuzațiilor PSD, potrivit cărora liberalii și-au încălcat cuvântul și nu mai doresc acum alegeri prezidențiale în septembrie „Când vorbim de stabilirea datei prezidențialelor respingem cu fermitate organizarea acestor alegeri într-o lună sau alta pentru favorizarea unui candidat. Atunci a fost o decizie a coaliției și trebuie să ne asumăm această greșeală de a proiecta alegerile preziențiale într-o perioadă total nepotrivită și nu trebuie să persistăm. Și dacă avem argumente în a îmbunătăți dezbaterea, (…) de ce n-au putea corecta acest lucru?”, a declarat Ionuț Stroe.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după...
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după record
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023....
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani
Ce a ținut neapărat să îi transmită Irina Columbeanu tatălui ei, Irinel Columbeanu,...
Ce a ținut neapărat să îi transmită Irina Columbeanu tatălui ei, Irinel Columbeanu, după ce a venit în România să îl vadă!
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Loredana se retrage. Toată lumea a rămas mască
Loredana se retrage. Toată lumea a rămas mască
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români