Fotbal intern

Ionuț Stroe explică de ce nu se pot relua meciurile cu spectatori în tribune: „Cum poți selecta 500?”

02.06.2020 | 13:20
Ionut Stroe explica de ce nu se pot relua meciurile cu spectatori in tribune Cum poti selecta 500
ADVERTISEMENT

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a explicat motivele pentru care nu se pot relua meciurile cu spectatori în tribune și a vorbit și despre sporturile de sală și bazele sportive.

Explicația ministrului Stroe despre reluarea meciurilor cu spectatori în tribune

Ministrul Ionuț Stroe a explicat motivul pentru care nu se pot relua meciurile cu spectatori în tribune: Eu îmi doresc ca evenimentele sportive să se desfășoare cu spectatori.

ADVERTISEMENT

Sportul este un spectacol, va fi un mare gol, sportivii au nevoie de public. Nu este același lucru precum în cazul evenimentelor de cultură.

Publicul evenimentelor sportive este diferit, mai pătimaș. Este greu să selectezi 400 sau 500 de spectatori. La Craiova sunt 7.000 de abonați, cum poți selecta doar 500 dintre ei?”.

ADVERTISEMENT

„Ne-ar fi foarte ușor să spunem da, să permitem accesul spectatorilor, dar organizatorul meciului ar fi direct responsabil de o eventuală infectare sau eventuale victime.

Eu îmi doresc ca spectatorii să revină în stadioane, dar acest lucru este în directă relație cu evoluția pandemiei”, a explicat Ionuț Stroe.

ADVERTISEMENT

„Deschideți sălile și bazele pentru sport!”

Ionuț Stroe a continuat și a abordat și tema sălilor de sport și bazelor de antrenamente: Da, se pot relua competițiile sportive în aer liber și deja sunt niște solicitări oficiale pentru redeschiderea unor competiții. 

Ne-au solicitat până acum cei de la fotbal, pentru data de 13 iunie, cei de la automobilism, pe 20 iunie, și cei de la ciclism, pe 2 iulie.

ADVERTISEMENT

De pe 1 iunie, în România, se poate mai mult sport. Această libertatea vine cu o responsabilitate mare. Aș vrea să fac un apel ’Deschideți sălile și bazele pentru sport!

Asigurați-vă că îndepliniți condițiile stării de alertă și protejați sănătatea tuturor participanților’.

Am creat un cadru legal, care acum e pe site-ul MTS, și trebuie să-l respectați. Ordinul comun al MTS și MS stabilește un cadru foarte bine definit, un volum de informații mare, pentru majoritatea tipurilor de pregătire, antrenament și competiții.

Mai puțin pentru cele în sală. Tot ce trebuie să faceți e să puneți planul în aplicare și să-l respectați. Mingea e la cluburilor sportive, organizatorii competițiilor și administratorii de baze sportive”.

„Există un interes de cum își pot relua juniorii antrenamentele. Se pot antrena individual în sală sau în aer liber sau în grupuri de 3 participanți.

Cluburile și administratorii de baze sportive pot redeschide activitatea, dar să respecte condițiile din ordinul MTS.

Sportivii de la sporturile în sală se pot antrena în sală, individual, dar respectând distanțarea și regula celor 7 metri pătrați.

Se pot relua competițiile în aer liber, și la juniori, și la seniori, dar în anumite condiții. După ce este informat MTS și după o perioadă de pregătire, la copii și juniori trebuie acordul parental”, a mai spus ministrul Stroe în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT