ADVERTISEMENT
Sport

Fanii sunt aproape de revenirea pe stadioane: “Probabil că se va face în acest an”

Autor: Sorin Dumitrescu | 23.09.2020 | 13:13
Fanii sunt aproape de revenirea pe stadioane:
Fanii sunt aproape de revenirea pe stadioane Probabil că se va face în acest an, Sursa: sportpictures.ro

Ionuţ Stroe a vorbit din nou despre momentul în care stadioanele ar putea redeschide porţile pentru suporteri în condiţii speciale, cauzate de menţinerea la cote alarmante pentru ţara noastră a pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Stroe, recunoscut drept susţinător al Craiovei, la meciurile căreia a fost imortalizat în imagini de mai multe ori înainte ca să fie impusă interdicţia privind accesul spectatorilor la evenimente sportive, a mai vorbit nu cu mult timp în urmă despre acest subiect extrem de imoportant pentru iubitorii fotbalului.

El şi-a menţinut optimismul, manifestat şi în urmă cu aproape două luni, când a comentat pentru prima dată această posibilitate, dar continuă să menţioneze că accesul nu va fi posibil până când MTS, FRF şi LPF nu vor fi absolut sigure că suporterii vor înţelege necesitatea menţinerii regulilor de protecţie.

ADVERTISEMENT

Ionuţ Stroe, ministrul Sportului, e optimist pentru revenirea spectatorilor

Ionuţ Stroe apreciază însă că dacă în cazul evenimentelor sportive practicate în aer liber există condiţii ca nu peste mult timp să se dea undă verde pentru revenirea spectatorilor şi se lucrează în acest sens, pentru sporturile care se desfăşoară în sală sunt puţine şanse ca până la finalul acestui an (cel puţin) să fie permis accesul publicului.

Explicaţia lui Ionuţ Stroe ţine de riscul de infectare care este mult mai mare pentru sporturile practicate în spaţii închise decât pentru cele care se desfăşoară în aer liber şi, prin urmare şi prezenţa spectatorilor poate avea o marjă superioară de risc.

ADVERTISEMENT

Nu se va permite accesul publicului în săli

„Prezența spectatorilor în săli deocamdată e destul de complicată. Prioritate vor avea sporturile în aer liber. Riscul de infectare e mult mai mare în spații închise. Probabil că în acest an va fi permis accesul suporterilor, eu sunt un optimist.

La nivel normativ suntem pregătiți cu modul în care să reluăm prezența spectatorilor pe stadioane, ne trebuie doar un moment oportun.

ADVERTISEMENT

După 1 octombrie va avea loc o analiză a condiţiilor în care pot reveni fanii

Există deja discuții pe care le avem cu FRF și LPF. Va trebui apoi să discutăm cu cluburile și cu suporterii, gradul în care se vor conforma regulilor este unul esențial. Cu toții cunoaștem emoția participării la astfel de evenimente, de multe ori te face să te manifești altfel.

După 1 octombrie vom face o analiză la nivel de Guvern asupra impactului pe care l-au avut toate aceste măsuri de relaxare în ultimul timp. Factorul de care depind aceste decizii este numărul infectărilor. Nu vreau să avansez scenarii în momentul de față, vom decide după data de 1 octombrie, ca urmare a acestei analize”. 

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1