Fotbal intern

Ionuţ Stroe, semnal de alarmă pentru echipele care au început antrenamentele: “Nu au cadru legal” + critică decizia FRH: “A fost hazardată”

28.04.2020 | 21:45
Ionut Stroe semnal de alarma pentru echipele care au inceput antrenamentele Nu au cadru legal  critica decizia FRH A fost hazardata
ADVERTISEMENT

Ionuț Stroe a condamnat decizia luată de două dintre cele mai importante cluburi de fotbal din România, Universitatea Craiova și FCSB, de a relua antrenamentele, înainte de 15 mai. De asemenea, ministrul Sportului a criticat poziția Federației Române de Handbal, care au anunțat primele meciuri în data de 31 mai.

Ionuț Stroe, critici pentru Craiova și FCSB

Starea de urgență cauzată de coronavirus va fi ridicată de pe teritoriul României pe 15 mai, iar jucătorii, antrenorii și cei implicați în sport spera ca activitățile să fie reluate în a doua jumătate a lunii viitoare.

ADVERTISEMENT

Ionuț Stroe, ministrul Sportului, dezvăluie că există un plan pentru reluarea antrenamentelor sportive, realizat în colaborare cu Ministerul Sănătății, dar restartul activităților trebuie făcut după ridicarea stării de urgență, în ciuda deciziilor luate la Craiova sau FCSB, unde jucătorii au efectuat, în grupuri de trei persoane, exerciții fizice la bazele de pregătire.

Există un plan pentru reluarea activităţii sportive, la care lucrăm alături de Ministerul Sănătăţii. Le vom putea deschide doar dacă va exista un standard de maximă siguranţă. Până atunci menţinem precauţia, mai este mult timp până atunci.

ADVERTISEMENT

Nu vrem să acţionăm sub presiunea vreunei entităţi. Putem lua ca reper de reluare a activităţilor sportive data de 15 mai. Luăm în considerare toate scenariile. Pentru a debuta pe 15 iunie, practic fotbalul ar avea nevoie de patru săptămâni de pregătire.

Eu cred că vom fi pregătiţi pentru 15 mai, ca dată a reluării antrenamentelor. Eu sunt optimist. Toate soluţiile vor veni de la Ministerul Sănătăţii. 

ADVERTISEMENT

Înainte de intrarea în cantonament, sportivii vor trebui testaţi. Va fi reluată şi după intrarea în cantonament. Testarea sportivilor nu va pune presiune suplimentară pe sistemul de evaluare la nivel naţional.

Prioritate vor avea loturile olimpice şi naţionale. Nu încurajez reluarea antrenamentelor în acest moment. Nu au cadru legal să reia antrenamentele. Am văzut că au fost entităţi care au vrut să fure startul. Sper să nu se mai repete acest scenariu.

ADVERTISEMENT

Nu este posibil ca Liga 1 să continue în Antalya. Refuz să cred că există aceast scenariu. Nu se pune problema mutării competiţiei în afara ţării. Considerăm că meciurile vor fi fără spectatori, într-un regim special. Până la 120 de persoane ar trebui să se afle pe stadioanele care vor găzdui meciuri”, a declarat Ionuț Stroe la emisiunea „Legile Puterii”, de la TV Realitatea Plus.

Critici pentru FRH

Ministrul sportului consideră greșită decizia  luată recentă de Federația Română de Handbal, de a programa primele meciuri oficiale pe 31 mai, dar anunță că forul este dispus să aducă modificări în următoarea perioadă.

Decizia Federaţiei Române de Handbal este una hazardată. Este o dată imposibilă pentru disputarea meciurilor. Au înţeles şi sunt dispuşi să schimbe datele”, susține Ionuț Stroe.

ADVERTISEMENT