Fotbal intern

Ionuț Vână, autorul euro-golului din Gaz Metan – FCSB 0-1, e extrem de afectat de problemele mamei sale. „Johnny e super-tare!” Exclusiv

27.07.2020 | 20:42
Ionut Vana autorul eurogolului din Gaz Metan  FCSB 01 e extrem de afectat de problemele mamei sale Johnny e supertare Exclusiv
Ionut Vina la primul antrenament cu Toni Petrea in calitate de pricipal, la Baza de antrenament FCSB din Berceni, miercuri 15 iulie 2020.© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Ionuț Vână, cel care a decis cu un super-gol partida dintre Gaz Metan și FCSB (0-1), de la Mediaș, traversează o perioadă mai delicată din punct de vedere personal. Mijlocașul venit vara trecută de la Viitorul la FCSB ascunde o problemă de sănătate în familie.

Mama lui Ionuț are de ceva vreme o afecțiune medicală și se luptă cu o boală care i-a pus pe jar pe toți apropiații familiei. Ionuț, sau Johnny cum îl strigă colegii, este extrem de afectat de problema mamei sale.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, evoluțiile sale din ultimul timp arată că fotbalistul este un tip foarte puternic din punct de vedere mental! „Johnny e super-tare!”, povestesc colegii de vestiar ai acestuia și nu ai de ce să nu îi crezi când îl vezi pe Vână pe teren în ultima vreme.

Ionuț Vână e extrem de afectat de problemele medicale ale mamei sale. Mijlocașul de la FCSB a demonstrat însă că e un tip foarte puternic!

Ionuț Vână este unul dintre jucătorii pe care Gigi Becali l-a lăudat foarte mult imediat după ce l-a transferat de la Viitorul. I-a fost suficient un singur meci jucătorului de 25 de ani venit de la Hagi pentru ca Becali să-l laude. Se întâmpla imediat după FCSB – Hermannstadt 4-3, prima etapă din acest campionat.

ADVERTISEMENT

Căutam un mijlocaş central aşa cum îmi place mie. Uite că el era Vână. Mi-am luat inima în dinți, l-am luat şi uite că m-a încântat de la primul meci. E exact mijlocaşul pe care mi-l doresc. L-am sunat după meci şi i-am zis ‘Mă, băiatule, uite, nici nu ai luat primul salariu şi îţi măresc salariul’!, declara Becali acum un an.

Entuziasmul de atunci al patronului s-a pierdut, încet-încet, pe parcursul sezonului. Și din cauza problemelor tot mai mari de efectiv de la FCSB, și din cauza scăderii de randament a lui Vână. A ajuns rezervă, ba când era introdus pe teren a sfârșit, în două rânduri, să fie schimbat iar înainte de minutul 90!

ADVERTISEMENT

Una dintre explicații, poate cea mai importantă, vine din problema de familie pe care o are Ionuț. Boala mamei sale îl consumă foarte mult. Dar a încercat să se ridice, să-și vadă de fotbal, să încerce să redevină băiatul pe care Becali îl lăuda în iulie 2019! „E puternic psihic! Va fi iar super-fotbalistul care l-a încântat pe patron”, cred coechipierii de la FCSB.

Ionuț Vână a recunoscut după Gaz Metan – FCSB 0-1, în care a marcat primul gol roș-albastru, că a traversat o perioadă dificilă. „Nu vreau să mă mai gândesc la ce a fost”

La interviurile televizate de după partida de la Mediaș, Gaz – FCSB 0-1, în care Vână a înscris pentru prima oară în tricoul celor de la FCSB, acesta a vorbit și despre perioada pe care a traversat-o.

ADVERTISEMENT

Mi-am pierdut și încrederea, după cele întâmplate în acest sezon. Nu știu dacă patronului i-a plăcut golul meu, asta el poate să vă spună. A fost o perioadă dificilă, dar nu vreau să mă mai gândesc la asta. Trăiesc prezentul, sper să construiesc ceva frumos de acum încolo.

Avem de învățat și de la Mister, și de la Neubert, de la Pinti nu mai zic. Vrem să facem eventul la anul împreună. Tommy n-a putut să ne încarce foarte mult, avem meciuri din trei în trei zile, dar în cantonament o să simțim pe pielea noastră ce înseamnă Thomas Neubert”, a recunoscut mijlocașul născut la Galați, care a împlinit 25 de ani pe 20 februarie.

  • 2 partide ca integralist a bifat Ionuț Vână la FCSB în acest play-off, ambele cu Gaz Metan Mediaș

Gigi Becali l-a umilit în două rânduri în 2020: l-a înlocuit și cu Craiova, și la Cluj, deși intrase în locul unor colegi accidentați!

Gigi Becali l-a criticat foarte mult pe Ionuț Vână în acest an. Mai mult decât atât, patronul celor de la FCSB l-a umilit pe mijlocaș, înlocuindu-l în două meciuri, deși intrase în prima repriză din postura de rezervă în locul unui coleg accidentat.

S-a întâmplat și la FCSB – Craiova 4-1, din 8 martie 2020, când Vână a intrat în minutul 11 în locul lui Olaru și a fost înlocuit în minutul 70 de către Lucian Filip. S-a întâmplat și după reluarea campionatului, la CFR Cluj – FCSB 1-0, pe 14 iunie 2020, când Ionuț a intrat în locul lui Filip în minutul 33 și a părăsit terenul în minutul 62, înlocuit fiind de Moruțan.

La meciul din Gruia greșise o pasă înapoi care i-a pus pe un contraatac periculos pe clujeni, dar a intervenit decisiv Planic. Intervenția sârbului nu l-a salvat pe Vână pe schimbare și de răbufnirea patronului.

M-a enervat tare Ionuț Vînă. El a dat toate pasele în spate. El are talent așa, dar la Hagi juca de frică, aici joacă foarte relaxat. Nu cred că el știe că e pe terenul de fotbal. Ce dacă a fost nemulțumit la schimbare?

„Eu sunt mulțumit când îi dau banii? Am luat o țeapă de 500.000 de euro. Asta este, îl plătesc, dar asta nu înseamnă că trebuie să îl țin pe teren și să jucăm țurca”, declara Gigi Becali în seara de 14 iunie 2020 la Digisport.

  • 800.000 de euro este cota actuală a mijlocașului venit de la Viitorul în iulie 2019
  • 750.000 de euro i-a plătit Gigi Becali lui Gică Hagi pentru transferul lui Vână, care are contract cu FCSB până pe 30 iunie 2024
ADVERTISEMENT