Fotbal intern

Ionuț Vînă, dorit de două echipe din Europa League! Ambele vor juca în play-off. EXCLUSIV

15.08.2019 | 11:53
Ionut Vina dorit de doua echipe din Europa League Ambele vor juca in playoff EXCLUSIV

Gigi Becali a reușit să-l transfere pe Ionuț Vînă la începutul lunii iulie, deși mijlocașul în vârstă de 24 de ani a fost dorit de două echipe din Europa League înainte să ajungă la vicecampioana României. FANATIK a aflat că AEK Atena, adversara Universității Craiova din turul 3 preliminar al EL, și PAOK au tatonat terenul pentru transferul fotbalistului care până în vară a jucat la FC Viitorul Constanța.

Ionuț Vînă, dorit de două echipe din Europa League! AEK a insistat pentru el

Patronul FCSB-ului a plătit 750.000 de euro în schimbul transferului lui Ionuț Vînă de la FC Viitorul Constanța, dar FCSB putea să îl rateze pe mijlocașul central dacă AEK Atena și PAOK Salonic se mișcau mai repede. Formația care se duelează cu Universitatea Craiova în turul 3 preliminar al Europa League și care are prima șansă să ajungă în play-off după ce a câștigat manșa tur cu 2-0 a dorit să îl ia pe Ionuț Vînă de la Viitorul în perioada de mercato din iarnă, dar și în vară.

Ionuț Vînă le-a atras atenția oficialilor echipei din Grecia, iar aceștia au încercat să obțină împrumutul mijlocașului cu opțiune de cumpărare dacă fotbalistul dădea randament. Negocierile nu au avansat deoarece Gică Hagi, conștient de potențialul lui Ionuț Vînă, nu a dorit să-l cedeze împrumut, iar apoi au apărut discuțiile cu FCSB.

Ionuț Vînă șutează de la distanță în meciul FCSB - Mlada Boleslav. Sursă foto: sportpictures.eu
Ionuț Vînă șutează de la distanță în meciul FCSB – Mlada Boleslav. Sursă foto: sportpictures.eu

A fost propus la PAOK după plecarea lui Răzvan Lucescu

Asta nu e tot! După plecarea lui Răzvan Lucescu (50 de ani) de la PAOK la Al Hilal, echipă unde încasează un salariu anual în valoare de patru milioane de euro, Ionuț Vînă a fost propus la gruparea din Salonic de un important impresar din Grecia. Scouterii echipei care a câștigat titlul și Cupa în sezonul 2018 – 2019 urmau să adune mai multe informații despre mijlocașul în vârstă de 24 de ani, dar s-au mișcat prea încet și Gigi Becali l-a convins să semneze cu FCSB.

AEK Atena și PAOK Salonic vpr juca în play-off-ul Europa League. Gruparea din capitala Greciei s-a impus în manșa tur din turul 3 preliminar al Europei League, scor 2-0, în fața Universității Craiova, iar oltenii au o misiune dificilă la Atena și șansele să întoarcă rezultatul sunt mici. Astfel, AEK este cu un pas în play-off-ul EL. De partea cealaltă, PAOK Salonic a fost eliminată de Ajax din Champions League și va juca în play-off-ul Europa League.

  • 1,5 milioane de euro este cota lui Ionuț Vînă, conform transfermarkt.com