Sport

Ionuț Vînă la FCSB! Becali a confirmat FANATIK. “A semnat!” Prima reacție a mijlocașului. “A contat mult!” Câți bani primește Hagi și ce număr va purta fotbalistul. EXCLUSIV

11.07.2019 | 09:17
Ionuț Vînă a fost prezentat în tricoul FCSB-ului

Gigi Becali a insistat pentru transferul lui Ionuț Vînă în această vară, după ce a încercat să îl cumpere de la FC Viitorul și în perioada de mercato din iarnă, iar FANATIK a aflat că latifundiarul din Pipera a ajuns la un acord cu Gică Hagi pentru transferul mijlocașului în vârstă de 24 de ani.

UPDATE, ora 15.50. FCSB a anunțat pe contul de Facebook transferul lui Ionuț Vînă, fotbalist care va purta tricoul cu numărul 20 la gruparea roș-albastră. ” Bine ai venit, Ionuț Vînă!
FCSB anunță transferul lui Ionuț Vînă, de la Viitorul FC.
Mijlocașul în vârstă de 24 de ani a semnat un contract valabil pe cinci sezoane și va purta tricoul cu numărul 20. Ionuț va începe antrenamentele alături de noii săi colegi de vineri.
Clubul nostru îi urează Bun Venit și să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roș-albastru!
Ionuț Vînă este un mijlocaș central născut pe 20 februarie 1995, la Galați. Acesta a început fotbalul la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, fiind împrumutat, de-a lungul timpului, la AS Roma U19 și Dunărea Călărași. A urmat promovarea la prima echipă a celor de la FC Viitorul, pentru care a evoluat, de-a lungul anilor, în 107 partide oficiale, a înscris 8 goluri și a oferit 10 pase de gol. Are în palmares un titlu de campion al României (2017), o Cupă a României (2019) și o Super Cupă a României (2019), toate din postura de jucător al Viitorului”, apare pe pagina oficială a FCSB-ului.


UPDATE, ora 12.10. Ionuț Vînă a fost prezentat de Gigi Becali în fața palatului din Aleea Alexandru, iar mijlocașul a vorbit și el despre decizia de a semnat cu vicecampioana României. “Am deja experiența unor trofee. Am venit să iau și cu Steaua, pentru că e timpul să câștige și Steaua din nou trofee. A contat că știu mulți jucători de aici și sper să facem treabă bună împreună. Mă bucur că patronul are încredere în mine. Acesta era următorul pas pentru mine. Am avut așa un sentiment de părere de rău că plec de acasă, am avut 10 ani foarte frumoși la Viitorul, dar în același timp mă bucur foarte mult pentru acest pas, pentru mine, pentru această echipă la care am ajuns, este cea mai mare din România și o să dau totul pentru ea. N-a depins de mine, s-au înțeles cluburile, când s-au înțeles cluburile am venit și eu aici, am negociat și totul a fost în regulă. Nu trebuia să mă convingă Tănase să vin aici, dar el a fost intermediarul, vreau să îi mulțumesc”, a spus Ionuț Vînă, conform Pro X.


UPDATE, ora 10.45. Gigi Becali a confirmat informația oferită de FANATIK“Da. De unde știți voi că doar Meme știa. Vînă e aici și pot să confirm că m-am înțeles cu el. A semnat deja. Păi eu nu vedeam? Eu trebuia să îl iau de mult pe Vînă, dar m-au sfătuit alții ca să nu îl iau. L-am luat că așa am vrut eu, nu m-am mai luat după nimeni. L-am luat pe Vînă că e deja învățat de Hagi pentru 4-3-3. Nu mă duc la meci. Îl trimit pe Vînă în locul meu. Viitorul mai are 10% dintr-un viitor transfer. Nu am vorbit cu Hagi. De câte ori l-am sunat era ocupat pentru Ianis. Mi-au spus că dacă dau 750.000 de euro pot să îl iau”, a spus Gigi Becali la TV Digi Sport.


UPDATE, ora 10.30. Ionuț Vînă a ajuns la palatul din Aleea Alexandru al lui Gigi Becali, acolo unde va discuta cu finanțatorul FCSB-ului în legătură cu transferul său la vicecampioana României.


FCSB, la un pas să-l transfere pe Ionuț Vînă de la Viitorul

Patronul FCSB-ului l-a pus pe Florin Tănase să îi transmită lui Gică Hagi că dorește să-l transfere pe Ionuț Vînă în această vară, iar acesta nu a stat pe gând foarte mult și a trimsi o ofertă oficială în cursul zilei de miercuri, 10 iulie. Astfel, Gigi Becali va scoate din buzunar 750.000 de euro pentru transferul lui Ionuț Vînă, iar mijlocașului urmează să i se propună un contract valabil pe cinci sezoane.

Ionuț Vînă și un oficial al Viitorului se vor întâlni joi, 11 iulie, cu Gigi Becali pentru a pune la punct toate detaliile în legătură cu contractul mijlocașului. Acesta este tentat să semneze cu FCSB pentru a avea șanse mai mari să prindă lotul echipei naționale a României, deși s-a aflat în tatonări și cu formații din MLS, Israel și Polonia în această vară.

Doina Vînă, Gică Hagi și Ionuț Vînă după finala Cupei României.
Doina Vînă, Gică Hagi și Ionuț Vînă după finala Cupei României.

Ionuț Vînă, bun pentru sistemul 4-3-3. Cel mai bun pasator din Liga 1 în 2018

Gigi Becali s-a orientat către Ionuț Vînă după ce a picat transferul lui Aissa Laidouni. Latifundiarul din Pipera dorește ca FCSB să joace în sistemul 4-3-3 începând cu acest sezon, iar mijlocașul Viitorului a evoluat sub comanda lui Gică Hagi în acest sistem încă de la grupele de juniori.

Se pare că Gigi Becali va da lovitura cu transferul lui Ionuț Vînă. Mijlocașul în vârstă de 24 de ani a fost liderul detașat al pasatorilor din Liga 1, conform monitorizărilor InStat, în 2018. La un volum de circa 70 de mingi jucate pe meci, Ionuț Vînă a avut un procentaj al paselor corecte de 87%. Astfel, fotbalistul nu greșește mai mult de 8-9 mingi pe meci.