Sport

Ionuţ Vînă, săgeţi către FCSB la prezentarea oficială la U Craiova: “Am ajuns la un club profesionist!”

Ionuț Vînă, noul Cicâdău din Bănie, a fost prezentat oficial la Universitatea Craiova și a trimis câteva săgeți către FCSB.
31.07.2021 | 17:19
Ionut Vina sageti catre FCSB la prezentarea oficiala la U Craiova Am ajuns la un club profesionist
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate această mutare pe data de 27 iulie, Universitatea Craiova cedând în schimbul mijlocașului doi jucători: Andrei Burlacu și Ivan Mamut.

Mijlocașul de 26 de ani a semnat un contract valabil până în 2025 și va purta tricoul cu numărul zece, al lui Alexandru Cicâldău, transferat la Galatasaray.

ADVERTISEMENT

Ionuț Vînă, noul Cicâldău din Bănie: „Vreau să fac performanță la Craiova”

Ionuț Vînă a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă alături de antrenorul echipei, Laurențiu Reghecampf. Jucătorul a părut extrem de încântat de schimbarea din cariera sa și nu regretă că a plecat de la FCSB: „Zâmbetul a fost pentru că am ajuns la un club foarte profesionist, cu niște oameni extraordinari, care m-au primit cum nu se poate mai bine”.

Vînă este recunoscător pentru felul extraordinar în care a fost primit la Craiova și vrea să le răsplătească tuturor încrederea la antrenamente și mai ales la meciurile oficiale: „Vreau să le răsplătesc această încredere prin antrenamente și jocuri bune. Îmi doresc foarte mult să ne realizăm obiectivul”.

ADVERTISEMENT

Ionuț Vînă a mai fost pe lista celor de la Universitatea Craiova în trecut, însă fostul său coleg de la Viitorul Constanța, Alexandru Cicâldău, a fost ales în dauna sa: „Nu știam. Acum recent mi s-a zis și mie că eram și eu atunci pe listă. Așa a fost să fie. Mă bucur pentru că s-a reușit acest transfer. Când a ajuns la Craiova a făcut niște meciuri extraordinare. A fost poate cel mai important pilon al echipei, dar așa este viața. Am vorbit cu el”.

Ionuț Vînă regretă perioada FCSB: „Cariera mea nu a fost foarte reușită de când am ajuns acolo”

Traiectoria lui Ionuț Vînă a fost total diferită de cea a fostului său coechiper, Cicâldău, iar fotbalistul vrea să șteargă cu buretele tot ceea ce a trăit la FCSB: „Cariera lui a luat-o în sus de când a ajuns la Craiova, iar a mea nu a fost foarte reușită de când am ajuns la FCSB, dar este în trecut și vreau să uit.

ADVERTISEMENT

Cu toate astea, mijlocașul vrea să se concentreze de acum doar pe ceea ce are de făcut în continuare și este încrezător că își poate relansa cariera la Universitatea Craiova: „Nu mai pot schimba nimic acum. Sunt în prezent, vreau să fac lucruri cât mai bune și să privesc optimist spre viitor”.

Ionuț Vînă îi cere antrenorului Laurențiu Reghecampf să aibă încredere în el și își dorește să joace din nou fotbalul cu zâmbetul pe buze, ceea ce la FCSB nu s-a mai întâmplat în ultimul timp: „Am nevoie în primul rând de încredere și să îmi recapăt plăcerea de juca fotbal. Fiecare jucător are nevoie de trofee. De asta te apuci de fotbal. Îmi place să câștig trofee, să fac performanță și asta îmi doresc la Craiova. Nu sunt patron să aduc eu jucători de la Constanța. Întrebați-l pe Mister și pe domnul Rotaru”.

ADVERTISEMENT

Ionuț Vînă e gata să intre pe teren cu FC Botoșani

Ionuț Vînă consideră că e pregătit să joace în meciul din etapa a treia de pe teren propriu cu FC Botoșani și se simte excelent din punct de vedere fizic: „Eu sunt okay din punct de vedere fizic. Am făcut toată pregătirea cu FCSB, sunt entuziasmat, încerc să mă pregătesc cât mai bine și acum rămâne decizia staff-ului cine va juca și cât”.

Întrebat de jurnaliști dacă știe ce urăște cel mai mult publicul oltean, Vînă a răspuns sigur pe el: „Știu că publicului oltean nu îi place să pasezi înapoi sau mai ales la portar (n.r. râde). Știu asta”, a declarat într-o conferință de presă noul decar al Universității Craiova.

Universitatea Craiova are trei puncte după primele două etape și va juca pe „Ion Oblemenco” pe data de 1 august, de la ora 19:15.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC Botoșani: 4,35 este cota pentru “peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT