Sport

Ionuț Vînă, urmărit de două cluburi importante din Serie A. A fost dorit și de FCSB. EXCLUSIV

03.05.2019 | 12:35
Ionut Vina urmarit de doua cluburi importante din Serie A A fost dorit si de FCSB EXCLUSIV

FC Viitorul Constanța a fost învinsă de CFR Cluj, scor 1-3, într-un meci care a avut loc în etapa a 7-a din play-off-ul Ligii 1 Betano, dar jucătorii lui Gică Hagi sunt la mare cautare. Ionuț Vînă, unul dintre titularii fostei campioane a României, a fost urmărit de scouterii a două formații din Serie A la partida jucată pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”.

Ionuț Vînă, urmărit de două cluburi importante din Serie A

Fotbalistul în vârstă de 24 de ani de la FC Viitorul Constanța este unul dintre cei mai buni mijlocași din Liga 1 Betano, iar acesta a reușit să atragă atenția mai multor cluburi importante din România, dar și din străinătate. Ionuț Vînă a fost titular în meciul pierdut de Viitorul cu CFR Cluj și a fost schimbat în minutul 70 de George Ganea, după ce Gică Hagi a dorit să trimită în teren un fotbalist de atac pentru a încerca să întoarcă scorul.

FANATIK a aflat că Atalanta și Torino și-au trimis scouterii la partida jucată de CFR Cluj cu Viitorul Constanța, iar italienii au rămas plăcut impresionați de mijlocașul în vârstă de 24 de ani, chiar dacă echipa sa a fost învinsă de campioana României. Aceștia au fost la Cluj pentru George Țucudean, dar atacantul n-a făcut parte din lotul ardelenilor și și-au îndreptat atenția câtre Vînă. Astfel, scouterii celor două echipe au cerut informații despre situația fotbalistului lui Gică Hagi.

Ionuţ Vână este aproape de un transfer important
Ionuţ Vînă este aproape de un transfer important

În iarnă a fost dorit de Gigi Becali

Ionut Vînă a fost pe lista de transferuri a FCSB-ului în perioada de mercato din iarnă, dar Gigi Becali și Gică Hagi nu au ajuns la un acord în ceea ce privește suma de transfer. Inițial, latifundiarul din Pipera a oferit 500.000 de euro, informație dezvăluită de FANATIK, dar “Regele” a solicitat mai mult, fiind sigur ca Ionut Vînă valoreaza mai mult de 500.000 de euro. După ce a fost dezamăgit de Adrian Stoian și a văzut că Mihai Pintilii are probleme cu accidentările, Gigi Becali a mărit oferta la 1,2 milioane de euro. Asta nu e tot! Și CFR Cluj s-a interesat de serviciile mijlocașului de la Viitorul în iarnă, dar suma cerută de Gică Hagi a fost considerată prea mare de ardeleni.

În 2018, Ionuț Vînă a fost unul dintre cei mai buni mijlocași din Liga 1 Betano. Conform InStat, Vînă este jucătorul de la Viitorul cu cele mai multe recuperări în jumătatea adversă și jucătorul din Liga 1 Betano cu cel mai bun pressing. Mai mult, la un volum de joc mare, de aproximativ 70 de mingi jucate pe meci, Ionuț Vînă are un procentaj al paselor corecte de 87%.

  • 1,1 milioane de euro este cota de poață a lui Ionuț Vînă, conform transfermarkt.com