Fotbal intern

Iordănescu este sigur: “România poate să câştige grupa!”

Anghel Iordănescu este convins că România are forţa necesară să câştige grupa din Liga Naţiunilor şi consideră că selecţionerul Cosmin Contra trebuie să îşi ducă mandatul până la final.
24.01.2018 | 14:06
Iordanescu este sigur Romania poate sa castige grupa

Anghel Iordănescu este convins că România are şanse de calificarea, chiar dacă tricolorii au picat într-o grupă cu Serbia, Muntenegru şi Lituania. “Aş vrea să sublliniez surpriza pe care ne-a făcut-o Halep la tenis. Este incredibil ce poate să facă această sportivă a noastră. Revenind la fotbal, atunci pot să vă spun că este o grupă accesibilă. Hai să nu mai ne gândim că Muntenegru ne-a bătut. Ne-a bătut întâmplător, dar şi pentru faptul că aveam un selecţioner care nu cunoştea fotbalul românesc. Serbia reprezintă o ţară cu jucători de valoare, dar nu mai este Serbia cu fobalişti atât de mari.

Acest sistem ne permite să ajungem mai uşor la Campionatul European. Contra până la toamnă poate să testeze şi să vadă ce ne mai poate oferi competiţia internă. Trebuie să aducă jucători buni la naţională. Am pierdut calificarea la Campionatul Mondial pe mâna unui antrenor străin. Teoretic eu trebuia să fiu cel care decide cine trebuie să fie selecţioner. Eram director tehnic. Dar, după Campionatul European s-a evitat o comunicare cu mine, dar şi pentru că eu plecasem în concediu, atunci cînd Daum a fost numit”,a  spus Iordănescu!

“Nu cred că o să candideze Lupescu!”

Anghel Iordănescu a vorbit şi despre lupta pentru şefia FRF. “Eu am fost unul care am susţinut foarte mult ca jucători de 21 de ani să joace în echipele noastre din prima ligă. Poate că era bine să avem doi jucători sub 21 de ani care să joace în prima divizie. Aveam probleme cu Edi Iordănescu pentru că eu am fost care am susţinut această măsură.

M-aş bucura ca Ionuţ Lupescu să candideze, dar nu cred. De la Ionuţ Lupescu vor apărea idei noi. Are alt timp de abordare a luptei, dar m-aş bucura ca cel mai bun dintre ei să câştige. Vreau să văd un program bun de la ei, nu doar promisiuni electorale. Nu este normal să ne gândim să rupem contractul lui Contra. Şi aşa am făcut un bâlci cu Daum după ruperea contractului. Eu cred că echipa naţională are şanse mari să câştige grupa noastră”, a spus Iordănescu.

Tags: