Fotbal intern

EXCLUSIV. Reacţia lui Becali în scandalul FRF-Steaua: “Mă BUCUR!”

UPDATE / Anghel Iordănescu a decis să cheme şase  stelişti pentru cantonamentul din Antalya, dar selecţionerul nu a ajuns la un acord cu oficialii Stelei....
24.01.2016 | 15:30
EXCLUSIV Reactia lui Becali in scandalul FRFSteaua Ma BUCUR
ADVERTISEMENT

UPDATE / Anghel Iordănescu a decis să cheme şase  stelişti pentru cantonamentul din Antalya, dar selecţionerul nu a ajuns la un acord cu oficialii Stelei.

Florin Niţă, Paul Papp, Mihai Pintilii, Nicuşor Stanciu, Adi Popa şi Alin Toşca sînt cei şase stelişti care se aflau pe lista lui Anghel Iordănescu, dar “Tata” Puiu a decis să renunţe la serviciile acestora. (Vezi aici mai multe detalii)

ADVERTISEMENT

Contactat de FANATIK.RO, Gigi Becali a comentat în legătură cu decizia selecţionerului. “Foarte bine! Mă bucur că nu mai ia nici un jucător de la Steaua în cantonamentul din Antalya. E treaba lui! Pentru noi este foarte bine. Avem meciurile noastre programate şi vor juca acolo. Eu nu am vorbit cu Anghel Iordănescu şi nici nu ştiam că a luat această decizie, dar mă bucur. Noi nu am fost consultaţi în vedere cu jucătorii Stelei dacă vor fi sau nu convocaţi. Au fost mai multe discuţii, dar nu vreau să creez polemică. Nu ajută cu nimic.

Avem la Federaţia Română nişte oameni înţelepţi, cu care putem vorbi, au spus că nu putem fi sancţionaţi, nu putem păţi nimic. Pe mine nu mă interesează ce vrea naţionala. Iordănescu nu este un om prost, nu îşi face un rău singur. “, a spus Gigi Becali pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Reghecampf nu a stat foarte mult timp e gînduri şi a decis ca cei şase jucători să plece alături de Steaua în cantonamentul din Turcia. (Vezi aici detalii)

UPDATE 19.01 ora 12:32 / Războiul dintre campioană şi selecţionerul Anghel Iordănescu pare să aibă un final fericit! Pagina oficială de Facebook a Stelei anunţă că jucătorii chemaţi la lot de selecţioner, pentru un stagiu de pregătire, vor fi lăsaţi să meargă.

ADVERTISEMENT

”Fotbal Club Steaua Bucuresti a primit marti faxul de convocare a sase jucatori din lotul lui Laurentiu Reghecampf pentru turneul echipei nationale, care se va desfasura in Antalya, in perioada 25 ianuarie – 6 februarie.

Astfel, selectionerul Anghel Iordanescu i-a chemat la lot pe Paul Papp, Mihai Pintilii, Adrian Popa si Nicolae Stanciu, dar si pe Florin Nita si Alin Tosca, aflati la prima actiune cu echipa nationala de seniori.

ADVERTISEMENT

Jucatorii trebuie sa se prezinte duminica, 24 ianuarie, incepand cu ora 17:00, la Centrul National de Fotbal de la Mogosoaia, dupa care se vor deplasa, impreuna cu lotul, catre Belek, acolo unde se vor pregati si vor disputa partide amicale.

Clubul nostru le ureaza mult succes si ii asteapta inapoi la echipa sanatosi!”, este comunicatul Stelei.

––––––––––––––––––––––––

UPDATE / Anghel Iordănescu a decis ca şase fotbalişti din lotul Stelei să plece în cantonamentul naţionalei din Antalya, iar Gigi Becali a ţinut să lămurească lucrurile. Finanţatorul Stelei a dezvăluit că Anghel Iordănescu şi Laurenţiu Reghecampf au ajuns la un acord în ceea ce îi priveşte pe fotbaliştii convocaţi la naţională.

“Am luat numărul domnului Burleanu pentru că am vrut să vorbesc cu el, dar nu am reuşit să vorbim. Nu există în Europa aşa ceva. România trebuie să fie mai cu moţ. Nu este dată UEFA şi nici o echipă nu este obligată să dea jucători la echipa naţională. Nu se întîmplă aşa ceva în alte ţări. Nu merge aşa!

Noi nu ne dorim să avem o relaţie proastă cu cei de la echipa naţională, dar nu se poate să se facă lucrurile cu forţa. Ce a făcut Anghel Iordănescu nu se poate! E dictatură! El trebuie să înţeleagă că nu se face cum îşi doreşte el. Noi ne afiliem Europei şi trebuie să facem ca  şi celelalte ţări. Nu se poate ca jucătorii să plece din cantonament şi să meargă la echipa naţională dacă nu există o dată UEFA.

Ei nici nu au un program stabilit, nu au cu cine să joace. Vor juca împotriva unor echipe mai slabe. UEFA şi FIFA a pus nişte date ca să le respectăm şi nu să facem ceea ce ne dorim noi. Eu vreau să negociem şi nu să facem aşa cum îşi doresc ei! Tata Puiu a ajuns la o înţelegere cu Laurenţiu Reghecampf. O să meargă trei jucători în prima parte a cantonamentului şi apoi alţi trei. Mă bucur că a înţeles.

Pentru Iordănescu e mai important să rămînă jucătorii la Steaua şi să joace meciuri tari şi nu să meargă la naţională şi să joace meciuri de nimic”, a spus Gigi Becali.

…………………………………………..

Federaţia Română de Fotbal a programat un cantonament în perioada 25 ianuarie – 6 februarie, iar jucătorii vor pleca în Antalya şi se vor antrena sub comanda lui Anghel Iordănescu.

Deşi au existat mai multe discuţii în contradictoriu, selecţionerul Anghel Iordănescu a ales să convoace 6 jucători din lotul antrenat de Laurenţiu Reghecampf.

De partea cealaltă, doar trei “cîini” vor merge în Antalya, iar Şumudică va trimite la echipa naţională patru fotbalişti.

Săpunaru, Răduţ şi Hora sînt cei trei jucători din lotul echipei Pandurii Tîrgu Jiu care vor pleca alături de Anghel Iordănescu în cantonamentul din Antalya.

Lotul este format din 25 de jucători din campionatul intern:

Portari: Lung (Astra Giurgiu), Niţă (Steaua), Buzbuchi (Viitorul)

Fundaşi: Papp (Steaua), Săpunaru (Pandurii), Găman (Astra Giurgiu), Hodorogea (Viitorul), Filip (Dinamo), Vătăjelu (CS U Craiova), Toşca (Steaua), Nedelcearu (Dinamo)

Mijlocaşi: Pintilii (Steaua), Mateiu (CS U Craiova), Ropotan (Petrolul), Benzar (Viitorul), Răduţ (Pandurii), Stanciu (Steaua), Tănase (Viitorul), Popa (Steaua)

Atacanţi: Ivan (CS U Craiova), Budescu (Astra Giurgiu), Păun (CFR Cluj), Rotariu (Dinamo), Hora (Pandurii), Alibec (Astra Giurgiu)

ADVERTISEMENT