Fotbal intern

Iordănescu, întâlnire decisivă cu Becali! “Dică m-a refuzat, merge la FC Argeș!” Un nou nume pe lista lui Gigi

03.06.2019 | 11:50
Iordanescu intalnire decisiva cu Becali Dica ma refuzat merge la FC Arges Un nou nume pe lista lui Gigi

FANATIK a aflat că Edi Iordănescu va avea o întâlnire decisivă cu Gigi Becali în cursul zilei de azi, iar antrenorul în vârstă de 40 de ani ar urma să îi dea latifundiarului din Pipera un răspuns final în ceea ce privește preluarea băncii tehnice a FCSB-ului. Patronul vicecampioanei României insistă ca Edi să antreneze echipa începând cu această vară.


UPDATE, ora 14.30. Gigi Becali a anunțat că Nicolae Dică a refuzat să revină pe banca tehnică a celor de la FCSB și că a ales să meargă să o pregătească pe FC Argeș în Liga 2. Astfel, latifundiarul din Pipera a dezvăluit că va merge pe mâna lui Walter Zenga, toate acestea dacă Edi Iordănescu nu o să accepte să semneze cu FCSB. “Dică m-a refuzat, merge la FC Argeș! Încercăm să rezolvăm cu Edi Iordănescu. Dacă nu vine el, atunci discutăm cu Walter Zenga”, a spus Gigi Becali la Pro TV.


UPDATE, ora 13.50. Edi Iordănescu și Gigi Becali se întâlnesc în acest moment pentru a discuta despre oferta făcută de latifundiarul din Pipera, iar într-o oră se va afla numele noului antrenor al FCSB-ului.


UPDATE, ora 11.40. Gigi Becali a confirmat informația dezvăluită de FANATIK. “E 100%. Dacă Iordănescu nu o să semneze, atunci vine Dică. Eu am stat și m-am gândit bine. Nu m-am certat niciodată cu Dică, a lăsat mereu loc de bună ziua. El nu a plecat supărat. Mi-a zis că o să se întoarcă. A zis că se pregătește 3-4 ani, că lucrează și că o să sun după el. I-am dat telefon și i-am spus: “tu, stai pe baricade. O să zică lumea că nu ai demnitate, dar pe tine te interesează familia ta.” L-am sunat aseară și i-am spus: “mâine e ziua ta norocoasă. Roagă-te să nu mă înțeleg cu Edi sau să nu mă văd cu el. Dică face antrenamentele ca Hagi, le face bine, dar eu vreau să fie mai tari. Îl supărăm pe Edi acum dacă vorbim de asta. Eu tot îl sun pe Edi de o săptămână, dar nu răspunde nimeni pe telefonul lui”, a spus Gigi Becali la TV Digi Sport.

Întrebat în legătură cu relația dintre Mihai Stoica și Nicolae Dică, Gigi Becali a răspuns: “Eu angajez oameni care să slujească clubul. Să fie sănătos ăla care nu acceptă un om angajat de mine. Meme mă iubește pe mine și știe că trebuie să facă voia mea. Dacă eu doresc ca Dică să fie antrenor la Steaua, atunci Meme trebuie să înțeleagă asta. Dacă nu, atunci înseamnă că m-am înșelat și nu e om de calitate. Nu mă despart de el, dar îi separ dacă nu se înțeleg. Îi pun pe fiecare să stea în părtățica lui. Meme stă la lojă și în birou, iar Dică pe teren și pe bancă”, a mai spus Gigi Becali.


Edi Iordănescu, întâlnire decisivă cu Gigi Becali

Gaz Metan Mediaș a învins-o pe Concordia Chiajna, scor 3-1, în ultima etapă din play-out-ul Ligii 1 Betano, iar echipa antrenată de Edi Iordănescu a terminat pe prima poziție în clasamentul play-out-ului din sezonul 2018 – 2019, cu 48 de puncte, la patru în fața lui FC Botoșani. Antrenor a plecat spre București imediat după finalul partidei, iar alături de el au mers și membrii staff-ului său.

Edi Iordănescu și Gigi Becali se vor întâlni în cursul zilei de azi pentru a discuta despre FCSB, iar marți, 4 iunie, antrenorul în vârstă de 40 de ani va pleca spre Grecia alături de familia sa. Interes pentru fiul lui Anghel Iordănescu a existat și de la Xanthi, clubul antrenat și de Răzvan Lucescu, și de la Atromitos Atena, dar le-a refuzat. Gaz Metan nu dorește să renunțe la seviciile lui Edi Iordănescu, tehnician care mai are contract cu formația din Mediaș încă un sezon, iar oficialii solicită 300.000 de euro pentru a-i rezilia înțelegerea.

Edi Iordănescu într-o conferință de presă susținută în perioada în care era antrenor la CFR Cluj
Edi Iordănescu într-o conferință de presă susținută în perioada în care era antrenor la CFR Cluj

Pe cine va pune antrenor Gigi Becali

Gigi Becali și-a făcut deja planurile cu Edi Iordănescu. Latifundiarul din Pipera a dezvăluit că antrenorul ar urma să încaseze la vicecampioana României 10.000 de euro pe lună, cu două mii mai mult față de cât lua la Gaz Metan. Mai mult, afaceristul i-a transmis tehnicianului în vârstă de 40 de ani că nu va avea probleme nici cu Mihai Stoica, directorul sportiv al FCSB-ului. În cazul în care Edi îl va refuza, atunci Gigi Becali îl va numi antrenor principl pe Nicolae Dică. Acesta ar urma să se prezinte la palat în cursul zilei de azi pentru a pune la punct toate detaliile.

La finalul ultimului meci din play-out-ul Ligii 1 Betano, Edi Iordănescu a vorbit despre viitorul său. “Mai am un an de contract. Am făcut tot programul, cantonamentele. Am început să discut cu jucătorii pentru prelungirea contractelor. Restul, nu vreau să comentez. Probabil, lumea s-a săturat să vadă numele meu peste tot. Zilele următoare se va decide tot. FCSB are un lot valoros și un patron care decide tot. Ce se va întâmpla de mâine, rămâne să vedeți”, a spus Edi Iordănescu la finalul partidei câștigate de Gaz Metan în fața celor de la Concordia.

În vârstă de 40 de ani, Edi Iordănescu a antrenat pe parcursul carierei echipe precum Gaz Metan, CFR Cluj, Astra Giurgiu, ȚSKA Sofia, Pandurii Târgu Jiu, FCM Târgu Mureș și Fortuna Brazi. Acesta a fost antrenor secund la FCSB și FC Vaslui. La Gaz Metan Mediaș a ajuns pe 7 ianuarie 2019, iar contractul său se încheie în vara anului 2020.