Fotbal intern

Iordănescu, șocat de pățania fiului! “Doar pentru că era adus de cealaltă tabără?”

26.07.2018 | 21:42
Iordanescu socat de patania fiului Doar pentru ca era adus de cealalta tabara

Iordănescu, șocat de pățania fiului! Fostul selecționer al echipei naționale recunoaşte că a rămas fără cuvinte după ce a auzit că fiul său, Edi Iordănescu a fost îndepărtat de șefii CFR-ului.

”Efectiv nu mi-a venit să cred, nu am înțeles, nu am vorbit prea multe cu Edi, foarte scurt, în câteva rânduri, dar era după meci, sub tensiune, sub presiune. Din păcate ăsta este fotbalul românesc. Eu cred că a ajuns într-un moment delicat la CFR Cluj, acolo fiind, înțelegând de la presă, fiind două tabere care își doreau să pună mâna pe putere. Din păcate suferă fotbalul.  Eu cred că au făcut o greșeală și nu mă refer că este băiatul meu. Indiferent cine era antrenor, când preiei o echipă cu un anumit stil de joc, cu o structură a lotului pe care nu ai facut-o tu, nu i-ai ales tu, când știai că aduci un asemenea profil de antrenor care vrea să joace altceva, are o altă filozofie, atunci trebuie să ai puțină răbdare. Trebuie să înțeleagă că suferă fotbalul”.

„Este aproape incredibil ca un club de valoarea, cât e de mare el, CFR, pentru că este un club mare, să dai afară un antrenor,  să-l dai afară după trei meciuri în care îți ia un trofeu, Supercupa României, să-l dai afară după trei meciuri în trei competiții diferite, la care abordarea e diferită. Până la urmă i-a batut Malmo care este campioana Suediei, care reprzintă Suedia și care Suedia a fost la Campionatul Mondial. Aceasta este marea problemă a fotbalului nostru, că antrenorii sunt puși în situații extrem de delicate, antrenorii noștri nu au timp, nu au putere să hotărască anumite lucruri care țin de transferuri, de valoarea jucătorilor”, a declarat pentru Telekom Sport, Anghel Iordănescu

Iordănescu, șocat de pățania fiului!

Anghel Iordănescu arată cu degetul tabăra care a început să decidă la CFR de curând. Ei nu l-au vrut la echipă pe Edi Iordănescu.

„Taberele erau la nivelul conducerii administrative, oameni care au experiență în fotbal, oameni pe care îi știm echilibrați și care doresc să facă performanță. Și CFRa făcut performanță. Problema era cu totul alta, CFR nu mai jucase de 4 ani în cupele europene. Nu se știa exact potențialul echipei pentru că într-un an cu Dan Petrescu nu a avut o confruntare cu miză europeană care să îi dea măsura echipei. El dorea să facă câteva modificări, nu a contribuit la transferuri, nu a luat parte la marea majoitatea a lor, şi a acceptat şi programul de pregătire care era făcut de Dan Petrescu”.

„Este incredibil ce se poate întâmpla în fotbalul românesc, credeam că doar la anumite cluburi antrenorii pot fi aruncaţi aşa după bunul plac şi în niciun caz nu credeam că la o echipă ca a CFR-ului se poate întâmpla așa ceva. Este greu de înțeles să dai un antrenor pentru care te-ai luptat să-l aduci, nu înțeleg de ce a trebuit să-l sacrifici, pentru că era adus de cealaltă tabără? Și nu era adus de tabăra care probabil va conduce de mâine CFR?”, a spus Iordănescu senior.

3 meciuri a antrenat-o Edi Iordănescu pe CFR Cluj