Fotbal intern

Iorgulescu despre drepturile TV: “Vor fi 2-3 cablişti”

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a susţinut miercuri o conferinţă de presă în care a discutat ultimele noutăţi despre licenţiere, drepturile TV, dar şi scandările xenofobe de la meciurile...
19.03.2014 | 12:56
Iorgulescu despre drepturile TV Vor fi 23 cablisti
ADVERTISEMENT

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a susţinut miercuri o conferinţă de presă în care a discutat ultimele noutăţi despre licenţiere, drepturile TV, dar şi scandările xenofobe de la meciurile din etapa precedentă. Iorgulescu are încredere că parteneriatul cu firma care va încredinţa drepturile de televizare va fi unul fructuos.

Gino Iorgulescu despre scandările xenofobe:  “Fac un apel la suporteri să încerce să nu mai fie astfel de manifestări, dacă în ţară se scapă cu amenzi sau suspendări, s-ar putea să avem surprize mai mari la UEFA şi FIFA. Încercăm să facilităm anumite lucruri pentru spectacol, dar aceste manifestări lasă de dorit”.

ADVERTISEMENT

Despre licenţierea pentru noul sezon: “Licenţierea trebuie să revină la LPF, noi avem o tradiţie, o să încercăm să luăm această licenţiere să o facem noi, la fel cum se întîmplă în Franţa, Germania şi în alte ţări. Noi vrem să fim membri ai Asociaţiei Ligilor Profesioniste de Fotbal, Pongracz a fost mandatat şi trebuie să plătim o sumă pentru a deveni membru, pentru că au existat datorii.

Sperăm să se rezolve. Vrem să progresăm, nefiind la masa greilor nu am putut. Suma restantă este de 15.000 de euro, acum s-a modificat, 36.000, timp de 4 ani nu s-a plătit”.

ADVERTISEMENT

Avem o întîlnire pentru găsirea de soluţii pentru a îndulci un pic aceste criterii. Aceste criterii ar putea distruge fotbalul românesc. Vrem să găsim o altă soluţie în colaborarea cu Federaţia. M-am întîlnit cu domnul Burleanu, am fost invitaţi şi la Guvern, el şi-a spus intenţiile dînsului, sperăm să avem şi o bună colaborare cu Federaţia“.

Despre drepturile de televizare: “S-a semnat un contract media cu o companie care va încredinţa dreptul de televizare. Vreau să vă spun că nu am avut de unde să alegem o altă firmă care să dea aceşti bani. Dacă peste un an va veni o altă firmă s-ar putea să facem un alt parteneriat în care să primim aceeaşi bani. Vom primi o scrisoare de garanţie, dacă în două săptămîni nu se plăteşte nu vom mai face parteneriatul. Părerea mea e că se va plăti. După informaţiile noastre, pînă pe 15 mai se va şti care vor fi televiziunile care vor difuza Liga 1. Din ce date avem se discută cu mai multe televiziuni. O garanţie există pe tur şi o altă garanţie pe retur.

ADVERTISEMENT

Am văzut în presă despre aceste două televiziuni (n.r. – Look TV şi Transilvania Live), m-am informat puţin, nu am prea multe date, dar se pare că aceste două televiziuni ar putea fi vîndute firmei respective. Am testat piaţa şi toate informaţiile s-au confirmat, era o înţelegere între televiziuni să se dea bani mai puţin decît acuma.

Noi sîntem o asociaţie de drept privat şi am vrut să nu riscăm. Nu ştiu dacă mai mult de 2-3 cluburi ar putea să-şi vîndă singure drepturile de televizare, celelalte din ce ar trăi?! Pentru a satisface ultimul consumator aş prefera să fie 2-3 cablişti şi să fie şi difuzat pe internet”.

ADVERTISEMENT