Fotbal intern

Iosif Rotariu, despre transferul lui Dorin la FCSB: “Să vedem ce va decide”

10.07.2018 | 11:41
Iosif Rotariu despre transferul lui Dorin la FCSB Sa vedem ce va decide

Dorin Rotariu e aproape să plece de la Club Brugge, iar Gigi Becali a intrat pe fir pentru a-l aduce pe atacant la FCSB. Unchiul său, fostul jucător al Stelei Iosif Rotariu, a comentat posibila trecere a nepotului său la roş-albaştri.

Pentru Iosif Rotariu, o venire la FCSB ar fi binevenită, în ciuda trecutul dinamovist al nepotului său: “N-aş putea spune eu, el ştie cel mai bine, dar niciodată să nu spui niciodată. Mitriţă, de exemplu, s-a întors din Italia şi joacă bine în România. E important să meargă la o echipă care-şi propune obiective, iar FCSB îşi propune obiective mari. Vă spun din punctul meu de vedere, nu am vorbit cu el, nu ştiu nimic. Ca fost stelist, îmi doresc să-i fie foarte bine lui şi nu exclud să ajungă la Steaua. Acum nu ştiu cum gândeşte el, pentru că a jucat la Dinamo. Eu cred că Dorin e un jucător cu foarte multe calităţi, ajuns la maturitate. E unul dintre puţinii jucători români care dă goluri şi care simte poarta foarte bine. A acumulat mult din punct de vedere fizic, ar avea un randament foarte bun la o echipă de top din România, dacă s-ar întoarce”, a spus fostul mijlocaş central, pentru Pro Sport.

Iosif Rotariu crede că Dorin s-ar potrivit la FCSB, în noua partitură tactică

Cât despre noua aşezare tactică a celor de la FCSB, Iosif Rotariu crede că nepotul său s-ar potrivit foarte bine: “Poate să joace în bandă sau al doilea vârf în 4-2-3-1. În 4-3-3 poate juca vârf împins, pentru că are o viteză foarte bună şi cere mingi în adâncime. Când ajunge în faţă cu un adversar, dezechilibrează şi scoate uşor om din joc. Simte poarta, marchează goluri, până să plece în Belgia avea deja 20 de goluri în România”.

“Roti” a povestit şi situaţia actuală a lui Dorin Rotariu în Belgia: “Situaţia lui e destul de incertă. Nu face parte din lotul echipei din Brugges, chiar şi după sezonul excelent de la Mouscron. Probabil antrenorul are o altă viziune, o altă tactică şi nu-l include în planurile de viitor. Se pregăteşte separat de echipă, aşteaptă să se transfere la un alt club. Are ceva oferte, e o echipă de management care se ocupă de interesele lui. Sunt tatonări, aşteaptă să vadă unde e cel mai bine. Face 23 de ani, e un moment important, trebuie să facă pasul la o echipă importantă. Nici el nu ştie exact, sunt mai mult oferte, dar să vedem ce va decide. Trebuie să meargă unde îi va fi mai bine lui”, a mai spus fostul mijlocaş al naţionalei.

În ciuda celor 11 goluri şi 5 pase decisive reuşite la Mouscron în sezonul precedent, Dorin Rotariu nu mai este dorit de cei de la Club Brugge. Campioana Belgiei nu mai vrea să îl împrumute pe internaţionalul român şi l-a scos la vânzare pe fotbalistul pentru care i-a plătit lui Dinamo 2,2 milioane de euro.

Pentru Club Brugge, Dorin Rotariu a jucat numai 12 meciuri, timp în care a înscris un gol şi a oferit 3 pase decisive.