Sport

Iosif Rotariu știe de ce naționala a ratat prezența în barajul pentru CM 2022: „Mulți jucători bat pasul pe loc”

Fostul mijlocaș al naționalei României, Iosif Rotariu, a ajuns la concluzia că mulți jucători din actuala generație bat pasul pe loc și din acest motiv au ratat prezența în barajul pentru CM.
17.11.2021 | 13:50
Iosif Rotariu stie de ce nationala a ratat prezenta in barajul pentru CM 2022 Multi jucatori bat pasul pe loc
ADVERTISEMENT

Naționala de fotbal a României a câștigat în Liechtenstein cu 2-0, în ultimul meci din campania de calificare la Campionatul Mondial 2022, din Qatar, dar acesta rezultat nu a ajutat-o să se claseze pe locul 2 și să meargă în baraj.

Naționala României se află la a 3-a ratare a unei calificări la rând

Este încă o campanie de calificare ratată de naționala de fotbal a României. Ultima dată când prima reprezentativă a fost la un turneu final s-a întâmplat la Campionatul European din 2016, când „tricolorii” s-au clasat pe locul 4, cu un singur punct, în Grupa A, din care au mai făcut parte Franța, Elveția și Albania.

ADVERTISEMENT

În preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018, echipa României a terminat Grupa E pe locul 4, după Polonia, Danemarca și Muntenegru, iar în cele pentru EURO 2020, turneu final care a fost amânat un an din cauza pandemiei, prima reprezentativă a fost învinsă în baraj de Islanda cu 2-1.

Iosif Rotariu, fostul mijlocaș al Stelei și al naționalei României, știa că echipa pregătită de Mirel Rădoi nu va prinde barajul și a prezentat și motivele pentru se aștepta ca prima reprezentativă să nu termine pe locul 2.

ADVERTISEMENT

Iosif Rotariu susține că mulți jucători de la noi bat pasul pe loc

De o perioadă de timp, un an sau doi ani, constat că echipa națională nu a avut un parcurs în care să lege jocuri foarte bune. Am văzut jucători care nu prea joacă la cluburi din străinătate, calitatea campionatului nostru este destul de scăzută.

Pe undeva, eu aveam rețineri din cauza acestui lucru. Una e să joci într-o competiție cu seniori și una e să joci cu alți jucători de vârsta ta. Acești jucători încă nu s-au maturizat, au deja o vârstă, 23-24 de ani.

ADVERTISEMENT

Unii au chiar 25 de ani, e o vârstă la care trebuie să confirmi, iar din păcate mulți jucători de la noi bat pasul pe loc. Trebuie să fim realiști, să vedem unde ne aflăm și să plecăm de la un punct zero. Să nu supraevaluăm jucătorii”, a declarat Iosif Rotariu, la emisiunea Ora Exactă în Sport de la Pro X.

Sorin Cârțu este deranjat de faptul că nu suntem în stare să ne rezolvăm singuri obiectivul

Fostul mijlocaș al naționalei nu este singurul care se ia de jucători. Imediat după remiza de pe teren propriu cu Islanda, 0-0, rezultat care a diminuat șansele „tricolorilor” de a se clasa pe locul 2, președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, a vorbit în termeni duri.

ADVERTISEMENT

E dezastru! Nu mi-a plăcut nimic. Era un meci în care trebuia să ne intereseze rezultatul. E o rușine să mai speri să te califici la baraj. Nu suntem în stare să ne rezolvăm singuri obiectivul și tot sperăm la alții.

Așa trăim de ani de zile, cu ideea rezultatelor indirecte, că să ne ajute x, că ne încurcă x. Lucrurile sunt simple. Trebuie să te ajuți singur, dacă vrei să ai speranțe!”, a declarat Sorin Cârțu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Ce dracu’ să căutăm la un baraj, când noi n-am putut să batem puștii ăștia? N-avem nicio treabă cu elita fotbalului. Aveau obligația să meargă de pe locul doi la baraj, nu le-a cerut nimeni să ia fața Germaniei.

Dacă n-aveam speranțe nici pentru locul 2, atunci ce dracu’ căutăm în preliminarii? M-am uitat și la evoluția Germaniei. Păi, și Liechtenstein probabil că s-a închis cum a făcut-o cu noi, dar noi abia le-am dat 2-0, Germania le-a dat vreo 9. Contează cum se închide lumea? Contează soluțiile, pe care le găsești, pentru a-i debloca”, a mai spus Sorin Cârțu.

ADVERTISEMENT
Tags: